fbpx

Formula 1 – Vettel razmišlja o povratku u F1?

Formula 1 – Vettel razmišlja o povratku u F1 i priznaje da je razgovarao sa šefom Mercedes-AMG tima Wolffom

Formula 1 / Sebastian Vettel // Foto: Aston Martin Media

Formula 1 – Vettel razmišlja o povratku u F1 i priznaje da je razgovarao sa šefom Mercedes-AMG tima Wolffom, o upražnjenom mestu za 2025. godinu. Mada, kako Sebastian Vettel sam kaže, sa Totom Wolffom je više pričao o tome šta se dešava u timu, nego o mogućnosti za zameni Lewisa Hamiltona.
Hamilton je šokirao svet motosporta, ali i svog šefa tima Wolffa, kada je još u februaru najavio da će mu ova sezona biti 12. i poslednja godina sa Mercedesom. Sebastijan Vettel, za sada, „flertuje“ sa idejom povratka u Formulu 1 sa Wolffom, koga je Hamilton uz kafu obavestio da napušta tim i šokirao. Kada su vesti počele da cure, Wolff je rekao za Fox Sports Australia da su se „posle petominutnog šoka i neverice“ njegove misli okrenule budućnosti. Naravno, velika stvar koju treba razmotriti je ko će zameniti Hamiltona 2025. godine. Od Fernanda Alonsa preko Andrea Kimija Antonelija do Carlosa Sainza, Wolf ima svoj izbor vozača koji nisu pod ugovorom za sledeću sezonu, pa čak i mogućnost Maxa Verstappena, koji se takođe povezuje sa Hamiltonovim mestom. Ali oni nisu jedini kandidati sa četvorostrukim svetskim šampionom Fetelom, koji je napustio sport posle sezone Formule 1 2022., za kojeg se takođe spekuliše da je u trci.

Formula 1 / Sebastian Vettel // Foto: Porsche Newsroom

Ovaj 36-godišnji Nemac je potvrdio da je bio u kontaktu sa Wolffom, ali više se radi o tome da sazna šta se dešava nego da pregovara o njegovom dolasku. „Razgovarali smo telefonom, ali ne konkretno o tome da bih ja mogao da preuzmem mesto, već o dešavanjima u Mercedesu“, rekao je on za sport.de. Priznao je da „razmišlja“ i „flertuje“ sa idejom o povratku, ali „kada sam doneo odluku o povlačenju, imao sam nekoliko razloga za to“. Ali, iako je Vettel rekao publikaciji da ima „planove za Formulu 1“, i to već ove godine, nije ulazio u detalje osim što je rekao da ne zna „da li će se to dogoditi“.

Formula 1 / Sebastian Vettel // Foto: Porsche Newsroom

Da li bi Vettel mogao da se vrati iz vozačke iz penzije, ali u trkama izdržljivosti, za Le Man? Nakon što je napustio Formulu 1 da bi se fokusirao na porodicu i pčele, Fetel je nedavno testirao Porše 963 sa namerom da se potencijalno takmiči na 24 sata Le Mana. Testirajući automobil u Španiji, četvorostruki svetski šampion Formule 1 tek treba da odluči da li želi da učestvuje u kultnoj trci. „To još ne znam, to je iskren odgovor“, rekao je. Govoreći o tome da se bavi svojom „radoznalošću i da oseti kako izgleda automobil za trke izdržljivosti“, rekao je: …„obogaćujuće iskustvo, automobili su potpuno drugačiji, to je bio prvi put da sam vozio trkački automobil sa krovom nakon što nisam sedeo iza upravljača dosta vremena“. Ali, dodao je: „Još ne znam šta će od toga biti, sada moram malo da osetim to. Vreme će pokazati.”

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

CITNow – nova usluga u Delta Motorsu

Kompanija Delta Motors, generalni uvoznik i distributer za BMW i MINI vozila, od nedavno ...

Touareg će biti prvi plug-in hibrid iz VW R odeljenja

Pored kompletne ponude novih električnih modela, VW će elektrifikovati i neke od postojećih, pa ...

Fordov dizajner Moray Callum odlazi u penziju

Moray Callum će odstupiti sa položaja šefa dizajna u Fordu 1. aprila ove godine ...

Renault rizikuje revoluciju ako angažuje Alonsa

Fernando Alonso se sve više pominje kao kandidat za mesto u Renaultu, ali bi ...

SUS motori će izumreti, ali ne tako brzo

Prema planu VW Grupe, naredna generacija SUS motora pojaviće se 2026. i biće poslednja ...