fbpx

MotoGP – devojke na gridu ostaju?

MotoGP – devojke na gridu ostaju barem za sada i bez najave da će biti ukinute kao slučaju Formule 1

MotoGP / Foto: Yamaha MotoGP Media

MotoGP – devojke na gridu ostaju barem za sada i bez najave da će biti ukinute kao slučaju Formule 1. Formula 1 je prestala da koristi „grid devojke“ nakon što ju je preuzela Liberty medija. Za sada nema planova da se devojke koje drže brendirane kišobrane izbace sa startnog grida MotoGP-a. Liberty media je preuzeo 86% Dorna Sports i MotoGP, objedinjujući vodeće svetske trkačke serije na dva i četiri točka pod istim zastavom. Pojavila su se pitanja o tome da li bi neke promene koje je Liberty uneo u Formulu 1 mogle da se preslikaju i na MotoGP.

MotoGP / Foto: Yamaha MotoGP Media

Ulične staze, koja se koriste za Formulu 1 kao način da se trka približi poznatom gradu kao što je Las Vegas, nije nešto što se može izbeći. A čini se da se još jedna tradicija neće dirati. Karmelo Espeleta, izvršni direktor Dorne, bio je upitan o budućnosti „grid devojaka“. „Mislim da je to pitanje slobode“, rekao je za GPOne. „Ne možemo nikome reći da ne mogu biti tamo. Zabrana devojaka sa kišobranom mislim da bi bio gest protiv žena, a ne u njihovu korist. Kada je Formula 1 prestala da koristi grid devojke 2018. godine, obrazloženo je da …„taj običaj ne odgovara vrednostima našeg brenda i očigledno je u suprotnosti sa savremenim društvenim normama“.
Ali promena je izazvala neke kontroverze, a neke bivše grid devojke su govorile protiv odluke. Melisa Džejms je rekla za CNN nakon što je izgubila posao na gridu: „Apsolutno mi se dopadalo. Želite da obučem super udobnu odeću i da odem u VIP prostore i gledam šta sam već htela da platim da gledam, i za to jopš budem plaćena? Da, meni je to bilo uredu. Bio je to posao iz snova.” Dodala je: „Ne stojite samo na betonu. Sastajete se sa fanovima, pozirate fotografima i, pošto imate brend na svojoj odeći, izlazite na Instagram. Reći da smo samo lepo lice je apsolutno smešno. Mi smo prodavačice na kraju dana. Moramo da naučimo kako da razgovaramo sa ljudima i privučemo ljude da se uključe u proizvod.” Za sada, Dorna očigledno nema planove da promeni običaj „grid devojaka“ u MotoGP-u.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Počelo je drugo poluvreme Dakar Relija

Nakon šest etapa i jednog slobodnog dana, počelo je drugo poluvreme Dakar Relija, i ...

Marquezu pol pozicija, ali konkurencija blizu

Rekordna deveta uzastopna pol pozicija za Marqueza na Sachsenringu, ali ni malo ubedljiva Ponovo ...

Motociklima na put dug 25.000 kilometara

Zbog čega bi neko krenuo motociklom na put dug 25.000 kilometara, kada može sedeti ...

Na fabričkoj Hondi RC213V Bradl umesto Lorenza

Test vozač Honde, Stefan Bradl, zameniće povređenog Jorgea Lorenza na RC213V Na Moto GP ...

Valetino Rossi (ipak) na svom motociklu u Valensiji

Valentino Rossi je definitivno dobio zeleno svetlo za nastup na pretposlednjoj MotoGP trci sezone ...

Yamaha-Plattner na Motopassion 2018.

Na salonu motocikala koji se održava na Beogradskom Sajmu u okviru priredbe BG Car ...