fbpx

Renault Captur je detaljno osvežen

Renault Captur je detaljno osvežen na plovini svog životnog veka, dobio je novi imidž, novu opremu i pogon

Osveženi Renault Captur

Renault Captur je detaljno osvežen na plovini svog životnog veka, dobio je novi imidž, novu opremu i pogon. Pre nekih godinu dana Renault Clio je prošao kroz proces osvežavanja, a sada je došao red i na kompaktni crossover Captur koji koristi istu platformu. Renault Captur je, isto kao i Clio, dobio potpuno novi prednji deo koji je vizualno značajno proimenio imidž popularnog modela, što u autoindistriji nije uobičajena praksa.

Osveženi Renault Captur

Manje su vidljive novine na zadnjem delu Renault Captura gde su zadržane svetlosne grupe u obliku slova “C”, ali su sada sa promenjenom grafikom. Očekivano, Captur je i napred i pozadi dobio novi, osveženi logo marke Renault, kao i detalje aktuelnog vizuelnog identiteta.

Osveženi Renault Captur

Dosadašnju RS Line paket opreme više neće biti u ponudi, a na njegovo mesto dolazi Esprit Alpine, kao najviši paket opreme. Kupcima će na raspolaganju biti i, ni manje ni više, nego 14 dvobojnih kombinacija karoserije i isto toliko jednobojnih. Najjeftiniji Renault Captur serijski ima čelične naplatke od 17” koji opciono mogu biti liveni aluminijumski, dok su za Esprit Alpine paket rezervisani točkovi od 19”.

Osveženi Renault Captur

Iako novine u enterijeru nisu toliko velike, u osveženom Renault Capturu sada je najmanji infotejment sa ekranom dijagonale od 10.4”, dok je najveća digitalna instrument tabla dijagonale od 10.25”. Iz osveženog Renault captura potpuno su izbačeni koža i hrom. Sve oplate i presvlake u enterijeru captura sada su irađene od recikliranih i materijala iz obnovljivih izvora.

Osveženi Renault Captur

Pogonska ponuda Renault Captura počinje od 1.0 benzinskog trocilindraša sa 90 KS koji za prijenos koristi šestostepeni manuelni menjač. Veća opcija je 1.3 sa četiri cilindra, 140 KS i šestostepenim manuelnim menjače, koja može imati i 160 KS, a tada za prijenos ima sedmostepeni DCT. Renault captur će se moći kupiti i sa hibridnim pogonom kakav sa nalazi u modelu Clio, a koji je kombinacija 1.6 benzinca i dva elektromotora, sa ukupno 145 KS, za koji fabrika navodi da će 80% gradske vožnje biti na struju. Iako je dizel pogon poptuno nesto u ponudi modela Captur, štedljiva opcija je 1.3 turbo trocilindraš sa 100 KS i gasnom instalacijom, koja sa punim tankovima benzina i gasa ima autonomiju vožnje od preko 1.000 kilometara.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Ferrari ne razvija samo Purosangue nego još dva SUV-a

Ferrari ne samo da radi na Purosangue-u svom prvom SUV-u, nego se čuju informacije ...

Verstappen ponovo nedodirljiv na Red Bull Ringu

Masterclass Maxa Verstappena Pred punim tribinama na Red Bull Ringu i sjajna predstava Landa ...

Gde će Audi šta da proizvodi?

Audi će proizvoditi dva električna modela u svom glavnom pogonu u Ingolstadtu, ali tek ...

Formula 1 – šef se mešao u dizajn Ferrarija SF23!?

Formula 1 – šef Ferrarija Vigna se mešao u dizajn Ferrarija SF23 kažu najnovije ...

Audi se vraća na Leman i ulazi u Dakar reli

Audi je otkrio svoj novi bolid za takmičenje u Formuli E sa sopstvenim pogonskim ...

Toyota predstavlja Corollu Cross Hydrogen Concept

Toyota Corolla Cross Hydrogen Concept jedan je od pravaca razvoja Toyote na putu ka ...