fbpx

Formula 1 – tim Alpine nije na prodaju

Formula 1 – tim Alpine nije na prodaju i tvrdi da su glasine o prodaji potpuno lažne i izmišljene iako je sezona loše počela

Formula 1 / Alpine / Foto Alpine Cars

Formula 1 – tim Alpine nije na prodaju i tvrdi da su glasine o prodaji potpuno lažne i izmišljene. Alpine tim Formule 1 demantuje „lažne“ glasine o prodaji F1 tima nakon slabog početka u sezoni 2024. Iz tima Alpine stigle su snažne demantije na sugestije da bi Renault mogao da stavi na prodaju svoj tim Formule 1. Alpine je demantovao “lažne” izveštaje koji sugerišu da Reno razmatra prodaju F1 tima sa bazom u Enstonu. Dobro informisani Motorsport je u sredu objavio da bi matična kompanija Reno mogla da razmotri ponude za prodaju svog Formula 1 tima „pod uslovom da novi vlasnik nastavi da koristi Renault pogonske jedinice u doglednoj budućnosti“. Međutim, u izjavi dostavljenoj mediajima, Alpine je odlučno da odbacio sugestije o mogućoj prodaji. „Glasine i priče o timu koji se prodaje su lažne“, rekao je portparol tima. “Tim kategorički nije na prodaju”. Alpine je pretrpeo poražavajući početak sezone Formule 1 2024. godine i na dnu je u konkurenciji kako vozača tako i konstruktora, pošto do sada nije uspeo da postigne ni jedan bod. Čini se da englesko-francuski tim ima najnekonkurentniji automobil na gridu, a Esteban Ocon i Pierre Gasley su završili na niskim pozicijama na 15. i 16. mestu na Velikoj nagradi Japana. Nijedan vozač nije uspeo da ostvari rezultat bolji od 13. mesta na prve četiri trke ove sezone, koje su vožene u Bahreinu, Saudijskoj Arabiji, Australiji i Japanu.

Formula 1 / Alpine / Foto Alpine Cars

Prošlo je neverovatno turbulentnih 12 meseci za tim Alpine, sa generalnim direktorom Loranom Rosijem, direktorom tima Otmarom Šafnauerom, sportskim direktorom Alanom Permaneom i tehničkim direktorom Patom Frajem, koji su svi otišli iz tima. Nakon lošeg početka tima Alpine u 2024. godini, tim je reorganizovao svoje odeljenje za dizajn nakon odlaska tehničkog direktora Meta Harmana i šefa aerodinamike Dirka de Beera na Velikoj nagradi Bahreina. Trenutni direktor tima Bruno Famin je priznao da Alpineov učinak nije „prihvatljiv“ za radni F1 tim, a vozači kažu da je tim još u decembru shvatio da novi bolid neće biti konkurentan, ali su, barem javno, pozitivnog stava i očekuju da će unapređenja tokom sezone bolide Alpine učiniti konkurentnijim.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Toyota razvija nove četvorocilindraše

Toyota razvija nove četvorocilindraše, manjih dimenzija, manje radne zapremine i manje potrošnje a debituju ...

Durand novi potpredsednik za dizajn marke Dacia

Na čelo dizajna marke Dacia došao je David Durand, na mesto koje je nakon ...

WRC – Elfynu Evansu pobeda u Hrvatskoj

WRC – Elfynu Evansu, vozaču fabričkog tima Toyota pripala je pobeda na Reliju Hrvatska, ...

McLaren sprema plug in hibridnu platformu sa AWD pogonom

McLaren će na proleće predstaviti novu, elektrifikovanu platformu, a CEO kompanije je već otkrio ...

WRC – Tanaku pobeda Rovanperi titula

Ott Tanak je pobedom u Belgiji došao do druge uzastopne WRC pobede u sezoni ...