fbpx

Formula 1 – tim Alpine nije na prodaju

Formula 1 – tim Alpine nije na prodaju i tvrdi da su glasine o prodaji potpuno lažne i izmišljene iako je sezona loše počela

Formula 1 / Alpine / Foto Alpine Cars

Formula 1 – tim Alpine nije na prodaju i tvrdi da su glasine o prodaji potpuno lažne i izmišljene. Alpine tim Formule 1 demantuje „lažne“ glasine o prodaji F1 tima nakon slabog početka u sezoni 2024. Iz tima Alpine stigle su snažne demantije na sugestije da bi Renault mogao da stavi na prodaju svoj tim Formule 1. Alpine je demantovao “lažne” izveštaje koji sugerišu da Reno razmatra prodaju F1 tima sa bazom u Enstonu. Dobro informisani Motorsport je u sredu objavio da bi matična kompanija Reno mogla da razmotri ponude za prodaju svog Formula 1 tima „pod uslovom da novi vlasnik nastavi da koristi Renault pogonske jedinice u doglednoj budućnosti“. Međutim, u izjavi dostavljenoj mediajima, Alpine je odlučno da odbacio sugestije o mogućoj prodaji. „Glasine i priče o timu koji se prodaje su lažne“, rekao je portparol tima. “Tim kategorički nije na prodaju”. Alpine je pretrpeo poražavajući početak sezone Formule 1 2024. godine i na dnu je u konkurenciji kako vozača tako i konstruktora, pošto do sada nije uspeo da postigne ni jedan bod. Čini se da englesko-francuski tim ima najnekonkurentniji automobil na gridu, a Esteban Ocon i Pierre Gasley su završili na niskim pozicijama na 15. i 16. mestu na Velikoj nagradi Japana. Nijedan vozač nije uspeo da ostvari rezultat bolji od 13. mesta na prve četiri trke ove sezone, koje su vožene u Bahreinu, Saudijskoj Arabiji, Australiji i Japanu.

Formula 1 / Alpine / Foto Alpine Cars

Prošlo je neverovatno turbulentnih 12 meseci za tim Alpine, sa generalnim direktorom Loranom Rosijem, direktorom tima Otmarom Šafnauerom, sportskim direktorom Alanom Permaneom i tehničkim direktorom Patom Frajem, koji su svi otišli iz tima. Nakon lošeg početka tima Alpine u 2024. godini, tim je reorganizovao svoje odeljenje za dizajn nakon odlaska tehničkog direktora Meta Harmana i šefa aerodinamike Dirka de Beera na Velikoj nagradi Bahreina. Trenutni direktor tima Bruno Famin je priznao da Alpineov učinak nije „prihvatljiv“ za radni F1 tim, a vozači kažu da je tim još u decembru shvatio da novi bolid neće biti konkurentan, ali su, barem javno, pozitivnog stava i očekuju da će unapređenja tokom sezone bolide Alpine učiniti konkurentnijim.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Otvoren jedinstveni Renault The Originals virtuelni muzej

Marka Renault je ponovo našla načina da bude originalna i drugačija i otvorila je ...

Luca de Meo novi šef Renaulta

Upravni odbor Renaulta imenovao je Lucu de Mea za novog generalnog direktora Renault S.A. ...

Duster Extreme: luksuzna verzija ekskluzivnog dizajna

Kupci u Srbiji u Srbiji već mogu poručiti Duster Extreme, ekskluzivno i specijalno izdanje ...

I Škoda Rapid ulazi u visoko društvo

Škoda će u Pariz predstaviti novi Rapid, ali umesto “budžetnog” fastbacka, Rapid ide u ...

SsangYong menja ime u KG Mobility

SsangYong menja ime u KG Mobility zbog, kako kažu, “bolnog imidža”, ali promenu tek ...

Porsche SCG pomaže deci sa oštećenim vidom

Za lakšu i sigurniju mobilnost dece sa oštećenim vidom, Porsche grupacija daja na korišćenje ...