fbpx

Predstavljen Alfa Romeo Milano

Predstavljen Alfa Romeo Milano, kompaktni SUV koji će imati električni ali i hibridni pogon, pa i opcioni pogon na svim točkovima

Alfa Romeo Milano

Predstavljen Alfa Romeo Milano, kompaktni SUV koji će imati električni ali i hibridni pogon. Alfa Roemo Milano postavljen je na Stellantis e-CMP2 platformu koja omogućava ne samo električni ili hibridni pogon, nego i izbor pogona na jednoj ili obe osovine. Električni Alfa Romeo Milano imaće dva nivoa snage. Za osnovni model namenjen je elektromotor of 154 KS, dok će Veloce verzija za svoje visoke performanse imati 237 KS, kao i diferencijal sa zatvaračem, širi trag točkova i jače poprečne stabilizatore, koji bi uz 25 cm manji klirens od tla trebali doneti pravu sportsku Alfu.

Alfa Romeo Milano

Razumljivo, za Alfa Roemo Milano Veloce namenjeno je i tvrđe ogibljenje i snažniji kočioni sistem. Obzirom na električni pogon, prvo pitanje keoje se postavlja je autonomija. Fabrika navodi da će uz bateriju koja je kapaciteta 54 kWh, u kombinovanim uslovima vožnje, a po WLTP ciklusu merenja, autonomija biti oko 410 kilometara, što i nije previše, pre svega zbog prevelike fleksibilnosti WLTP-a u odnosu na stvaran saobraćaj. Baterija se može puniti na istosmernim brzim punjačima do 100 kW, i od 10 do 80% biće napunjena za pola časa.

Alfa Romeo Milano

Za sve one koji preferiraju motor sa unutrašnjim sagorevanjem, opcija ke hibrid. Osnova je trocilindraš zapremine 1.2 litre, koji radi pod Millerovim ciklusom i ostvaruje 134 KS, a pomaže mu elektromotor od 21 kW, koji je smešten u kućište šestostepenog DCT menjača. Sistem radi na naponu od 48 volti. Verzija sa ovim blagim hibridom u startu će imati pogon na prednjim točkovima, dok će se kasnije pridružiti Q4 verzija sa AWD pogonom, ali će pogon zadnjih točkova biti od strane elektromotora.

Alfa Romeo Milano

Alfa Romeo milano dug je 4.170 mm, što znači 86 mm više od modela Jeep Avenger. Za njegov enterijer bio je zadužen Alejandro Mesonero-Romanos , koji kaže da je inspiraciju potražio u kasičnim modelima marke Alfa Romeo.

Alfa Romeo Milano

Novi Alfa Romeo dobio je ime Milano po gradu u kojem je 1919. godine osnovana marka, ali će se proizvoditi u Poljskoj u pogonu Tychi, gde se već proizvode Jeep Avenger i Fiat 600 koji koriste istu platformu. Isporuke električnih Alfi Milano počeće u septembru ove godine, dok će proizvodnja hibridnih verzija početi dva meseca kasnije. Prema trenutno važećim planovima marke Alfa Romeo, odnosno Stellantis Grupe, Milano će biti poslednja Alfa sa motorom sa unutrašnjim sagorevanjem, a svi modeli koji će biti lansirani od 2025. godine pa nadalje imaće isklučivo elektro pogon.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Naslednik Koenigsegg Agere neće nositi ime Ragnarok?

Znamo da Koenigsegg priprema naslednika Agere, a sada imamo i još nekoliko novih detalja ...

Umetnik predstavio viziju modernog Porsche transportera

Ruski umetnik, Igor Shitikov, je predstavio svoje viđenje retro-modernog Porsche transportera, koji je nazvao ...

BMW-ov hidrogensko-električni pogon kreće u proizvodnju 2022.

BMW planira da stavi hidrogensko-električno vozilo u ograničenu serijsku proizvodnju 2022., što je pokazao ...

Muškarac postao žena kako bi plaćao jeftinije osiguranje

Koliko god apsurdno zvučalo, mladić iz Kanade je odlučio da “promeni pol” kako bi ...

Volkswagen Polo GTi počeo sa predprodajom

Volkswagen je počeo sa predprodajom novog Pola GTi. Novi hothatch može da se pohvali ...

Predstavljen je Renault Austral naslednik Kadjara

Renault Austral je dugo najavljivan a sada je predstavljen kao naslednik modela Kadjar, sa ...