fbpx

Formula 1 – Binotto u Aston Martinu?

Formula 1 – Binotto u Aston Martinu mogućnost je nakon što je bivši šef Ferrarija viđen u društvu vlasnika tima Lawrencea Strolla

Formula 1 / Mattia Binotto / Foto: Scuderia Ferrari

Formula 1 – Binotto u Aston Martinu mogućnost je nakon što je bivši šef Ferrarija viđen u društvu vlasnika tima Lawrencea Strolla. Aston Martin je povezan sa mogućim smelim potezom promene šefa tima nakon što je ključna figura „uočena“ u gostoprimstvu tima. Da li bi Matija Binotto mogao da bude na putu za Aston Martin? Bivša glavna figura Ferarija je navodno viđena kako razgovara sa vlasnikom tima Lawrenceom Strollom. Binotto, bivši član tima Ferrari kojem se prvi put pridružio još 1995. godine, ostao je u timu do kraja 2022. godine, kada je napustio glavnu ulogu u timu i Scuderiju. Može li novi izazov Formule 1 sada biti na pomolu? Prema italijanskoj publikaciji La Gazzetta dello Sport, Binoto se vratio u F1 paddock u Imoli, domaćoj trci Ferarija, gde je navodno „svatio” u gostoprimstvo Aston Martina na razgovor sa njihovim ambicioznim vlasnikom Strollom, za koga tvrde da ima „konkretan interes“ da Binota učini šefom njegovog tima. Oni dodaju da je Binottov period odsustva u bašti nakon odlaska iz Ferarija – uobičajen uslov za glavne operativce u timovima – istekao pre šest meseci, što bi mu dalo slobodu da iskoristi svaku priliku koju mu pruži Aston Martin.

Formula 1 / Aston Martin // Foto Aston Martin Racing Media

Tim, koji trenutno vodi Mike Krack kao direktor, uveo je paket unapređenja za Aston Martin AMR24 u Imoli, koji na prvi pogled nije uspeo da napravi veliki korak napred, a tim je osvojisamo dva poena zahvaljujući Lanceu Strollu. Međutim, Krack je tvrdio da je napravljen korak napred i tako je odbacio sve sugestije da će Aston Martin možda morati da se vrati na prethodnu specifikaciju AMR24. „Nadogradnje su svakako korak napred“, insistirao je Krack pred medijima medijima, dodajući “Nema potrebe da ih skidamo.”
Predstojeća Velika nagrada Monaka biće važan test napretka Aston Martina, s obzirom da su mogli da pobede prošle godine sa Fernandom Alonsom pod malo drugačijim okolnostima. Međutim, Krack je želeo da govori o finim marginama trenutnog F1 grida, za koji kaže da vas lako može ostaviti pozadi ili blizu napred. Upitan da li je još uvek siguran u performanse Aston Martina pri malim brzinama za Monako, Krack je odgovorio: „Prošle godine Monako je bio prošle godine, sada je Monako ove godine, pa ćemo otići tamo i videti. „Napravićemo domaći zadatak. Imamo mnogo toga da radimo, imamo mnogo toga da razumemo i videćemo kako će ispasti. Svakako vidimo da ove godine razlike postaju sve manje. I čim se nađete na pogrešnom kraju ovih malih margina, možete da ispadnete iz trke za plasman. Mislim da je Lance rekao da u Monaku lako možete da ispadnete u Q1, možete biti ili 18. ali isto tako možete biti peti. Toliko je blizu da ako ste u pravom trenutku sa poboljšanjem staze, sa saobraćajem, možete imati neverovatnu startnu poziciju, ali takođe možete biti potpuno pozadi.”

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Ott Tanak preuzeo vođstvo u Švedskoj

Ott Tanak nakon drugog dana Švedskog relija vodi sa gotovo minutom prednosti Na reliju ...

AMG je nastao kao skromna operacija dva inženjera

AMG je danas Mercedes-Benzov odsek za vozila visokih performansi, ali je nastao kao skromna ...

Porsche mora da povuče 60.000 dizela

Porsche je primoran da povuče 60.000 dizel Cayennea i Macana sa evropskih puteva Nakon ...

BMW sa brojnim novitetima u sopstvenoj hali na Salonu u Beogradu

Na 54. Međunarodnom salonu automobila u Beogradu, BMW Srbija nastupa u svojoj hali, na ...

Jost Capito okuplja poznatu ekipu u Williams F1 timu

Williams tim Formule 1 se pojačao za novog tehničkog direktora, veoma iskusnog i uigranog ...

Toyota Prius PHEV spreman za tržište

Toyota Prius je originalni svetski hibridni automobil, s tradicijom liderstva u visoko-tehnološkim inovacijama koja ...