fbpx

Novi Kia Sorento predstavljen u Srbiji

Novi Kia Sorento predstavljen u Srbiji, a prodaja značajno unapređenog SUV-a upravo je počela

Novi Kia Sorento predstavljen u Srbiji

Novi Kia Sorento predstavljen u Srbiji, a prodaja značajno unapređenog SUV-a upravo je počela. U doba kada su sigurnost, pouzdanost i udobnost u prvom planu, novi Kia Sorento nudi tehnologiju koja je jednostavna za korišćenje, odgovornu vožnju itrenutke mira u pokretu.Dostupan u verzijamasa 5, 6 ili 7 sedišta, novi Sorento omogućava ljudima sa užurbanim i brzim životnim stilom da idu kuda god ih put odvede.Mogućnost naručivanja efikasnih hibridnih i plug-in hibridnih pogonskih sklopova, podržava Kijinu tranziciju u dobavljača rešenja za održivu mobilnost.

Novi Kia Sorento predstavljen u Srbiji

Upečatljiv izgled na putu i ​​van njega
Snažno osveženje spoljašnjeg dizajna daje novom Kia Sorentu upečatljiv izgled na putu i van njega.Najnoviji model pokazuje filozofiju dizajna Opposites United, SUV D segmenta koji predstavlja stub „Odvažno za prirodu“ (Bold for Nature), pokazujući kako priroda i modernost mogu koegzistirati.
Novi Kia Sorento svojim osveženim spoljašnjimdizajnom dokazuje futurističku smelost za vrhunski izgled.Sa prednje strane, novi dizajn poklopca motora implementira poboljšani SUV dizajn sa većom zapreminom i definisanijom siluetom. Kia logo dodatno je premešten na vrh haube.Jedinstveni vertikalni farovi i dnevna svetla u obliku zvezdane mape naglašavaju progresivnu i visokotehnološku sliku, kao i novi dizajn maske hladnjaka sa 3D mrežastim uzorkom.Zajedno, vertikalna geometrija prednjh i zadnjh svetala stvaraju vizuelni sklad i naglašavaju sposoban i čvrst izgled SUV-a.Sekvencijalni prednji pokazivači smera upotpunjuju izgled visoke tehnologije.Redizajnirani prednji donji branik odiše kompaktnošću i samopouzdanjem, sa širokom zaštitnom pločom, redizajniranim svetlima za maglu i dizajnom vertikalnih usisnika vazduhakoji naglašavaju snažan i tehnički imidž.

Kia Sorento

Sa strane, novi dizajn blatobrana ima poboljšani 3D izgled. Novi Sorento takođe dolazi sa tri nova dizajna točkova: aluminijumski točkovima sa felnamaod 18, 19 ili 20 inča. Aluminijumski naplaci od 18 i 20 inča dostupni su samo za motor sa unutrašnjim sagorevanjem (ICE) Sorento, dok su aluminijumski naplaci od 19 inča dostupni na svim varijantama pogonskog sklopa. 17-inčni aluminijumski naplaci i dalje su dostupni za hibridni i ICE Sorento.
U međuvremenu, zadnji deo vozila ima osvežena zadnja svetla sa dijagonalnim LED diodama.Vertikalna grafika zvezdane mape zadnjeg svetla, nastala spajanjem dva različita zadnja svetla, naglašava povezanost novog izgleda dizajna Kia Sorenta.Tanko,visoko postavljeno stop LED svetlo sugeriše sliku visoke tehnologije i visoke klase, dok redizajniranizadnji branik i izduvi daju kompaktnijii izgled.Široka zadnjaukrasna zaštitna ploča, u kombinaciji sa grafičkim elementima crne obloge, stvarajujasnu sliku jednog SUV-a.

Novi Kia Sorento predstavljen u Srbiji

Osveženje unutrašnjosti za maksimalnu udobnost u vozilu
U unutrašnjosti, panoramske dimenzije Kia Sorenta daju osećaj beskrajne širine.Široke, vodoravne linije dodatno su naglašene minimalnom trakom unutrašnje ambijentalne rasvete, koja se proteže od jednog do drugog boka vozila oko ventilacijskih otvora.Dostupno u 64 boje, ovo ambijentalno osvetljenje vidljivo je duž armaturne table, na ručici menjača i na elementima prednjih vrata.Zakrivljeni displej i multimodalni displej osetljiv na dodir stvaraju osećaj visoke tehnologije i modernosti.Ručica menjača (shift by wire) je redizajnirana, dok crna obloga krova, metalne papučice i panoramski krov daju novom Sorentu tehnički, odvažan i moderan izgled.
Novi Sorento je takođe opremljen najnovijim funkcijama za udobnost i praktičnost, uključujući nove naslone prednjih sedišta, ergonomsko vozačko sedište sa lumbalnom podrškom sa vazdušnim ćelijama i električno podesivim osloncem, kao i opciju memorijskog sedišta. Volan od veštačke kože može se grejati zimi, a dostupan je i sa opcijom podešavanja nagiba i teleskopskog elektro podešavanja, prilagođavajući njegov položaj na gore, dole, bliže ili dalje.Električno podesiva prednja sedišta sa opcijama ventilacije i grejanjakao i sedišta sa grejanjem u drugom redu, obezbeđuju maksimalan komfor za sve u vozilu.

Novi Kia Sorento predstavljen u Srbiji

Odgovornija vožnja zahvaljujući elektrifikovanim pogonskim sistemima
Novi Kia Sorento simbol je ravnoteže, nudi sigurnu, pouzdanu i opuštenu vožnju. Nudi maksimalnu opuštenost i odgovorniju vožnju putem elektrifikovanih i efikasnih pogonskih sklopova, budući da dolazi sa izborom dizel, hibridnih ili plug-in hibridnih pogonskih sklopova.
Sorento Plug-in Hybrid dolazi sa 1.6 T-GDI motorom i baterijom od 13,8 kWh uparenim sa automatskim menjačem sa šest stepena prenosa (6AT). Standardno dolazi sa pogonom na svim točkoviima. U međuvremenu, Sorento Hybrid dolazi sa 1.6 T-GDI motorom i baterijom od 1,49 kWh, takođe uparen sa 6AT i dostupan sa 2WD ili 4WD pogonom. Uz to, 2.2 dizel motor dolazi u kombinaciji sa osmostepenskim menjačem, dvostrukim kvačilom (8DCT) i dostupan je sa 2WD ili 4WD pogonima.

Novi Kia Sorento predstavljen u Srbiji

Unapređena tehnologija za besprekorno korisničko iskustvo
Novi Kia Sorento opremljen je najnovijom tehnologijom za povećanje sigurnosti, pouzdanosti i udobnosti.Dvostruki panoramski integrisani displeji krase unutrašnjost: 12,3-inčni infotainment displej osetljiv na dodir sa navigacijom i 12,3-inčni displej sa meračima ispred vozača.Uz to, 10-inčni head-up displej omogućava vozačima da vide osnovne informacije o vozilu i saobraćaju bez skidanja pogleda sa puta.Digitalni retrovizor, u međuvremenu, može se koristiti kao normalno elektro-hromatsko ogledalo ili kao ekran za sliku kamere.To vozaču omogućava siguran pogled unazad u situacijama kada je pogled zaklonjen.
Infotainment sistemom se može upravljati sa multimodalnim displejom osetljivim na dodir i dolazi sa online navigacijom uključujući i telematske usluge, prepoznavanje glasa i Bluetooth-om.Kontrola klime, u međuvremenu, ima dvozonsku, potpuno automatsku kontrolu temperature.Sistem je dizajniran tako da Kia može bežično da šalje ažuriranja softvera i mapa u automobil, što uklanja potrebu za namenskom posetom prodajnom salonu.
Pored toga, novi Sorento uključuje bežični punjač za telefon, šest USB-C priključaka za punjenje (dva po redu) i Bose premium audiosistem.Pametni ključ nudi još više praktičnosti i komfora.

Novi Kia Sorento predstavljen u Srbiji

Nadograđeni ADAS i bezbednosne funkcije za maksimalanu sigurnost
Novost u ovom modelu su Highway Drive Assist 2.0 sa Lane Change Assist i Surround View Monitor (SVM) sa funkcijom 3D prikaza.Forward Collision-Avoidance Assist takođe je nadograđen kako bi uključio Junction Turning and Crossing, Evasive Steering Assist, sprečavanje promene saobraćajne trake u slučaju nailaska vozila iz suprotnog smera ili u slučaju nailaska vozila u susednoj traci koje se kreće u istom smeru.

Novi Kia Sorento predstavljen u Srbiji

Uz to, novi Sorento će i dalje biti dostupan sa radarskim tempomatom (NSCC) baziranim na navigaciji, pomoć za izbegavanje sudara u mrtvom uglu (BCA) s pomoći za izbegavanje sudara u saobraćaju u raskrsnici (RCCA), pomoć za sigurno izlaženje iz vozila (SEA), nadzor mrtvog ugla (BVM), daljinska pametna pomoć pri parkiranju (RSPA) i pomoć pri izbegavanju sudara pri parkiranju unazad (PCA-R).
Dodatna nova karakteristika Away Close Tailgate pruža još više pogodnosti automatskim zatvaranjem prtljažnika nakon što vozač napusti područje detekcije iza automobila.

Novi Kia Sorento predstavljen u Srbiji

Sorento je opremljen sa do sedam vazdušnih jastuka: dvostrukim prednjim vazdušnim jastucima, dvostrukim bočnim vazdušnim jastucima na prednjim sedištima, bočnim vazdušnim zavesama sa senzorom za prevrtanje, sa novim zadnjim vazdušnim jastukom za grudni koš u drugom redu i prednjim centralnim vazdušnim jastukom.Prednji središnji vazdušni jastuk, koji predstavlja novitet u Sorentu, pruža dodatnu zaštitu za glavu putnika na prednjim sedištima i dizajniran je da spreči kontakt njihovih glava tokom sudara.
Prodaja novog Sorenta u Srbiji krenula je od 01.06.2024. Standardno, dolazi sa sedmogodišnjom garancijom do 150.000 pređenih kilometara (šta pre nastupi), odnosno prve tri godine bez ograničenja kilometraže.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Opel Insignia GSi u Ženevi i spremna za kupce

Perjanica u opelovoj ponudi Insignia GSi stigla je u Ženevu, a uskoro počinju i ...

Audi RS Q8 najbrži SUV na Nirburgringu?

Audi RS Q8 će uskoro biti i zvanično otkriven, a u međuvremenu su otkrivene ...

Audi A8 nove generacije stiže 2024. godine

Audi A8 nove generacije stiže 2024. godine a šef dizajna marke potvrđuje da će ...

Ford pripremio vatrenu Pumu ST

Ford Puma ST odgovor je na kritike onih koji tvrde da me kupea nje ...

Ford predstavio novi Mustang Cobra Jet povodom 50. godišnjice

Pre 50 godina, Fordov diler i trkač, Bob Tasca, napravio je prvi Mustang Cobra ...

Otkrivena i nova Kia Ceed

Kia Motors je danas javnosti premijerno predstavila novog Ceeda na salonu automobila u Ženevi ...