fbpx

Nova Toyota Corolla predstavljena u Srbiji

U Srbiji je i službeno predstavljena nova Toyota Corolla, kojom se vraća staro ime, ali uvodi model sa mnogo novina

Foto: Toyota

Nova, 12. generacija game Corolla napasti evorpski C- segment sa dva ključna argumenta. Na prvom mestu, potpuno nova, savremena Toyota New Global Architecture (TNGA) GA-C platforma ne samo da je obezbedila vozilima superiornu dinamiku u vožnji i povišen nivo bezbednosti, već je takođe omogućila Toyota dizajnerima slobodu da svakoj karoseriji daju vizuelno drugačiji i upečatljiv izgled.

HyperFocal: 0

Potpuno nova lepeza Corolla modela snažnije nego ikada demonstrira širok raspon različitih dizajnerskih rešenja koja variraju od sportskih, preko kompaktnih Hatchback modela, uglađenih i prilagodljivih Touring Sport modela, do rafiniranih i prestižnih Sedan verzija.

Foto: Toyota

Na drugom mestu, nova paleta Corolla bogatija je za još nekoliko hibridnih varijanti. Hatchback i Touring Sports su prvi modeli koji će kupcima nuditi izbor od dva samonapajajuća hibridna agregata – unapređeni od 1.8 -litarski i 122 KS i potpuno novi 2.0 -litarski koji razvija 180 KS i koji označavaju debi hibridne strategije brenda Toyota. Takođe, po prvi put, Sedan verzija će biti dostupna sa samonapajajućim hibridnim agregatom od 1.8 litara.

Foto: Toyota

Uzimajući u obzir fokus kompanije na samonapajajuću hibridnu tehnologiju, svi modeli palete Corolla će nuditi kupcima po samo jedan konvencionalni agregat od 114 KS i 1.2 l turbo benzinski agregat za Hatchback i Touring Sports modele, kao i verziju od 132 KS i 1.6 l za Sedan varijantu.
Vozila bazirana na novoj platformi TNGA imaju za prioritet najviše aktivne i pasivne bezbednosne standarde. Najnovija linija modela Corolla je dizajnirana tako da odgovara strogim standardima nezavisnih testiranja prilikom sudara (crash test), kao i da obezbedi rast nivoa aktivne bezbednosti putem sofisticiranih funkcija i najsavremenijih sistema Toyota Safety Sense tehnologije.

Foto: Toyota

Gađajući u srce evropskog C-segmenta, novi Hatchback, Touring Sports i Sedan su dinamični i stilizovani automobili koji odgovaraju svim zahtevima kako dnevne gradske, tako i dinamične vikend vožnje, dok kombinuju uživanje za volanom u all road uslovima sa relaksirajućim i štedljivim samonapajajućim režimom Toyota hibridne tehnologije.
Cene nove Corolle su zaista atraktivne. Za model sa 1.6 litarskim motorom u baznoj Terra opremi treba izdvojiti 16.990 evra, dok je za početak prodaje ponuđen i Luna paket opreme, sa stim motorom za 17.490 evra. Čak i verzija sa 1.8 litarskim hibridnim pogonom, iako bez državnih subvencija, ima cenu od 26.000 evra u osnovnoj Terra opremi, o kojoj vredi razmisliti, pogotovo uz akcijsku ponudu za sam početak prodaje, od samo 22.990 evra i to u drugom Sol paketu opreme.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Range Rover Electric je spreman

Range Rover Electric je spreman da se pridruži ponudi sa motorima sa unutrašnjim sagorevanjem ...

Pagani Huayara Tricolore – proizvešće se samo tri komada

Pre 10 godina Pagani je imao specijalno izdanje Zonda Tricolore, sada je talijanska akro-grupa ...

Unapređen je Mercedes‑AMG GT 4‑Door Coupé

V8 modeli Mercedes‑AMG GT 4‑Door Coupé dodatno su unapređeni i dostupni za naručivanje a dobili su veću ...

U Silverstoneu Verstappen – Hamilton 1:0

Sprint kvalifikacije u Formuli 1 možda nisu donele užbuđenje kakovo je publika očekivala, ali ...

Hamilton i Mercedes pobedom krunisali sezonu

  Lewis Hamilton je krunisao još jednu sezonu u kojoj je osvojio titulu pobedom ...