fbpx

Nova Opel Corsa konačno javno i zvanično

Opel Corsa je proizvedena u više od 13,6 miliona jedinica od svetske premijere 1982. a nakon dosta odlaganja, kreće u svoju novu evoluciju

Foto: Opel

Sa potpuno novom, šestom generacijom Corse, Opel po prvi put nudi električnu verziju sa baterijama i dometom od, za sada nezvaničnih, 330 kilometara. Opel je odabrao najpopularniji model brenda kako bi konačno pružio elektromobilnost. Novu Corsu-e pokreće elektromotor smešten na prednjoj osovini snage 100 kW (136 KS) i maksimalnim obrtnim momentom od 260 Nm koji je dostupan u svakom trenutku.

Foto: Opel

Baterija od 50 kWh može da se napuni na brzom punjaču do 80 procenata svog kapaciteta za 30 minuta, i pokrivena je garancijom osam godina. Nivo napunjenosti može da se proveri putem ,,myOpel’’ aplikacije, tako da vreme punjenja i troškovi mogu da se optimizuju u svakom trenutku.

Foto: Opel

Tehnologije i sistemi asistencije koji se obično mogu naći u višim segmentima tržišta debituju u Corsi-e. Među njima se nalaze i adaptivna, IntelliLux LED matrix svetla, koja Opel nudi po prvi put u segmentu malih automobila. Osam LED elemenata, koje kontroliše najnovija generacija prednje kamere visoke rezolucije, kontinuirano podešavaju snop svetlosti u skladu sa trenutnom situacijom u saobraćaju i okolini. Napredni sistemi asistencije za vozača pružaju dodatnu bezbednost, a zahvaljujući novoj prednjoj kameri sistem za prepoznavanje saobraćajnih znakova sada prepoznaje i LED znakove. Adaprivni tempomat, upozorenje na vozila u mrtvom uglu i asistencija prilikom parkiranja su takođe dostupni.

Foto: Opel

Novi info-zabavni sistem čini vozače i putnike u novoj Corsi potpuno povezanim. Multimedia Navi donosi 7-inčni ekran osetljiv na dodir, dok se za Multimedia Navi Pro sistem sa 10-inčnim ekranom osetljivim na dodir mora doplatiti. Korisne funkcije, kao što je navigacija sa informacijama o saobraćaju u realnom vremenu, ali i direktna povezanost sa službama za pomoć na putu i poziv hitnim službama, vozaču i putnicima pružaju dodatni mir.

Foto: Opel

Porudžbine za šestu generaciju Corse biće otvorene za nekoliko nedelja, počevši sa modelom Corsa-e, a nakon toga i za dizel i benzinske verzije čije specifikacije još nisu objavljene.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Land Rover Defender Hard Top N1 na usluzi GSS-u

Land Rover Defender Hard Top N1, svetski stručnjak za terensku vožnju dizajniran za pustolovine ...

WRC – Neuvilleu pobeda na Acropolis reliju

WRC – Neuvilleu pobeda na Acropolis reliju koji je bio najteži u poslednjih dosta ...

Stigao osveženi Polaris Slingshot za 2020.

Polaris je predstavio svoj unapređeni Slingshot trotočkaš sa osveženim izgledom, novim tehnologijama, kao i ...

Akio Toyoda CEO Toyote Svetska automobilska ličnost godine

Akio Toyoda, predsednik i CEO Toyota Motor Corporation (TMC) proglašen je za Svetsku automobilsku ...

Još jedan mališan u Ženevi – Seat Minimo

U Ženevi će se pojaviti Seat Minimo, a osim koncepta gradskog mališana, najaviće i ...

Audi A6 Avant E-Tron Concept zvanično prikazan

Audi A6 Avant E-Tron Concept zvanično je prikazan i otkrio je dosta toga mada ...