fbpx

Suzuki eVX Concept najavljuje model za 2025. godinu

Suzuki eVX Concept najavljuje električni crossover koji stiže za 2025. godinu i malo je veći od Vitare

Suzuki eVX Concept je predstavljen kao najava serijskog modela koji će biti električni crossover i biće spreman za 2025. godinu. Opšte poznata je činjenica je da Suzuki do sada nije išao u korak sa većim delom autoindustrije i radio na novim električnim modelima. Međutim, očigledno je morao da popusti i uključi se u opštu elektrifikaciju automobila.
Suzuki eVX Concept je upravo predstavljen na salonu automobila u Indiji, i najavljuje serijski model koji bi se u drugoj polovini sledeće godine trebao pojaviti kao model za 2025. godinu. Za sada Suzuku ne želi da otkriva previše toga, što zbog konkurencije, verovatni činjenice da radi finalizaciju gotovo svega na svom prvom EV crossoveru. Suzuki poručuje da će budući model objediniti snažan 4×4 DNK i prednosti modernog elektro pogona.
U neku ruku, takvu postavku opravdava izgled karoserije koncepta sa kojim će najverovatnije biti poprilično sličan serijski model, a to znači vozilo sa izraženo snažnim stavom, kratkim prepustima preko točkova i “mišićavim” blatobranima. Suzuki eVX Concept dug je 4.30 metara i visok 1.60 m, što znači da je nešto veći od modela Vitara koji je prisutan na tržištima širom sveta. Baterija koje je smeštena u pod vozila ima kapacitet od 60 kWh i trebala bi biti dovoljna za oko 500 do 550 kilometara autonomije. Mada, ovakvu procenu treba uzeti sa rezervom obzirom da je podatak koji je naveo Suzuki, ali pri nešto blažim indijskim MIDC normama merenja.
Prilikom otkrivanja modela predsednik Suzukija Toshihiro Suzuki podsetio je da je ovo prvi globalni strateški električni model marke. Treba podsetiti i da je Suzuki početkom upravo potpisao ugovor o zajedničkom razvoju dvostepenog prenosa za električna vozila sa kanadskom kompanijom Inmotive, pa treba očekivati da će se ovi prenosni sistemi pojaviti u budućim električnim modelima koji će dolaziti iz Suzukija, a biti zaduženi za oprimalniju potrošnju energije. Da li će se ovi novi dvostepeni menjači pojaviti već u Suzuki eVX modelu saznaćemo krajem ove ili početkom sledeće godine.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Zvanično je otkriven Volvo EX30

Zvanično je otkriven Volvo EX30 kompaktni električni SUV koji će do kupaca stići naredne ...

Audi postavlja bezbednosne standarde za Dakar Reli

Mnogo pre nego što je javno objavljeno da će se Audi pojaviti na Dakar ...

Hamilton u kvalifikacijama deklasirao konkurenciju u Singapuru

Hamlton i Mercedes na kolenima? Teško, nakon kvalifikacija za VN Singapura Ferrarijevi bolidi su ...

Renault je otkrio da će se njegov novi SUV zvati Austral

Renault Austral će zameniti model Kadjar u Renaultovoj ponudi, a široj publici će biti ...

McLaren Speedtail je svemirski hiper automobil sa 1,050 KS

McLaren je konačno skinuo „čaršaf“ sa dugo očekivanog modela pod nazivom Speedtail McLaren je ...

Marchionne – “uprskali” smo Levante u startu

Prvi čovek FCA izjavio je da je lansiranje Levantea od samog starta “uprskano” i ...