fbpx

Jaguar I-Pace predstavljen je osvežen za 2024.

Jaguar I-Pace predstavljen je osvežen za 2024. godinu sa diskretnim stilskim novinama ali i novim tehnologijama

Jaguar I-Pace predstavljen je osvežen za 2024. kao što se moglo i očekivati. Vreme brzo prolazi poznata je stvar, pa je brzo prošlo i vreme od 2018. kada je debitovao Jaguar I-Pace. Prvi električni crossover sa amblemom velike mačke, je nakon modela F-Pace, prošao kroz osvežavanje i spreman je za modelnu 2024. godinu.
Na eksterijeru vidljiv je novi gril u Atlas sivoj boji, koji je sada nešto finije strukture u odnosu na dosadašnji koji je imao formu mrežice. Atlas siva boja sada je prisutna i na uvodnicima vazduha na prednjem odbojniku. Unapređeni Jaguar logo je u kombinaciji srebrne i crne boje i svoje mesto je našao na prednjem delu vozila. Za Sport 400 verziju rezervisan je novi zadnji spojler.
Među novine spada i novi dizajn aluminijumskih naplataka koji idu sve do prečnika od 22 cola, a koji se mogu poručiti sa samozaptivajućim all-season pneumaticima. Na kraju, Jaguar I-Pace je dobio i novi panoramski krov sa opcionim zatamnjenim zadnjim delom.
U pogonskom sistemu nema novina, što znači da su pogon Jaguara I-Pace i dalje dva elektromotora sa ukupno 400 KS (294 kW), koji ovaj crossover do 100 km/h ubrzavaju za samo 4.5 sekundi. Među opcijama je vazdušno elektronski kontrolisano oslanjanje, koje je standardno za I-Pace 400. Baterija je kao i do sada kapaciteta od 90 kWh, koja po WLTP ciklusu merenja obezbeđuje do 470 kilometara autonomije. Najsnažniji punjač na kojem se baterija može puniti je od 100 kW, dok se Jaguar I-Pace za 2024. godinu može puniti i na trofaznom kućnom wall boxu od 11 kWh.
Novina u enterijeru, tačnije tehnologiji je sada standardni Pivi Pro infotejment sistem sa bežičnim povezivanjem sa Apple CarPlay i Android Auto sistemima, kao i ugrađeni Alexa sistem glasovnih komandi, Spotify aplikacija i what3words navigacioni sistem. Bežično osvežavanje zaduženo je da softver Jaguata I-Pace uvek održava ažurnim.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Toyota u Tokiju predstavila nova transportna rešenja

Toyota predstavlja novi ultrakompaktni BEV koji je spreman za proizvodnju, na posebnoj izložbi „FUTURE ...

Matt Damon će igrati ulogu Carrolla Shelbyja u novom filmu

Matt Damon će igrati ulogu Carrolla Shelbyja u predstojećem filmu o ratu Forda protiv ...

Sledeća generacija Land Rovera neće deliti platformu

Aktuelni Defender i Discovery Land Rover pravi na istoj platformi i u istoj fabrici ...

Aston Martin se razmahao

Sve je lakše kada finansije idu kako treba. Povećana potražnja za supersportskim automobilima, otvorila ...

Nissan predstavlja EV36Zero, postrojenje za električna vozila

Nissan predstavlja EV36Zero, vodeće postrojenje za električna vozila vredno milijardu funti čime stvara prvi  ...

Nissan Qashqai – da li je zasluženo bestseler?

Nissan Qashqai se pojavio pre 11 godina. Da li je bio rodonačelnik danas toliko ...