fbpx

Maserati se vraća trkanju sa MC20

Maserati se vraća trkanju sa MC20 u GT2 klasi a prvi testovi trkačke verzije upravo su počeli

Maserati se vraća trkanju sa MC20. Kompanija je to saopštila prošle godine, a sada je objavila i prve zvanične fotografije sa testova GT2 verzije MC20, ali i kakav program očekuje novi trkački automobil.
Maserati MC20 GT2 po prvi put je izašao na stazu Varano de’ Melegari kako bi napravio „shakedown” proces uobičajen za svaki trkački automobil, a koji služi za proveru rada svih sistema.
Međutim, Maserati MC20 GT2 tek čeka ozbiljan testni program u naredna tri meseca. Naime, Maserati MC20 GT2 će svoj trkački debi imati u junu u Belgiji na trci 24 Hours of Spa.
Maserati MC20 GT2 je svoj 3.0 V6 twin-turbo motor preuzeo od drumske verzije, a specifičnost ovog agregata je da koristi proces dvostruke kompresije baziran na principu koji je uobičajen u Formuli 1.
Za sada, Maserati nije naveo kolko snage će Nettuno imati u trkačkom izdanju u MC20 GT2, ali radio orijentacije, dovoljno je reći da u drumskoj verziji ima 621 KS, uz koje do 100 km/h stiže za 2.9 sekundi i ima maksimalnu brzinu od 320 km/h. Isto tako, u drunskom izdanju Maserati MC20 ima osmostepeni DCT menjač dok će trkačka GT2 verzija dobiti šestostepeni sekvencijalni.
Vozač će pred sobom imati upravljač sa papučicama za promenu u stepena prenosa, ali i velu digitalnu instrument tablu sa ekranom dijagonale od 10” urađenu u armaturu izrađenu od ugljeničnih vlakana.
I donji postroj je prerađen za Maserati MC20 GT2, a ugrađene su trkačke komponente. Podesivi su amortizeri i poprečni stabilizatori. Karoserija je dobila oplate koje se lako otvaraju i menjaju, kao i veliko podesivo zadnje krilo.
Iz Maseratija poručuju da razvoj MC20 GT2 ide u pravu ne samo stvaranja konkurentnog trkačkog GT2 automobila nego automobila nego i automobila u čijoj vožnji će uživati amateri i gospoda trkači koji su po pravilu kupci ove klase trkačkih automobila. Maserati MC20 GT2 neće biti prvi trkač iz Modene. Marka je u periodu od 2004. do 2010. imala MC12 koji se takmičio u FIA GT2 šampionatu.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Volvo opoziva 2.2 miliona vozila

Čista je ironija da Volvo, lider u bezbedenosti opoziva 2.2 miliona vozila zbog mogućeg ...

Toyota predstavila GA-B platformu za male automobile

Toyotin razvoj novih platformi u skladu sa Toyota New Global Architecture (TNGA) filozofijom, omogućio ...

Renault i Nissan prelaze na Android infotejment sisteme

Googleov Android će se naći u jezgru naredne generacije infotejment sistema u Renault, Nissan ...

Renaultu dve nagrade na međunarodnom festivalu automobila

Renault je osvojio dve nagrade na 37. međunarodnom festivalu automobila u Parizu Međunarodni festival ...

Formula 1 – pobeda Verstappena u Japanu

Formula 1 – pobeda Verstappena u Japanu i još jedan dvostruki trijumf za Red ...

McLaren je obustavio isporuke Arture zbog lošeg kvaliteta!?

McLaren je privremeno obustavio isporuke Arture zbog toga što je model, kako kaže CEO ...