fbpx

WSBK – Razgatlioglu iz Yamahe u BMW

WSBK – Razgatlioglu iz Yamahe u BMW potvrđeno je zvanično i okončane su dileme oko budućnosti Turskog vozača

Foto: Yamaha Racing

WSBK – Razgatlioglu iz Yamahe je prešao u BMW potvrđeno je zvanično i okončane su dileme oko budućnosti Turskog vozača. Samo što je saopšteno da napušta WSBK tim Yamaha, sa kojim je 2021. godine osvojio naslov WSBK šampiona Sveta, Toprak Razgatlioglu je objavio i gde će nastaviti svoju karijeru. Umesto na Yamahi YZF R1 ili čak prelaska na MotoGP Yamahu M1 koju je testirao, Razgatlioglu će se naći u ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Timu. Voziće BMW M1000 RR. BMW će biti treći proizvođač, nakon Kawasakija i Yamahe na čijem motociklu će se naći vozač iz Turske, rođen 1996. u mestu Alanya.
Razgatlioglu je na Yamahi proveo četiri sezone, a do sada je ostvario 33 pobede i ukupno 97 podijuma u WSBK karijeri. Svakako, uz 31 pobedu i 78 podijuma i naslov šampiona sveta na Yamahi je ostvario svoje najbolje WSBK rezultate. U sezoni 2022. iako je ostvario više pobeda nego 2021. godine kada je bio šampion, naslov prvaka morao je da prepusti Alvaru Bautisti.

Foto: Yamaha Racing

Upravo iz ovog ugla, prelazak Razgatlioglu iz Yamahe u BMW se smatra najvećim transferom u istoriji WSBK šampionata, ili barem jednim od najvećih. Pored toga, odlasci kvalitetnih vozač iz Yamahe u BMW nisu novina. Isto je urado 2012. Marco Melandri nakon samo (odlične) jedne sezone na Yamahi, a i Van der Mark je za sezonu 2021. iz Yamahe otišao u BMW.
Dok iz BMW pljušte poruke dobrodošlice, obzirom da su konkurenciji preoteli definitivno veliku zvezdu i jednog od najboljih vozača u WSBK, odlazak Razgatlioglua iz Yamahe je finansijske prirode. Iako iz tima i Iawate dolaze informacije da je Razgatliogluu ponuđen iznos za koji je tim smatrao da je adekvatan njegovim kvalitetima i potencijalima, po svemu sudeći Bavarci su više vrednovali Razgatlioglua, čiji menadžer je nekada uspešni vozač (petostruki šampion Sveta u Super Sport klasi), a očigledno i dobar poslovni čovek Kenan Sofuoglu.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Delta Auto Grupa je novi uvoznik i distributer za KTM motocikle

Delta Auto grupa je od 2021. godine zvanično postala novi uvoznik i distributer motocikala ...

Hondi prvi red u Herezu

Da li je iznenađenje kada Dani Pedrosa osvoji pol poziciju? Pa i jeste i ...

MotoGP -pobeda Bagnaije u Holandiji

MotoGP trka za Veliku nagradu Holandije, pred 104.000 gledalaca, pripala je Francescu Bagnaiji na ...

Zarku pol pozicija kod kuće

Trideset godina su Francuzi čekali svog vozača na pol poziciji u Francuskoj, i konačno ...

Kawasaki Versys 1000 SE Grand Tourer na probi

Kawasaki Versys 1000 SE Grand Tourer na probi – upoznali smo model sa kojim ...

MotoGP – Yamaha priprema V4 agregat

 MotoGP – Yamaha priprema V4 agregat koji bi se na stazi mogao pojaviti već ...