fbpx

Nissan Skyline Nismo ima 420 KS, ali ga nećemo videti

Nissan Skyline Nismo ima 420 KS, ali biće proizveden u samo 1.000 primeraka i ponuđen samo u Japanu

Nissan Skyline Nismo ima 420 KS, ali… Na žalost ljubitelja Nismo sportskih vatrenih verzija Nissana, biće proizveden u samo 1.000 primeraka, od čega samo 100 u vrhunskom Skyline Nismo Limited paketu opreme, koji je pripremljen u čast originalnog S54A-1 Skyline GT iz 1964. godine. Na sve to dolazi i informacija da će biti ponuđen isključivo kupcima u Japanu.
Ipak, cenimo da Nissan Skyline Nismo zaslužuje i malo naše pažnje, danas kada je zvanično doživeo premijeru u Zemlji izlazećeg sunca. Kao što se može pretpostaviti čim je Nismo verzija Nissana u pitanju, motor je prošao kroz poseban tretman, a i karoserija je dobila Nismo svojstvene modifikacije, isto kao i donji postroj. Nissan tvrdi da je ogibljenje posebno trimovano kako bi se redukovalo porečno naginjanje u krvinama.
Za naplatke od 19” je zadužen provereni dobavljač Enkei, koji je za Nissan Skyline Nismo pripremio laganije i čvršće točkove od standardnih za Skyline. Pored toga, na zadnjoj osovini su širi pneumatici od standardnih. Kočioni sistem ima kvalitetnije kočione pločice, a ABS je podešen tako da skraćuje zaustavni put.
Motor je 3.0 V6 sa dva tubokompresora sličan agregatu koji je ugrađen i u Nissan Z Nismo o kojem smo nedavno pitali. Ima 420 KS i maksimalni obrtni moment povećan na 550 Nm. Elektonika zadužena za modove vožnje podešena je tako da u Sport i Sport+ izvuče maksimum iz onoga što pogon i donji postroj mogu, uključujući i mapiranje sedmostepenog automatskog menjača.
Na karoseriji su izmene slične doradam koje su uražene na nodelu Nissan Z Nismo, što znači da je Slyline Nismo dobio drugačiji gril hladnjka, drugačija svetla i još mnogo, manji više ukrasnih, detalaj i oznaka Nismo na celom vozilu.
Isto važi i za eneterijer u kojem su Recaro duboka sportska sedišta sa Nismo vezom, a u Nismo imidž “obojeni” su i digitalna instrument tabla i centralna konzola.
Prodaja praktično počinje odmah, iako se planiranih 100 komada u Skyline Nismo Limited paketu neće pojaviti pre 2024. godine. U dalekom Japanu Nissan Skyline Nismo košta 7,880,400 yena, što zvuči mnogo, ali i nije tako strašno kada se konvertuje u američki dolar, pa cena ispada, spram snage i ekskluzivnosti, razumnih 55.000 USD.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Hennessey Demon HPE1000 prelazi četvrt milje za 9.14 sekundi

Ljudi iz Hennessey Performance Engineeringa ništa već ludo ne mogu da ostave na miru. ...

Stiže dokumentarac o Jessi Combs

HBO je objavio prvi trejler za dokumentarni film ‘The Fastest Woman On Earth’ o ...

Rolls-Royce se sprema da oživi ime iz svoje prošlosti?

Rolls-Royce je nedavno podneo zahtev za zaštitu imena koju je nosio jedan od modela ...

Kubica ponovo u F1 kokpitu

Robert Kubica će se vratiti u kokpit Formule 1 po prvi put od 2011. ...

Formula 1 – novi Ferrari za sekundu brži

Formula 1 – novi Ferrari je (navodno) za sekundu brži od bolida iz prethodne ...

Predstavljen je osveženi Peugeot 2008

Predstavljen je osveženi Peugeot 2008, francuska uzdanica u popularnom odlično prodavanom B-SUV segmentu Predstavljen ...