fbpx

Enterijer Audija Q6 e-tron je otkriven

Enterijer Audija Q6 e-tron je otkriven, dosta pre nego što će biti otkriven eksterijer prvog modela Audi na novoj PPE platformi

Audi Q6 e-tron

Enterijer Audija Q6 e-tron je otkriven, dosta pre nego što će biti potpuno otkriven eksterijer prvog modela Audi na novoj PPE platformi, koji smo, doduše u još uvek malo kamufliranoj formi, već upoznali. Budući električni SUV za marku Audi veoma je bitan, kako sami priznaju. Iako ima veći broj, Audi Q6 e-tron je u gabaritima aktuelnog modela Q5, a u ponudi iz Ingolštada biće pozoicioniran između modela Q4 i Q8 e-tron porodice.

Audi Q6 e-tron

Ništa manje Audi Q6 e-tron nije bitan ni iz ugla platforme koju će koristiti. Biće prvi Audi koji će koristiti potpuno novu Premium Platform Electric (PPE) platformu o kojoj se mnogo govorilo, a zajednički su je razvili Audi i Porsche, a koristi potpuno novu E3 elektronsku konstrukciju.
Prve zvanične fotografije Q6 e-tron koje je Audi objavio nagoveštavaju da je i enterijer nešto na čemu se mnogo radilo i u šta se mnogo uložilo.

Audi Q6 e-tron

Iz Ingolštada poručuju da je potpuno novi enterijer „skrojen“ u odnosu na potrebe vozača i putnika i to više nego ikada. PPE platforma i E3 arhitektura elektronike poslužili su kao osnova potpuno nove arhitekture enterijera budućeg crossovera, od dizajna, preko raspoloživih funkcija i estetike, pa sve do materijala iz održivih i obnovljivih izvora.

Audi Q6 e-tron

Dizajn eneterijera modela Audi Q6 e-tron ima trodimenzionalnu postavku sa izraženim kontrastima boja i elementima koji su namerno postavljeni u prvi i drugi plan kako bi se postigao utisak trodimenzionalnosti. Kabinom dominira „digitalna pozornica“, kako Audi naziva sitem koji se sastoji od

Audi Q6 e-tron

Audi MMI panoramskog ekrana postavljenog u tablet maniru i MMI ekrana za suvozača. Vozačev ekran je zakrivljen u OLED tehnologiji i sastoji se od 11.9“ ekrana Audi virtual cockpita i 14.5-inch MMI osetljivog na dodir.

Audi Q6 e-tron

Suvozač ima poseban ekran dijagonale od 10.9“ koji je ugrađen u armaturu, na kojem suvozač može uživati u gledanju filma tokom putovanja a bez da ometa ili odvlači pažnju vozača, ali isto tako može da asistira u navigaciji.

Audi Q6 e-tron

Audi će nuditi i opcionu HUD sa unapređenom realnošću koji će projektovati veliku sliku sa najvažnijim informacijama na vetrobran.
Visoka tehnologija u modela Q6 e-tron nastavlja se i sa Interaction light (IAL), zakrivljene LED trakama u enterijeru koje imaju trostruku ulogu informisanju, od statusa vozila, preko bezbednosti do statusa vozila pri punjenju. Nove E3 elektronska platforma omogućava da Audi Q6 e-tron ima potpuno digitalni enterijer, u kojem su razne funkcije povezane.
Na primer, korisnik može kontrolisati brojne funkcije koristeći Audi glasovnu asistenciju koja sama uči i unapređuje se, a koja se po prvi put u vidu avatara pojavljuje na instrunet tabli i HUD projekciji. Aktivacijom putem „Hey Audi“ fraze, digitalni asistent kontinuirano uči korisnikove navike i rutine, proaktivno nudeći predloge, pametne rutine i inteligentne liste. Istovremeno, Audi Q6 e-tron dobija i novi infotejment baziran na Android Automotive, a razvijan u VW Cariard odeljenju za razvoj softvera.
Po pitanju funkcionalnosti, Audi tvrdi da je Q6 e-tron profitirao od nove platforme, nudeći više, bolje organizovanog prostora.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Test – Volkswagen ID.4 Pro Performance

Volkswagen je uložio mnogo novca i vremena u razvoj MEB platforme za električna vozila ...

Počela prizvodnja XC40 u Belgiji

U svom postrojenju u Belgiji, Volvo je označio početak nove ere time što je ...

Skoro polovina britanskih vozača ignoriše lampice upozorenja

Istraživanje sprovedeno u Velikoj Britaniji otkrilo je da njihovi vozači redovno ignorišu lampice upozorenja ...

Polestar – luksuzni sportski brend iz Švedske

Volvo cars započinje ozbiljan posao koji može bit dvosekli mač. Lansiranje nove marke Polestar ...

Nemačka kaznila Audi sa 800 miliona evra

Nemačka je kaznila Audi sa 800 miliona evra zbog učestvovanja u dizel skandalu, uprkos ...

Ford Fiesta ide u (prevremenu) penziju

Ford Fiesta, decenijama jedan od najprodavanijih modela u B segmentu ide u prevremenu penziju ...