fbpx

Renault Grand Kangoo predstavljen u Minhenu

Renault Grand Kangoo predstavljen u Minhenu sa spektakularnih 1024 mogućih konfiguracija sedišta

Renault Grand Kangoo

Renault Grand Kangoo predstavljen u Minhenu sa spektakularnih 1024 mogućih konfiguracija sedišta. Zvuči gotovo pa neverovatno, ali u eri SUV i crossover modela renault Kangoo je preživeo i opstao i još uvek nalazi brojne kupce klasičng monovolumenskog MPV-a.

Renault Grand Kangoo

Renault nema nameru da odustane od ovog modela i u Minhenu na IAA je predstavio Grand Kangoo, multitalentovanu verziju sa sedam sedišta, aktuelne treće generacije modela Kangoo, koja je predstavljena 2020. godine.

Renault Grand Kangoo

Podatak da Grand Kangoo ima spektakularnih 1024 moguće konfiguracije sedišta nije preterivanje. Od sedmoseda može se pretvoriti u preostrano dostavno vozilo i obrnuto. Zadnja dva i srednja tri sedišta mogu se vaditi, čime se prtljažni prostor od minimalnih 500 litara povećava do čitavih 3.750 litara, a mogućnost preklapanja naslona suvozačkog sedišta dodatno stvara prostor za transport dužih predmeta, do čak 3110 mm. Pored vađenja iz vozila, sva sedišta se mogu uzdužno pomerati i preklapati pa je ovaj model istinski „multipractic“.

Renault Grand Kangoo

Prilaz zadnjem, trećem redu sedišta olakšan je uz dvoja kliznih vrata koja su produžena ua 18 centimetara u poređenju sa standardnim modelom renault kangoo. Renault Grand Kangoo mogao bi postati omiljeno vozilo porodica sa mnogo dece, obzirom da čak pet sedišta imaju ISOFIX. Kao što je tradicionalno uvek raspolagao sa mnogo boksova i pretinaca, Renault Grand Kangoo u kabini ima čak 58 litara takvog prostora, uključujući i fijoke ispod srednjeg reda sedišta.

Renault Grand Kangoo

Standardna će biti zadnja vrata koja se otvaraju nagore, ali Renault najavljuje i asimetrična dvodelna vrata koja se otvaraju bočno.
Kupci će moći da biraju čak tri tipa pogona za Renault Grand Kango – dizel, benzinski i električni. Novi minivan može imati benzinac od 130 KS sa šestostepenim manuelnim ili sedmostepenim DCT menjačem, ili dizel od 95 KS, uz koji će isključivo ići šetostepeni manuelni menjač.

Renault Grand Kangoo

Električna Grand Kangoo E-Tech verzija dobija jedan elektromotor od 122 KS (90 kW) i 245 Nm. Uz električnu verziju ide baterija od 45 kWh, koja ne obezbeđuje previše veliku autonomiju – samo 265 kilometara po WLTP ciklusu, nakon čega se može puniti na DC punjaču od maksimalno 80 kW. Renault će na bateriju davati garanciju od osam godina, odnosno 160.000 kilometara, a u slučaju da u garantnom roku kapacitet baterije padne na manje od 70% biće besplatno zamenjena.
Renault će početi da prima porudžbine za Grand Kangoo ove godine, a isporuke počinju 2024. godine.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Ferrari predstavio 499P Le Mans Hypercar

Ferrari je predstavio svoj 499P Le Mans Hypercar koji će se od sledeće godine ...

Test: Toyota Yaris 1.0 i 1.5 – za miroljubive i temperamentne

Toyotu Yaris, Automobil godine 2021. u Evropi i u Srbiji upoznali smo u hibridnom ...

Evropska unija krenula stopama SAD i najavila povećanje carine

Evropska unija krenula stopama SAD i najavila povećanje carine na uvoz električnih vozila iz ...

Volkswagenu je najveći konkurent…

Ajde što će nam drumovima krstariti bešumni automobili na struju, ali što ovaj trend ...

Kad se YouTuber zaigra pa uništi Mini JCW GP

Francuski YouTuber je uspeo da za samo 20 kilometara uništi potpuno novi i skupi ...

Novi Renault Clio – evolucija spolja revolucija unutra

Peta generacija Renault Clia sada je i potpuno otkrivena, i jasno je da spolja ...