fbpx

Hyundai SANTA FE osvojio Red Dot nagradu za dizajn

Hyundai SANTA FE osvojio Red Dot prestižnu nagradu za dizajn u kategorijji automobili i motocikli

Hyundai Santa Fe / Red Dot nagrada

Hyundai SANTA FE osvojio Red Dot prestižnu nagradu za dizajn u kategorijji automobili i motocikli.  Hyundai Motor Company je danas potvrdio svoje globalno liderstvo u dizajnu osvajanjem prestižne nagrade Red Dot za 2024. za model SANTA FE za dizajn proizvoda u kategoriji automobili i motocikli.
Osvajanjem jedne od tri najbolje svetske nagrade za dizajn Hyundai Motor demonstrira izvrsnost svog dizajna usmerenog na kupce i životni stil.
“Osećamo izuzetnu čast što smo dobili Red Dot nagradu za dizajn za ova značajna vozila i inovacije”, rekao je SangYup Lee, izvršni potpredsednik i direktor Hyundai and Genesis Global Design. “Ovo priznanje služi kao svedočanstvo izuzetne posvećenosti koju je pokazao naš tim vizionarskih dizajnera, koji su ulili svoju nepokolebljivu strast i posvećenost u ovaj projekat, zajedno sa našim inženjerima saradnicima u R&D centru. To ističe konkurentnost Hyundaijevog dizajnerskog identiteta na globalnom tržištu.”

Hyundai Santa Fe

Sa svojim dizajnerskim konceptom ‘Open for More’, peta generacija SUV-a srednje veličine SANTA FE prilagođava se aktivnostima na otvorenom nudeći životni prostor vodeći u klasi. U zadnjem delu liči na terasu, što je omogućeno njegovim produženim međuosovinskim rastojanjem i povećanim prostorom pri otvaranju prtljažnika. Ovo duže međuosovinsko rastojanje omogućava poboljšana sedišta u trećem redu, što obezbeđuje udobnu vožnju.
Potpuno novi SANTA FE ima oblik koji podseća na kutiju i prepoznatljivu siluetu koja dolazi iz njegovog dugog međuosovinskog rastojanja i širokog prtljažnika. Prednji deo vozila je veličanstven zbog svoje visoke haube, prednjih svetala u obliku slova H i smelog branika.
Elementi dizajna u obliku slova H reintepretiraju Hyundaijev amblem “H”. Produženo međuosovinsko rasojanje omogućava smelu liniju krova, moćnu zapreminu oko blatobrana, oštro definisane lukove točkova, skraćeno prednje vešanje i točkove od 21 inča. Zadnji kraj je izbalansiran i pojednostavljen sa zadnjim svetlima u obliku slova H.

Hyundai Santa Fe

Unutrašnjost nudi izdašan životni prostor i osećaj boravka kao na terasi kada su vrata prtljažnika otvorena. Sklopiva sedišta u drugom i trećem redu pružaju unutrašnji prostor vodeći u klasi. Prefinjeni enterijer naglašavaju horizontalne i vertikalne linije sa H-motivom. Karakteristike visoke tehnologije uključuju panoramski zakrivljeni ekran i dvostruko bežično punjenje. Ugrađeni su održivi materijali, uključujući recikliranu plastiku i ekološki prihvatljivu kožu. Boje enterijera i eksterijera inspirisane su prirodnim svetlom, unoseći inspiraciju i vitalnost u svakodnevni život i avanture.
Hyundai Motor je osvojio takođe Red Dot nagradu za dizajn proizvoda u kategoriji opreme za kampovanje i aktivnosti na otvorenom sa svojom baterijskom lampom sa više lampica – Multi-Lantern. Ovaj svestrani proizvod kombinuje dve karakteristike kako bi zadovoljio različite potrebe korisnika. Funkcioniše kao prenosiva baterijska lampa za aktivnosti na otvorenom, a takođe može da se transformiše u svetlo raspoloženja sa toplim bojama kada se koristi sa providnim difuzerom svetlosti.

Hyundai Multi-Lantern

Multi-Lantern reflektuje cilj kompanije da kreira proizvode koje će korisnici dugo ceniti, uključujući poznate materijale kao motive dizajna kako bi se dobio svež i unapređen izgled. Za Multi-Lantern dizajneri su kao motiv koristili ‘Horongbul,’ korejsko tradicionalno svetlo, koje svojim oblikom i vizuelnim elementima vizuelno i simbolički prenosi osećaj stabilnosti i topline korisnicima.
Multi-Lantern ima intuitivan, korisnički prilagođen interfejs koji daje prednost pogodnostima i upotrebljivosti. Ona radi bez napora, bez komplikovanih podešavanja, oslanjajući se na samo jedno dugme. Praktične karakteristike uključuju bežično punjenje preko USB-a C tipa. Kada je potpuno napunjena ona može da obezbedi maksimalnu osvetljenost do 5 sati i minimalnu osvetljenost do 35 sati.
Multi-Latern je sertifikovan kao otporan na prašinu i vodu sa IP65 ocenom da bi se obezbedila izdržljivost i svestranost. Ova sertifikacija garantuje da proizvod može da izdrži oštra spoljašnja okruženja i nepovoljne vremenske uslove bez ikakvih problema.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Mazda CX-30 Skyactiv-X 180 – revolucija ili ne?

Mazda CX-30 je po drugi put došla na naš test ali sa revolucionarnim Skyactiv ...

Automobili će zbog eko normi postati preskupi

Prvi čovek Volkswagen Grupe je na salonu Detroitu izneo pretpostavke loše po kupce automobila ...

Formula 1 – Red Bull nadigrao Mercedes u Meksiku

U trci za veliku nagradu Meksiko Sitija, ubedljivu pobedu je odneo Max Verstapen i ...

Lexus je od osnivanja prodao milion vozila u Evropi

Lexus je zabeležio značajan uspeh prodajom svog milionitog vozila u Evropi Lexus je zabeležio ...

Opel Insignia stiže osvežena za 2020. godinu

Već u januaru 2020. Opel će na salonu automobila u Briselu predstaviti osveženu Insigniju, ...

Počela je prodaja unapređenog Jeepa Wrangler 4xe

Saloni u Italiji, Španiji, Belgiji i Srbiji počeli su da primaju narudžbine za novi ...