fbpx

Hyundai SANTA FE osvojio Red Dot nagradu za dizajn

Hyundai SANTA FE osvojio Red Dot prestižnu nagradu za dizajn u kategorijji automobili i motocikli

Hyundai Santa Fe / Red Dot nagrada

Hyundai SANTA FE osvojio Red Dot prestižnu nagradu za dizajn u kategorijji automobili i motocikli.  Hyundai Motor Company je danas potvrdio svoje globalno liderstvo u dizajnu osvajanjem prestižne nagrade Red Dot za 2024. za model SANTA FE za dizajn proizvoda u kategoriji automobili i motocikli.
Osvajanjem jedne od tri najbolje svetske nagrade za dizajn Hyundai Motor demonstrira izvrsnost svog dizajna usmerenog na kupce i životni stil.
“Osećamo izuzetnu čast što smo dobili Red Dot nagradu za dizajn za ova značajna vozila i inovacije”, rekao je SangYup Lee, izvršni potpredsednik i direktor Hyundai and Genesis Global Design. “Ovo priznanje služi kao svedočanstvo izuzetne posvećenosti koju je pokazao naš tim vizionarskih dizajnera, koji su ulili svoju nepokolebljivu strast i posvećenost u ovaj projekat, zajedno sa našim inženjerima saradnicima u R&D centru. To ističe konkurentnost Hyundaijevog dizajnerskog identiteta na globalnom tržištu.”

Hyundai Santa Fe

Sa svojim dizajnerskim konceptom ‘Open for More’, peta generacija SUV-a srednje veličine SANTA FE prilagođava se aktivnostima na otvorenom nudeći životni prostor vodeći u klasi. U zadnjem delu liči na terasu, što je omogućeno njegovim produženim međuosovinskim rastojanjem i povećanim prostorom pri otvaranju prtljažnika. Ovo duže međuosovinsko rastojanje omogućava poboljšana sedišta u trećem redu, što obezbeđuje udobnu vožnju.
Potpuno novi SANTA FE ima oblik koji podseća na kutiju i prepoznatljivu siluetu koja dolazi iz njegovog dugog međuosovinskog rastojanja i širokog prtljažnika. Prednji deo vozila je veličanstven zbog svoje visoke haube, prednjih svetala u obliku slova H i smelog branika.
Elementi dizajna u obliku slova H reintepretiraju Hyundaijev amblem “H”. Produženo međuosovinsko rasojanje omogućava smelu liniju krova, moćnu zapreminu oko blatobrana, oštro definisane lukove točkova, skraćeno prednje vešanje i točkove od 21 inča. Zadnji kraj je izbalansiran i pojednostavljen sa zadnjim svetlima u obliku slova H.

Hyundai Santa Fe

Unutrašnjost nudi izdašan životni prostor i osećaj boravka kao na terasi kada su vrata prtljažnika otvorena. Sklopiva sedišta u drugom i trećem redu pružaju unutrašnji prostor vodeći u klasi. Prefinjeni enterijer naglašavaju horizontalne i vertikalne linije sa H-motivom. Karakteristike visoke tehnologije uključuju panoramski zakrivljeni ekran i dvostruko bežično punjenje. Ugrađeni su održivi materijali, uključujući recikliranu plastiku i ekološki prihvatljivu kožu. Boje enterijera i eksterijera inspirisane su prirodnim svetlom, unoseći inspiraciju i vitalnost u svakodnevni život i avanture.
Hyundai Motor je osvojio takođe Red Dot nagradu za dizajn proizvoda u kategoriji opreme za kampovanje i aktivnosti na otvorenom sa svojom baterijskom lampom sa više lampica – Multi-Lantern. Ovaj svestrani proizvod kombinuje dve karakteristike kako bi zadovoljio različite potrebe korisnika. Funkcioniše kao prenosiva baterijska lampa za aktivnosti na otvorenom, a takođe može da se transformiše u svetlo raspoloženja sa toplim bojama kada se koristi sa providnim difuzerom svetlosti.

Hyundai Multi-Lantern

Multi-Lantern reflektuje cilj kompanije da kreira proizvode koje će korisnici dugo ceniti, uključujući poznate materijale kao motive dizajna kako bi se dobio svež i unapređen izgled. Za Multi-Lantern dizajneri su kao motiv koristili ‘Horongbul,’ korejsko tradicionalno svetlo, koje svojim oblikom i vizuelnim elementima vizuelno i simbolički prenosi osećaj stabilnosti i topline korisnicima.
Multi-Lantern ima intuitivan, korisnički prilagođen interfejs koji daje prednost pogodnostima i upotrebljivosti. Ona radi bez napora, bez komplikovanih podešavanja, oslanjajući se na samo jedno dugme. Praktične karakteristike uključuju bežično punjenje preko USB-a C tipa. Kada je potpuno napunjena ona može da obezbedi maksimalnu osvetljenost do 5 sati i minimalnu osvetljenost do 35 sati.
Multi-Latern je sertifikovan kao otporan na prašinu i vodu sa IP65 ocenom da bi se obezbedila izdržljivost i svestranost. Ova sertifikacija garantuje da proizvod može da izdrži oštra spoljašnja okruženja i nepovoljne vremenske uslove bez ikakvih problema.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Alfa Romeo pojačava Stelvio i Giuliu Quadrifoglio za 2020.

Alfa Romeo za je predstavio za unapređene Quadrifoglio modele Stelvio i Giulia za 2020. ...

Porsche SCG pomaže deci sa oštećenim vidom

Za lakšu i sigurniju mobilnost dece sa oštećenim vidom, Porsche grupacija daja na korišćenje ...

Audi RS Q8 i zvanično predstavljen u Los Anđelesu

Audi je i zvanično predstavio novi RS Q8 na Salonu automobila u Los Anđelesu ...

Neuville u Španiji do svoje druge WRC pobede u sezoni

Thierry Neuville je u Španiji došao do svoje druge ovogodišnje WRC pobede, a odluku ...

Chevrolet Corvette ZR1 za 2025. je najsnažniji ikada

Chevrolet Corvette ZR1 za 2025. je najsnažniji američki serijski automobil sa V8 motorom ikada ...

Tesla napušta radar i prelazi samo na kamere

Tesla je ponovo pionir – napušta vozačke asistencije bazirane na radaru, i prelazi na ...