fbpx

Red Dot za Hyundai SANTA FE XRT Concept

Red Dot za Hyundai SANTA FE XRT Concept, kao i nagrade za druga dostignuća u autonomnim kategorijama

Red Dot za Hyundai SANTA FE XRT Concept

Red Dot za Hyundai SANTA FE XRT Concept, kao i nagrade za druga dostignuća u autonomnim kategorijama. Hyundai Motor Company je danas ponovo potvrdio svoje globalno liderstvo u dizajnu dobijanjem više nagrada Red Dot za 2024. Hyundai SANTA FE XRT Concept je dobio nagradu za dizajnerski koncept u kategoriji automobila i motocikala, zajedno sa Hyundaijevim DICE i SPACE inovacijama u autonomnim kategorijama.
“Neverovatna je čast biti nagrađen Red Dot nagradom za naše inovativne dizajnerske koncepte,” rekao je SangYup Lee, izvršni potpredsednik i direktor Hyundaija i Genesis Global Design-a. “Ovo priznanje zaista pokazuje neverovatna dostignuća i posvećenost naših talentovanih dizajnera. Oni su neumorno radili na ovim projektima ruku pod ruku sa našim inženjerima u R&D centru. Takođe to naglašava snažnu globalnu konkurentnost Hyundaijevog dizajnerskog identiteta.”
SANTAFE XRT Concept, koji je debitovao zajedno sa modelom SANTA FE 2023. godine, je dizaj-niran da zadovalji potrebe ljubitelja aktivnosti na otvorenom. Robusni XRT Concept može samo-pouzdano i lako da se nosi sa izazovnim terenima. Svestrani SUV je dizajniran da rasplamsa i naj-veći avanturistički duh i da se fokusira na pružanje korisnosti, sa velikim Off-road točkovima i gumama, robusnim krovnim nosačem za prtljag i sa više spoljnog prostora za odlaganje.

Red Dot za Hyundai SANTA FE XRT Concept i nagrada za DICE

Predstavljen na CES 2024, DICE (Digital Curated Experience) transformiše autonomnu mobilnost nudeći personalizovane i optimizovane usluge. DICE nudi usluge zasnovane na deljenju i pretplati, dok se neprimetno integriše sa ličnim uređajima korisnika, kako bi pružio prilagođeno iskustvo. DICE proširuje koncept “pametnog telefona na putu”, postavlja fokus korisnika na softverski definisana vozila (SDV) i poboljšava interakciju korisnika kroz inovativni 3D ‘Ring Pad’ koji se kontroliše pokretima.
Pokrenut zelenim ćelijama goriva na bazi vodonika, DICE ne samo da obezbeđuje transport, već i prečišćava vazduh i doprinosi čistijim gradovima. Njegova robotska tehnologija, uključujući Plug and Drive (PnD) modul, olakšava fleksibilne režime vožnje poput dijagonalne vožnje i zero-turn sposobnosti koje poboljšavaju manevrisanje. Hyundai Motor zamišlja DICE integrisane tehnologije kao ključne za bezbednu i održivu mobilnost u budućnosti.
U kabini DICE nudi impresivno okruženje sa dizajnerskim temama ‘Natural Warmth’, koje sadrže ekološki prihvatljive materijale i biofilne elemente, dok se njegove usluge prilagođavaju potrebama korisnika kroz praćenje bio-signala i analize koje vrši veštačke inteligencije (AI).
Takođe predstavljen na CES 2024, SPACE (Spatial Curated Experience) Mobility je sistem javne mobilnosti sa više sedišta, koji svima pruža neograničen pristup putovanjima, ukključujući i ljude sa poteškoćama u kretanju. Unutrašnji prostor je fleksibilan i ima “prilagodljivo sedište”, dok kontrola visine ukrcavanja omogućava lak pristup osobama u invalidskim kolicima i pruža savršeno rešenje za mobilnost u poslednjem kilometru.

Red Dot za Hyundai SANTA FE XRT Concept

Proširenja SPACE Pavilion-a vrše prenamenu otpuštenih SPACE modula za formiranje fizičkog haba koji se lako može transportovati. Time se poboljšava upotrebljivost u ugroženim područjima. Energetski sistem vodoničnih ćelija goriva podržava punjenje prenosivih baterija, napajanje pametnih farmi i module algi za čišćenje vazduha koristeći nusproizvode vode.
Design Zentrum Nordrhein Westfalen u Nemačkoj je organizovao Red Dot Award. To je jedno od najvećih svetskih dizajnerskih takmičenja, koje obuhvata tri različite discipline: dizajn proizvoda, dizajn brenda i komunikacije i koncept dizajna. Red Dot Award Koncept dizajna poziva dizajnere, dizajnerske studije, kompanije i univerzitete da predstave uzbudljive dizajnerske koncepte i prototipove međunarodnom timu eksperata. Za više informacija molimo vas da posetite https://www.red-dot.org/

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Trebao je biti Volkswagen Phaeton 2

Volkswagen je uradio nešto što nije uobičajena praksa – objavio je fotografije druge generacije ...

Volge (zamalo) na platformama Škode?

Volge (zamalo) na platformama Škode, odnosno tehnologiji Volkswagen Grupe, senzacionalna je vest koju je ...

Rolls-Royce i 8.000 sati za drvo

Rolls-Royce i 8.000 sati za drvo koliko je utrošeno za oplate u najnovjem Droptail ...

Predstavljen novi Volkswagen Passat B9

Predstavljen novi Volkswagen Passat B9, deveta generacija drugog najprodavanijeg VW modela Predstavljen novi Volkswagen ...

Bokser motor, malo drugačiji, ima budućnost?

Taman kada pomislimo da smo sve videli po pitanju SUS motora, pojavi se neko ...

Alfonso Albaisa novi šef dizajna za Nissan.

Novi globalni šef dizajna u nissanu Alfonso Albaisa kaže da je njegova pozicija zastrašujuća. ...