fbpx

Audi ukida sve dugmiće i prekidače u kabini?

Navikli smo da je Audi tehnološki progresivan, pa najnovije informacije i ne čude previše – neće više biti nijednog prekidača u kabini

Foto: Audi

Audi je odavno tehnološki progresivan, a po svemu sudeći tako će i ostati. Postavka kabine sa tri ekrana već je neko vreme stvarnost od modela A6 pa naviše, ali, prema najavama koje se čuju iz Ingolštada, čak i ono malo prekidača i dugmića koji su preživeli, otićiće u istoriju.
Razumljivo, nove tehnologije koje se svakodnevno uvode u automobile sa jedne strane zahtevaju, a sa druge i omogućavaju drugačiju kontrolu nad podacima i komandama u vozilu, pa je klasičnih prekidača i dugmića sve manje.

Foto: Audi

Međutim, prema šefu dizajna Audija Marcu Lichteu, i ovo malo preostalih dugmića otićiće u istoriju. Šta više, ni impresivna konfiguracija sa tri ekrana koju Audi trenutno koristi neće još dugo živeti. Lichte je za Motor Authority izjavio da želi potpuno da se oslobodi mehaničkih komandi. Ako se to ostvari, a nema razloga ne verovati Lichteu, nove generacije Audija stizaće smanjenim ekranima instrumenata, čiji posao će preuzeti HUD sa projekcijama na vetrobranskom staklu, koji će koristiti ono što trenutno zovemo pojačana realnost. Trenutno aktuelna dva ekrana u centralnom delu pretvoriće se u jedan veliki panel osetljiv na dodir. Sa druge strane, Lichte je svestan da nisu baš svi oduševljeni “pipkanjem” ekrana i preferiraju klasične mehaničke komande, mada ih Audi modeli već sada imaju malo (barem muzika može da se pojača ili utiša “dugmetom), pa će prelazak na novu generaciju kokpita ipak ići putem evolucija aktuelnih, a ne revolucije preko noći.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Novi Porsche 911 GT2 RS će biti spektakularan

Novi Porsche 911 GT2 RS će biti spektakularan i uz hibridnu pomoć stići do ...

Ford izdao opoziv za 1.4 miliona automobila u SAD

Ford je izdao opoziv za 1.4 miliona automobila u SAD, zbog vijaka na upravljačkom ...

Pogled na BMW Driving Assistant sistem

Sistemi za asistenciju u vožnji postali su nezamenljiv deo savremenog automobila, a u budućnosti ...

Ford GT – iz salona na aukciju, pa na sud

Kako zaraditi lep novac preko ekskluzivnog automobila? Proizvođači limitiranih serija ekskluzivninih automobila, obično imaju ...

Alfa Romeo slavi 100 godina simbola Quadrifoglio

Alfa Romeo je najavio zvaničan početak slavlja povodom stogodišnjice legendarnog simbola Quadrifoglio Alfa Romeo ...