fbpx

MINI Countryman svakako kupuje neko ko u sebi nosi dozu jedinstvenosti, pa čak i posebnog stanja duha. Minijev “crossover” sa opcionim ALL4 pogonom na svim točkovima sigurno nije ni najveći ni najudobniji na svetu, a nije ni SUV, nego nešto između.

Doduše, to nešto između sasvim lepo se prodaje, pa eto dobrog razloga da mu se doda jedna simpatična, mada diskutabilno koliko praktična mogućnost.
Italijanski specijalista za nadogradnje Autohome je u saradnji sa fabričkim dizajnerskim timom razvio i na tržište upravo plasirao krovni šator upravo za MINI Countryman. Postavlja se na standardne krovne nosače koji se mogu kupiti kao originalna dodatna oprema za Mini, i sklopljen se veoma malo razlikuje od bilo kog standardnog krovnog boksa. Pri tom, za montažu nije potreban nikakav alat, obzirom da se učvrćenje završva čeličnim kopčama. Kućište šatora od stakloplastike je oblikovano tako da ne remeti aerodinamiku vozila, niti izaziva dodatnu buku od vetra. Otvaranje šatora je, pa rekli bi smo, automtsko, nakon što se oslobode četiri kopče na kućištu. Jednostavno, gasni amortizeri u sekundi podignu struktiru ovog šatora – skloništa.
Visina šatora je 94 cm, krov je čvrst (poklopac kućišta), a platneni bokovi su od visoko kvalitetnog materijla, koji ne samo da štiti od kiše nego dozvoljava i strujanje vazduha kroz šator, pa čak, donekle, i zvučnu izolaciju. U šatoru se nalazi i ugrađen dušek za spavanj a pamučnim prekrivačem, a do njega se može doći sa obe strane, obzirom na dvoje vrata na bokovima, uz dva prozora sa mrežicama protiv komaraca. Za šator je obezbeđena i LED rasveta koja radi na baterije, kao i džepovi za smeštaj sitnica. Aluminijumske merdevine su u kompletu sa celom nadgradnjom. Najbitniji deo su dimenzije ponuđenog prostora, koje su sasvim korektne – 210×130 cm, što je sasvim pristojan smeštaj za dvoje, pod uslovom da nisu posvađeni.
I sada, ostaje pitanje da li bi prespavali na krovu svog MINI Countrymana. Da, zašto da ne, ali sigurno da ne bi na ovaj način išli na letovanje. Samo ima tu jedno drugo razmišljanje. Iako nam nije dostavljena informacija o ceni šatora, znajući paprene cene vezane za sve što ima znak Mini, verovatno da za jedan ovakav šator možete da platite jedno sasvim korektno letovanje, ili podosta noći u motelima. Naravno, to ne možete da izvedete i na nekim atraktivnim lokacijama, koje vas inspirišu toliko da na njima i prespavate. Kako bilo, Mini nudi, pa ko voli neka izvoli.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Vraća se nekadašnja Isetta, ali kao električno vozilo Microlino

Švajcarka marka koja je stvorila sklopive trotinete kreće u proizvodnju Microlina električnog dvoseda veoma ...

Službeno je – stiže VW T-Roc Cabriolet

Možda je i zvučalo kao šala dok je bilo nezvanično, ali VW u svoju ...

Renault na Salonu sa novim Cliom i brojnim popustima

Za Renault i Dacia vozila, na Sajmu automobila u Beogradu, aktuelni su sajamski popusti, ...

Tesla Model 3 Performance do “stotke” za ispod 4 sekunde

CEO Tesle, Elon Musk, je u nedelju na svom Twitter nalogu najavio specifikacije za ...

Volkswagen T-Cross stiže 25. oktobra

Volkswagen je službeno najavio premijeru modela T-Cross za 25. oktobar, a početak prodaje u ...