fbpx

Deutsche Post DHL Group nemačka logistička grupa potpisala je ugovor sa Ford Motor Co o proširenju svoje flote električnih dostavnih vozila. Ugovor se odnosi na snabdevanje komponentama za veća dostavna vozila.

Foto: Reuters

Ništa sporno, ali ako niste VW. Matthias Mueller CEO Volkswagen Groupe je izjavio da je ovo udarac van svake mere, tim pre što je Deutsche Post DHL Group do sada koristila VW Caddy, i nije predložila VW-u saradnju na razvoju električnih dostavnih vozila. Deutsche Post je prvobitno razvila sopstveni električni mini van nazvan Streetscooter, kako bi bez emisije izduvnih gadova u unutar gradskim dostavama odgovorila na povećan promet izazvan ekspanzijom online kupovine. Međutim, u aprilu mesecu inventivni Deutsche Post je pristupio proizvođačima dostavnih vozila sa idejom o zajedničkom razvoju namenskih vozila, koja bi bila ponuđena drugim kurirskim i dostavnim službama. Za veći model, Ford će dostaviti platformu baziranu na modelu Transit, koji će Deutsche Post dodatno sastavljati, opremati i prodavati. Proizvodnja ovog Deutsche Post/Ford specijalnog vozila počinje već u julu mesecu, a plan je da do kraja 2018. bude proizvedeno barem 2.500 komada. Ovim će zajednički postati najveći prizvođači električnih dostavnih vozila u Evropi. Krajnji cilj projekta je 20.000 vozila godišnje.
Ovaj projekat može imati i mnogo širu sliku, obzirom da su i Google i Apple izarzili interes u proizvodnji automobila, a ovaj poslovni model je moguće rešenje za razvoj novih specifičnih vozila a bez zapošljavanja hiljada radnika u razvoju i ulaganja mijardi u neizvesne projekte.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Opel predstavlja električni Vivaro-e

Vivaro-e je prvo opelovo električno komercijalno vozilo i stiže na tržište baš kada je ...

Nikola pod optužbama za obmanu i prevaru

Balon naduvan od sapunice baziran na obećanjima mogao bi se raspasti – Nikola je ...

Tesla Semi obavio prvo serijsko putovanje

Šef kompanije Tesla, Elon Musk, je na svom instagram nalogu objavio sliku dva nova ...

Novi Opel Vivaro spreman za Frankfurt

Novo izdanje najprodavanijeg opelovog komercijalnog vozila, modela Vivaro, spemno je za premijeru na salonu ...

Ford Transit Courier s popustom od 1.670 evra

Grand Motors, ovlašćeni uvoznik, prodavac i serviser Ford automobila i lakih komercijalnih vozila nudi ...

Mercedes-Benz najavljuje novu T-Klasu

Nova Mercedes-Benz T-Klasa: Kompaktni gradski kombi za porodice, ljubitelje aktivnog odmora i posao Mercedes-Benz ...