fbpx

U 100 miliona vozila neispravni vazdušni jastuci

Pojavio se kupac za kompaniju Takata, koja je u žižu javnosti dospela nakon skandala sa neispravnim vazdušnim jastucima, koji su prouzrokovali barem 16 smrtnih slučajeva i 180 povreda. Po svemu sudeći opozivi vozila sa ovim vazdušnim jastucima trajaće sve do 2019.

Foto: Reuters

U februaru ove godine, Takata, japanski proizvođač sigurnosne opreme za automobile koja uključuje i vazdušne jastuke proglašena je krivom pred američkim zakonom zbog sistematskog sakrivanja podataka o defektima i manipulacijom sa rezultatima testova vazdušnih jastuka, uz obavezu da na ime sporazuma sa sudom isplati odštetu u iznosu od jedne milijarde dolara. Samo mesec dana pre toga, američka porota proglasila je krivim tri izvršna direktora kompanije Takata za kriminalne radnje u vezi defekata sigurnosnih uređaja.
Naime, ceo skandal je izazvalo eksplozivno punjenje sa amonijum nitratom koje je prebrzo ispunjavalo vazdušni jastuk pri punjenju, a kabinu vozila punilo metalnim opiljcima, praktično šrapnelima. Sve ovo izazvalo je barem 16 smrtnih ishoda i 180 povređenih osoba u vozilima širom sveta. A na spisku kupaca Takata opreme nalazi se čak 19 proizvođača automobila iz celog sveta, uključujući Hondu, Toyotu, BMW i druge, koji će sve do 2019. povlačiti automobile radi zamene neispravnih eksplozivnog punjenja. A u pitanju su milioni automobila širom sveta. Tačnije, još od 2008. traje zamena ovih pirotehničkih uređaja, a procenjuje se da je u pitanju oko 100 miliona vozila.

Kompanija Takata, koja je osnovana 1933. i šila je padobrane za japansku avijaciju, proglasila je bankrot, nađen je kupac, Key Safety, koji je već uložio 1,59 milijardi dolara u troškove zamena uređaja, a procenjuje se da će krajnji bilans svih troškova stići do vrtoglavih 10 milijardi dolara. Mnogi proizvođači, kojima su ni krivima ni dužnima isporučivani opasni vazdušni jastuci tužili su Takatu i traže obeštećenja, a pre svih njih porodice poginulih i povređeni u udesima. Skandal ovolikih globalnih razmera automobilski svet ne pamti od nastanka automobila, a uz to, kraj mu se ni nazire.
Key Safety će do 2020. proizvoditi vazdušne jastuje samo za zamenu i na njima samo praviti gubitke, ali se nadaju da će poslovni balans naći u u drugim neosporno kvalitetnim proizvodima (sedišta, sigurnosni pojasevi…) i stručnim službama nekadašnje Takate.
Tokom proglašenja bankrota Shigehisi Takadi, članu porodice osnivača, nije prostalo ništa drugo nego da se pokloni u znak izvinjenja zbog gubljenja časti…

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Novi VW Touareg u originalu

Novi Volkswagen Touareg uhvaćen je na testovima u Španiji praktično bez ikakve kamuflaže U ...

Sony predstavio svoj automobil na CES 2020.

Na opšte iznenađenje, Sony je na sajmu tehnologija CES u Las Vegasu, predstavio svoj ...

Mercedes-AMG Project One je živ i zdrav

Projekat Mercedes-AMG Project One započeo je još 2017. ali ni jedan od 275 kupaca ...

Opet potresi u Tesli, otišao suosnivač kompanije

U Tesli ponovo „škripi“, sa rukovodeće pozicije povukao se suosnivač kompanije J.B. Straubel Suosnivač ...

Nekorišćen enterijer Bugatti Veyrona na prodaju za $149.999

Na aukcijskom sajtu eBay se našao kompletan enterijer Bugatti Veyrona, a sa cenom od ...

CEO VW-a Diess poručio radnicima – zabrinut sam za Wolfsburg

CEO Volkswagen Grupe Herbert Diess poručio je radnicima da je zabrinut za Wolfsburg, a ...