fbpx

U 100 miliona vozila neispravni vazdušni jastuci

Pojavio se kupac za kompaniju Takata, koja je u žižu javnosti dospela nakon skandala sa neispravnim vazdušnim jastucima, koji su prouzrokovali barem 16 smrtnih slučajeva i 180 povreda. Po svemu sudeći opozivi vozila sa ovim vazdušnim jastucima trajaće sve do 2019.

Foto: Reuters

U februaru ove godine, Takata, japanski proizvođač sigurnosne opreme za automobile koja uključuje i vazdušne jastuke proglašena je krivom pred američkim zakonom zbog sistematskog sakrivanja podataka o defektima i manipulacijom sa rezultatima testova vazdušnih jastuka, uz obavezu da na ime sporazuma sa sudom isplati odštetu u iznosu od jedne milijarde dolara. Samo mesec dana pre toga, američka porota proglasila je krivim tri izvršna direktora kompanije Takata za kriminalne radnje u vezi defekata sigurnosnih uređaja.
Naime, ceo skandal je izazvalo eksplozivno punjenje sa amonijum nitratom koje je prebrzo ispunjavalo vazdušni jastuk pri punjenju, a kabinu vozila punilo metalnim opiljcima, praktično šrapnelima. Sve ovo izazvalo je barem 16 smrtnih ishoda i 180 povređenih osoba u vozilima širom sveta. A na spisku kupaca Takata opreme nalazi se čak 19 proizvođača automobila iz celog sveta, uključujući Hondu, Toyotu, BMW i druge, koji će sve do 2019. povlačiti automobile radi zamene neispravnih eksplozivnog punjenja. A u pitanju su milioni automobila širom sveta. Tačnije, još od 2008. traje zamena ovih pirotehničkih uređaja, a procenjuje se da je u pitanju oko 100 miliona vozila.

Kompanija Takata, koja je osnovana 1933. i šila je padobrane za japansku avijaciju, proglasila je bankrot, nađen je kupac, Key Safety, koji je već uložio 1,59 milijardi dolara u troškove zamena uređaja, a procenjuje se da će krajnji bilans svih troškova stići do vrtoglavih 10 milijardi dolara. Mnogi proizvođači, kojima su ni krivima ni dužnima isporučivani opasni vazdušni jastuci tužili su Takatu i traže obeštećenja, a pre svih njih porodice poginulih i povređeni u udesima. Skandal ovolikih globalnih razmera automobilski svet ne pamti od nastanka automobila, a uz to, kraj mu se ni nazire.
Key Safety će do 2020. proizvoditi vazdušne jastuje samo za zamenu i na njima samo praviti gubitke, ali se nadaju da će poslovni balans naći u u drugim neosporno kvalitetnim proizvodima (sedišta, sigurnosni pojasevi…) i stručnim službama nekadašnje Takate.
Tokom proglašenja bankrota Shigehisi Takadi, članu porodice osnivača, nije prostalo ništa drugo nego da se pokloni u znak izvinjenja zbog gubljenja časti…

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Formula 1 – Andretti ulazi u F1?

Formula 1 – Andretti ulazi u F1? Nije zvanično ali ima indirektnih indicija od ...

Rivian će nuditi kuhinju na izvlačenje kao deo specijalne opreme

Startup za električna vozila, Rivian, nedavno je pokazao koncept pick-upa, a jedna od glavnih ...

Mercedes otkrio Maybach S680 sa V12 motorom

Gotovo konspirativno i bez mnogo pompe Mercedes je otkro Maybach S680 i dokazao da ...

Novi Chevrolet Corvette Z06 otkriven sa LT6 motorom i 670 KS

Chevrolet je za 2023. godinu predstavio dugo očekivanu Z06 verziju C8 generacije modela Corvette ...

Daimler i Geely će zajedno razvijati hibridne pogonske jedinice

Daimler i Geely Holding su najavili plan za zajednički razvoj nove generacije hibridnih pogona, ...

Formula 1 – VN Amerike Verstappenu

 Formula 1 – VN Amerike vožena je na stazi Circuit of the Americas, u ...