fbpx

I Mercedes ulazi u Formulu E

Nakon nedavne najave BMW-a o ulasku u Formulu E, oglasio se i Mercedes sa najavom da će se pridružiti ovom takmičenju od sezone 2019/20

Mercedes se povlači iz DTM šampionata da bi se priključio Formula E šampionatu. Respekatbilno društvo koje žali da se trka u gradskim jezgrima polako ali sugurno raste, a nedavno je istu odluku saopštio i BMW. Mercedes će u DTM Šampionatu ostati još celu narednu sezonu, ali se nakon toga povući iz ovog poprilično popularnog šampionata nemačkih proizvođača. Toto Wolff šef Mercedes motorsporta je izjavio da je prvobitna ideja bila da se već naredne sezone priključe u Formulu E, međutim, stav komapnije je da svugde mora biti na vrhuncu, pa tako i u ulasku na novi nepoznati teren. Po njemu, Formula E dostigla je zanimljiv format koji kombinuje trkanje sa snažnim karakterom događaja, a sa druge strane elektrifikacija drumskog saobraćaja je logična podrška ovom šampionatu, pa i svojevrsna laboratorija za razvoj novih tehnologija.
Alejandro Agag osnivač i CEO Formule E sa neskrivenim oduševljenjem je pozdravio odluku nemačke kompanije, i jednostavno rekao da se vremena menjaju.
Inače, koliko je ovo velika odluka za Mercedes dovoljno govori podatak da se iz DTM šampionata povlači nakon čak 26 sezona učestvovanja. Iako je logično za očekivati da za nerednu, finalnu, DTM sezonu neće previše ulagati u razvoj, Wolf je izjavio da je cilj Mercedesa da osvoji štoviše DTM titula sve dok se takmiči u tom šampionatu.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Emil Frey Grupa distributer Renault Grupe u Srbiji

Renault Grupa sklapa ugovor sa Emil Frey Grupom o distribuciji svojih brendova na teritoriji ...

Formula 1 – glumci investiraju u tim Alpine

Formula 1 – glumci investiraju u tim Alpine koji je postao bogatiji za 180 ...

Formula 1 – da li Mercedes-AMG W13 stvarno ima problema?

Formula 1 sezonu 2022. otvara za vikend, a jedno od najčešćih pitanja u padoku ...

Mercedes predstavio Maybach S Klasu

Nova Mercedes-Maybach S-Klasa kombinuje savršenstvo i visokotehnološka rešenja nedavno predstavljenog  modela Mercedes-Benz sa tradicijom ...

Sutra stiže novi Mercedes-Benz GLA

Sutra, 11. decembra, Mercedes-Benz će predstaviti novu generaciju svog kompaktnog SUV-a, i to sa ...

Sledeći Mercedes-AMG A 45 sa preko 400 KS

Tokom proleća 2019. stići će Mercedes-AMG A 45, a nezvanično, fabrika potvrđuje da će ...