fbpx

I Mercedes ulazi u Formulu E

Nakon nedavne najave BMW-a o ulasku u Formulu E, oglasio se i Mercedes sa najavom da će se pridružiti ovom takmičenju od sezone 2019/20

Mercedes se povlači iz DTM šampionata da bi se priključio Formula E šampionatu. Respekatbilno društvo koje žali da se trka u gradskim jezgrima polako ali sugurno raste, a nedavno je istu odluku saopštio i BMW. Mercedes će u DTM Šampionatu ostati još celu narednu sezonu, ali se nakon toga povući iz ovog poprilično popularnog šampionata nemačkih proizvođača. Toto Wolff šef Mercedes motorsporta je izjavio da je prvobitna ideja bila da se već naredne sezone priključe u Formulu E, međutim, stav komapnije je da svugde mora biti na vrhuncu, pa tako i u ulasku na novi nepoznati teren. Po njemu, Formula E dostigla je zanimljiv format koji kombinuje trkanje sa snažnim karakterom događaja, a sa druge strane elektrifikacija drumskog saobraćaja je logična podrška ovom šampionatu, pa i svojevrsna laboratorija za razvoj novih tehnologija.
Alejandro Agag osnivač i CEO Formule E sa neskrivenim oduševljenjem je pozdravio odluku nemačke kompanije, i jednostavno rekao da se vremena menjaju.
Inače, koliko je ovo velika odluka za Mercedes dovoljno govori podatak da se iz DTM šampionata povlači nakon čak 26 sezona učestvovanja. Iako je logično za očekivati da za nerednu, finalnu, DTM sezonu neće previše ulagati u razvoj, Wolf je izjavio da je cilj Mercedesa da osvoji štoviše DTM titula sve dok se takmiči u tom šampionatu.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Točkovi ostaju okrugli, ali…

Kada tačno je čovek izmislio točak ne zna se, ali ako patent koji je ...

Stig postavio rekord za najbrži traktor u svetu

Top Gear je svog (ne)poznatog vozača, Stiga, stavio za volan modifikovanog traktora, koji je ...

Audi produžava životni vek V6 TDI motorima

Audi se polako odjavljuje iz proizvodnje automobila sa SUS motorima, ali će svojim V6 ...

Sixt izbacuje Tesle iz flote za rentiranje

Sixt izbacuje Tesle iz flote za rentiranje zbog velikog pada preostale vrednosti koju će ...

Formula 1 – Bearman u timu Haas

Formula 1 – Bearman u timu Haas od sledeće sezone, a potpisao je višegodišnji ...