fbpx

Infinity predstavio prelep trkački koncept

Nissan je pod svojom luksuznom markom Infinity u Pebble Beachu predstavio prelep koncept električnog trkačkog jednoseda u retro dizajnu

Foto: Infinity

Na Pebble Beach Concours d’Elegance 2017. Nissan je pod svojom luksuznom markom Infinity predstavio Prototype 9, trkački jednosed, sa elektro pogonom budućnosti, ali izrađen tradicionalnim tehnikama oblikovanja lima, koje su podržale i retro dizajn vozila oslonjen na sportske automobile iz 40-ih godina prošlog veka.

Foto: Infinity

Cela ideja da se uopšte napravi ovaj koncept natala je iz slučajnog razgovora i pitanja …”šta bi bilo kada bi Infinity napravio trkački automobil?”… i to punokrvni trkač sa otvorenim točkovima. Prve nastale skice su bile fascinantne, a sva ostala odeljenja za razvoj prototipova priključili su se dobrovoljno celom projektu. Novi šef globalnog dizajna Nissana Alfonso Albaisa, potvrdio je da je velika doza emocija i entuzijazma ugrađena u ovaj koncept.

Foto: Infinity

Kompletna karoserija automobila izrađena je ručnim oblikovanjem tabli lima i to prema starim načinima vrhunskih majstora limarskog zanata.
Sa druge strane retro dizajna i tradicionalnog ručnog oblikovanja lima, stoji savremen pogon. Potiče od nove generacije elektro motora sa 120 kW (148 KS), koji se još nije pojavio niti u jednom automobilu. Energijom se napaja iz baterije visokog napona kapaciteta 30 kW, a zadnjim točkovima isporučuje 320 Nm obrtnog momenta. Prototype 9 ima maksimalnu brzinu od 170 km/h, do 100 km/h ubrzava za 5.5 sekundi, a u trkačkom režimu vožnje ima autonomiju od 20 minuta.

Foto: Infinity

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Bakin Lamborghini Countach ugledao svetlost dana posle 15 godina

Korisnica platforme Reddit, pod imenom „eriegin“, “nabasala” je na pomalo zaboravljen Lamborghini Countach Korisnica ...

Ogieru WRC pobeda u Toyoti uz sudar u saobraćaju

Sebastienu Ogieru je pripala pobeda na prvom ikada WRC reliju u Hrvatskoj, uz sudar ...

Audi predstavio novi S3, hatchback i limuzinu

Još u februaru su počele da pristižu informacije, a sada je i službeno – ...

Evansu Finski reli i mogućnost do WRC titule

Elfyn Evans vozač Toyote je svoje nade u WRC titulu ponovo otvorio nakon brilijantne ...

Marchionne je izjavio da se razmatra…

Prvi čovek Grupe Fiat Sergio Marchionne i zvanično je potvrdio da se ozbiljno razmatra ...