fbpx

Aston Martin planira da udvostruči proizvodnju do 2025.

Britanski proizvođač luksuznih automobila, Aston Martin, planira da udvostruči svoje trenutne brojke proizvodnje do 2025

Foto: Aston Martin

Britanski proizvođač luksuznih automobila, Aston Martin, planira da udvostruči svoje trenutne brojke proizvodnje do 2025, izjavio je CEO kompanije, Andy Palmer. Aston Martinov prvi SUV, DBX, bi trebalo da snažno doprinese na putu ka dupliranju proizvodnje. Proizvođač je na dobrom putu da napravi 6,400 automobila ove godine, što znači da je cilj za 2025. skoro 13,000 jedinica. Palmer je u intervjuu za Reuters naveo da Aston Martin ne suočava sa padom prodaje na mnogim tržištima, na koji se žale mnogi proizvođači automobila.

Foto: Aston Martin

Neto prodaja je na nekim tržištima ostala ista, dok su u Kini mnogi brendovi iskusili značajan pad prodaje. Neto prodaja u Kini i SAD je za Aston Martin porasla za 118% i 185%, navodi Palmer. Dodao je i da “bogati postaju još bogatiji” i da kupci žele više opcija i personalizacije kada se radi o luksuznim automobilima. Aston Martin planira da “ispuni” ove želje (i obogati se) tako što će proširiti liniju modela. U ovom planu će najviše doprineti predstojeći DBX SUV, čije lansiranje je zakazano za kraj 2019. DBX će koristiti potpuno novu platformu i sklapaće se u novom postrojenju u Velsu. Pokretaće ga najverovatnije 4.0 litarski V8 agregat sa dva turbo punjača, a kasnije se očekuje u hibridna verzija. Planovi da DBX pokreće isključivo električni pogon su odbačeni ranije ove godine, kako bi ova vrsta pogona bila rezervisana za Lagondu, Aston Martinovu “ultra” luksuznu alternativu Teslinim automobilima.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Citroen se pozdravio sa WRC-om i Ogierom

Citroen se oprostio od nastupa u WRC-a, a kao glavni razlog napuštanja šampionata naveo ...

Za nestrpljive DS 7 Crossback već u predprodaji

Iako će zvanično krenuti u prodaju tokom januara 2018. DS 7 Crossback već sada ...

Kia XCeed u proizvodnji od avgusta

Kia XCeed, SUV na bazi Ceeda sa pet vrata kreće u proizvodnju od avgusta ...

Aston Martin Vantage Roadster ima najbrži pokretni krov

Aston Martin je otkrio novu generaciju modela Vantage Roadster, koja u u prodaju kreće ...

Formula 1 – vlada rat u timu Haas

Formula 1 – vlada rat u timu Haas između vlasnika i šefa tima mogao ...

Mnogo srećnih, a mnogo i nesrećnih u Kanadi

Nakon trke za Veliku nagradu Kanade, bilo je dosta srećnih, a podjednako mnogo i ...