Službeno je – stiže VW T-Roc Cabriolet

Možda je i zvučalo kao šala dok je bilo nezvanično, ali VW u svoju ponudu dodaje jedan “fun-car”-T-Roc Cabriolet

Foto: Volkswagen

Kabriolet SUV sigurno nije najpraktičnije i najdefinisanije vozilo na svetu, ali može biti simpatično, i dobiti ulogu, recimo, trećeg automobila u kući, ili rent a car vozila uz mediteransku obalu. Koliko je tržište za kabrio SUV diskutabilno je, ali obzirom da su gotovo svi povukli kabriolete i twin topove iz proizvodnje, ono što je VW ozvaničio može biti zanimljivo.

Foto: Volkswagen

Volkswagen je potvrdio da će na salonu u Frankfurtu za nekoliko nedelja predstaviti T-Roc Cabriolet, inkarnaciju onoga što su pokušali Nissan Murano CrossCabriolet i Land Rover Evoque Conevertible. Koliko će uspeti i koliko će opstati videćemo, ali ono što su SUV i crossover kao segment globalno postigli, svako predviđanje čini besmislenim.

Foto: Volkswagen

VW T-Roc Cabriolet nije baš T-Roc bez krova. Platforma jeste preuzeta od kompaktnog crossovera, ali sa proširenim tragom točkova, a uz izmenjene proporcije zbog platnenog krova, Cabriolet čak ni ne podseća na svoju osnovu. A ima i dvoja vrata, da se ne zaboravi. Krov je platneni, elektro pomični, i to vrlo brz. Fabrika navodi da je za spuštanje ili podizanje potrebno samo devet sekunda, a da se te operacije mogu izvesti do brzine od 30 km/h. Iako krov negde mora da se smesti kada je spušten, a i čitava mehanika i pogon za njegovo funkcionisanje T-Roc Cabriolet i dalje ima, relativno, upotrebljivu zapreminu prtljažnika od 283 litre.

Foto: Volkswagen

Pored dva osnovna nivoa opreme Style i R-Line koji u mnogome definišu i njegov izgled, VW će ponuditi samo dva motora i isključivo pogon na prednjim točkovima. Slabija opcija je 1.0 trocilindarski TSI od 115 KS, a snažnija 1.5 litarski turbo četvorocilindraš sa 148 KS. Opcioni su menjači, šetostepeni manuelni je standardni, dok je sedmostepeni DSG opcija, ali samo za četvorocilindraš.

Foto: Volkswagen

Iako je “zabavni” automobil po mnogo osnova, tehnologije mu neće nedostajati. T-Roc Cabriolet ima većinu vozačkih bezbednosnih asistencija, uključujući i automatsko kočenje pri malim brzinama, Beats obezbeđuje odličan audio sistem, a infotejment koristi najnoviju evoluciju softvera i 8.0” centralni ekran, dok su podaci o vožnji prikazani na 11.7” ekranu koji je preuzeo ulogu instrument table.
T-Roc Cabriolet na tržište stiže na proleće 2020., a fabrika za sada nije ni okvirno najavila cene.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Ford Quick Lane – lakše do servisa za Ford

Rukovođen namerom da servisne usluge za Ford automobile i laka komercijalna vozila maksimalno približi ...

BMW rekreirao davno izgubljeni Garmisch koncept

BMW je proteklog vikenda na Concorso d’Eleganza Villa d’Este događaju u Italiji predstavio koncept ...

“M3” ali Jaguar…

Obzirom da je u poslednjih nekoliko tranfera dosta ključnih šefova i inženjera iz BMW-a ...

Mercedes službeno predstavio AMG A45 S i CLA 45 S

Mercedes je zvanično predstavio nova izdanja malog vatrenog hatchbacka i kompaktne limuzine Mercedes je ...

Hyundai porodični dani

Tokom juna meseca pred početak letnjih odmora Hyundai organizuje porodične dane širom Srbije, što ...

Elon Musk kao Mesija – on kaže, a svi veruju

Tesla počinje proizvodnju svog najjeftinijeg Modela 3 pre roka, i do prvih kupaca stićiće ...