fbpx

Ferrari predstavio novi osnovni model – Portofino

Ferari je par nedelja pre otvaranja salona u Frankfurtu zvanično predstavio svoj novi polazni model pod imenom Portofino

Foto: Ferrari

Ferrari je samo par nedelja pre zvanične premijere na salonu u Frankfurtu predstavio svoj novi ulazni model, naslednika popularnog California T. Novi4.5 metara dugi kabriolet Portofino ima 2+2 sedišta, metalni krov i konja isto kao i novi BMW M5. U donosu na svog prethodnika, Ferrari Portofino ima konstruktivno potpuno novu i lakšu karoseriju, efikasniju aerodinamiku i više snage. Naravno, ceo ovaj paket ima i agresivniji dizajn.

Foto: Ferrari

Pod poklopcem motora je isti agregat kao i u California T, 3,9 litarski bi turbo V8, mada je dobio dosta izmena. Novi su klipovi i klipnjače, usisni sistem i motorska lektronika, a sve je rezultovalo napredkom od sasvim osetnih 40 KS, pa je sada zadnjim točkovoma na raspolaganju 600 KS i ogromnih 760Nm maksimalnog obrtnog momenta. Prenos je robotizovani sedmostepeni sekvencijalni, a pogonska osovina je dobila i elektronski kontrolisani diferencijal E-Diff3. Iz fabrike stižu uverenja da su među ubrzanja znatno bolja od odlazećeg modela, i da je potrošnja goriva zbog manje mase vozila smanjena. Ovo je ujedno i prvi Ferrari koji je dobio elektično servo pojačanje upravljača.
Enterjer je dobio multi funkcionalni ekran od 10,2”, kao i prednja sedišta, koja su oslobodila za nijansu više prostora putnicima pozadi.

Foto: Ferrari

Ipak poboljšanje u performansama i nije toliko veliko, tačnije prilično je zanemarljivo, što znači da je California T već imala odličan rezultat. Ubzanje od 0 do 100 km/h je 3,5 sec, što je desetinku kraće od prethodnika. Maksimalna brzina je 320 km/h.
Kalkuliše se da će koštati oko 200.000 evra, ali će cena zvanično biti saopštena na zvaničnoj premijeri u Frankfurtu.

Foto: Ferrari
  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

15 miliona hibrida iz Toyote

15 miliona hibrida iz Toyote tokom 23 godine od nastanaka Prusa smanjilo je emisiju ...

Zbog čega dovesti F1 u svoj grad?

Formula 1 će se sledeće godine voziti u Majamiju. Zbog čega uopšte iko želi ...

Novi salon Suzukija na Novom Beogradu

Suzuki automobili od nedavno se mogu razgledati i kupiti u novom salonu ovlašćenog uvoznika, ...

Hyundai i30 – ima šta da poruči

Hyundai je upravo počeo da prodaje svoj novi i30, predstavnika u klasi koja je ...

Bugatti uvodi produženu garanciju na modele Veyron

Bugatti uvodi „Loyalty Maintenance Program“ za sve svoje Veyron super automobile, koji će pomoći ...