fbpx

Toyota predstavila Proace City namenjen i Evropi

Proace City će biti najmanje komercijalno vozilo iz Toyote, a proizvodiće se u saradnji sa PSA Grupom

Foto: Toyota

Toyota i PSA Grupa se možda razilaze iz zajedničkog projekta malog automobila, ali to očigledno ne znači da završavaju partnerstvo. Japanska marka upravo je predstavila Proace City, svoje najmanje dostavno vozilo koje će se proizvoditi u saradnji sa PSA Grupom, a konkurisati modelima kao što su Opel Combo i Ford Transit Connect. Sasvim logično i očekivano, deli i mnogo toga sa aktuelnim izdanjima Citroen Berlinga i Peugeot Partnera.
Kupci će moći da biraju između nekoliko karoserijskih verzija, što podrazumeva teretne i putničke. Panel van će opciono imati dva ili tri sedišta u redu, dok će putnička verzija biti u verzijama sa pet ili sedam sedišta. Dve dužine karoserije doneće i dve zapremine tovarnog prostora, koji može biti 3.3 ili 4.3 m³. Šta više, teretni Proace City sa produženim međuosovinskim razmakom će imati i “crew cab” verziju sa drugim redom sedišta, a kupci će spram potreba moći da se odluče za asimetrična dvodelna zadnja vrata ili jednodelna koja se otvaraju nagore.

Foto: Toyota

Od pogonskih opcija raspon će biti od 74 do 128 KS, sa izborom petostepenog manuelnog ili šestostepenog automatskog menjača. Za kupce koji predviđaju da će vozilo koristiti i na težim terenima, predviđen je Toyota Traction Select, “pametna” kontrola proklizavanja sa selektorom kojim se prenos snage prilagođava za normalne uslove vožnje, ali i za sneg, pesak i “all terrain” kombinaciju uslova vožnje.
U kabinu stiže 8” ekran osetljiv na dodir sa Apple CarPlay i Android Auto kompatibilnošću i glasovnim komandama, a Toyota najavljuje i solidan osnovni paket bezbednosnih asistencija kao što su prepoznavanje saobraćajnih znakova, asistencija za održavanje kolovozne trake i tempomat. Za teretne verzije predviđen je Smart Active Vision paket sa dve kamere i ekranom postavljenin na krovu kabine, sa slikom iza vozila, ali i pored bokova vozila.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

3D muzika za novi Audi A8

Kažu da se luksuz može čak i čuti. Audi u novom A8 nudi 3D ...

Renault Mobilize predstavlja Solo

Renault Mobilize za salon u Parizu ima spreman Solo električni jednosed namenjen za deljenje ...

McLaren GT debitovao sa 612 KS i prtljažnikom od 570 litara

McLaren je otkrio novi, praktičniji tip super automobila, koji nosi oznaku GT Kao što ...

Kia XCeed u proizvodnji od avgusta

Kia XCeed, SUV na bazi Ceeda sa pet vrata kreće u proizvodnju od avgusta ...

Pogledajte premijeru novog Ford Focusa uživo

Nakon dosta špijunskih fotografija i teaser kampanja, Ford će danas konačno otkriti novu generaciju ...

Novi Porsche 911 pred publikom u Srbiji

Samo nekoliko dana posle Evropske premijere u Ženevi stigao je i kod nas novi ...