fbpx

GT-R kao u igrici na Silverstonu

Porslavljajući početak Gran Turismo Sport video igre koja izlazi 18 Oktobra u Evropi i označavajući 20 godina Nissanovog učestvovanja u Gran Tourismo serijalu, jedinstven automobil je stvoren da bi mogao biti potpuno kontrolisan DualShock®4 kontrolerom.

Pomeranje dugmeta na kotroleru od svega nekoliko milimetara je dovoljno da se oslobodi puna snaga GT-R-a, koji sposoban da postigne maksimalnu brzinu od 315 km/h. Nismov vozač Jann Mardenborough je upravljao GT-R / C iz Robinson R44 Raven II helikoptera  putem PS4 kontrolera na poznatoj Silverston stazi. Helikopter je dobio specijalnu dozvolu da leti na maloj visini.

Mardenborough je jedan od najuspešnijih pobednika „GT Akademije“, Nissanovog programa koji omogućava talentovanim igračima igre Gran Tourismo da sednu za upravljač pravog trkačkog automobila. Izabran je zbog svog nedostižnog talenta kako u igri tako i u realnom auto sportu. U Mardenboroughovom najbržem krugu, GT-R / C je postigao prosečnu brzinu od 122 km/h i maksimalnu od 211 km/h, što nije daleko od prosečne brzine na stazi od 134 km/h kada ljudsko biće sedi za upravljačem automobila. GT-R – C je opremljen sa četiri robota koji kontrolišu upravljanjem vozila, menjačem, kočnicama i gasom. Šest kompjutera koji se nalaze u prtljažniku osvežavaju kontrole to 100 puta u sekundi. Za ovaj projekat je izabran Nissan GT-R R35 iz 2011 godine – godine kada je Jann Mardenborough pobedio na GT Akademiji.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Alpine postaje odvojena električna sportska marka

Šef Renault Grupe želi da pretvori Alpine u električnu marku, ali je ipak oprezan ...

Škoda Fabia osvežena a dizeli ukinuti

Na salonu u Ženevi pojaviće se osvežena Škoda Fabia, a najveća novina krije se ...

Fernando Alonso se oprašta od Formule 1

Nakon meseci spekulacija, Fernando Alonso je objavio da se na kraju sezone oprašta od ...

BMW i8 – malo ali efikasno

Obilazih auto salone više od 20 godina i videh beskonačan niz koncepata koji su ...

MV Agusta i Alpine u zajedničkom projektu

MV Agusta i Alpine su se udružili u zajednički projekat i stvorili Superveloce Alpine, ...