fbpx

Folger mora na lečenje

Vozač Tec 3 Yamaha tima Jonas Folger odsustvovaće sa trke u Japanu koja se vozi ovog vikenda, a postoji mogućnost da se njegovo odsustvo i produži

Foto: Yamaha Racing

Yamahin satelitski tim Tec 3, koji je tokom sezone beležio odlične rezultate, ostaje bez Jonasa Folgera za predstojeću trku koja se vozi u Japanu. Iako je Folger stigao u Japan, zbog opšte fizičke slabosti prvo je upućen na pregled u Clinica Mobile koja je zadužena za preglede svih vozača tokom sezone, a u okviru trka, gde mu je preporučeno da hitno nastavi sa pregledima i mogućom terapijom. Folger se po preporuci lekara odmah vratio u rodnu nemačku i u Minhenu će nastaviti pretrage i analize. Mladi vozač koji je ove sezone osvojio svoje prvo pobedničko postolje u MotoGP klasi, kaže da je počeo da oseti veliku slabost i nedostatak snage do te mere da nije mogao da izađe iz hotelske sobe na sopstvenim nogama. Poslednjih nekoliko nedelja, pa i meseci, što je više trenirao osećao se slabije. Kako je sam Folger izjavio, ranije je imao Epstein Barr virus i nije isključeno da je isti virus ponovo počeo da utiče na stanje njegovog organizma i fizičku spremu.

Foto: Yamaha Racing

Više o zdravstevenom stanju mladog nemačkog vozača znaćemo uskoro, a Tec 3 tim još nije saopštio da li će neko drugi zauzeti mesto na Folgerovom motociklu. Obzirom da timovi po ugovoru sa Dornom imaju obavezu da se na stazi pojave sa dva motocikla, nije isključeno da će, ako se pokaže da Folger ne može da vozi u narednim trkama, Tec 3 angažovati drugog vozača.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

MotoGP – pol pozicija u Nemačkoj za Bagnaiju

Na kratkoj i zahtevnoj stazi Sachsenring u Nemačkoj nabolje vreme u kvalifikacijama je postigao ...

Triumph novi dobavljač motora za Moto 2 šampionat

Po ustaljenoj praksi trka u Mugellu je značajna i po dogovorima i ugovorima koji ...

U novom BMW Motorrad salonu premijera BMW R 1250 GS

U novom BMW Motorrad salonu u Beogradu premijerno predstavljen BMW R 1250 GS Mnogobrojnim ...

MotoGP i Honda bez Marqueza u Brnu

Treća ovogodišnja MotoGP trka u Brnu proći će bez branioca titule Marca Marqueza, koji ...

Marquez ubedljivo do pol pozicije

Aktuelni Moto GP šampion sveta ne želi ništa da prepusti slučaju pred sutrašnju trku. ...