fbpx

Honda otkrila novi Gold Wing

Gold Wing se na tržištu se pojavio 1975. i zahvaljujući svom uglađenom agregatu i komforu koji pruža  postao ikona svog segmenta širom sveta.

Foto: Honda

Novi Gold Wing za 2018. je prošao tretman u promenama na spoljnim oplatama, agregatu i oslanjanju. Što se tiče estetskih promena, novi Gold Wing je dobio uži profil u poređenju sa svojim prethodnikom u cilju bolje aerodinamike. Prednje i zadnje svetlosne grupe su sada kompletno u LED tehnologiji.

Foto: Honda

Ram je lakši, i u stanju da ponese težinu vozača, putnika, kao i 110 kg prtljaga. Prednje oslanjanje se sada sastoji od dvostrukih oscilujućih ramena umesto teleskopskih viljušaka. Prednost ove promene je bolji i uglađeniji vertikalni hod, koji donosi udobniju vožnju. Novo oslanjanje donosi i više mesta iza prednjeg točka, što je omogućilo da se agregat pomeri više unapred za bolju raspodelu mase. Ova nova postavka je učinila novi Gold Wing lakšim za 40 kg. Bokser motor sa šest cilindara zapremine 1.833 ccm je lakši i kompaktniji i proizvodi malo više snage. Iz Honde tvrde da novi motor troši 20% manje goriva.

Foto: Honda

Uz kontrolu proklizavanja, tempomat i pomoć pri kretanju na uzbrdici, novi Gold Wing ima i četiri moda vožnje: Eco, Rain (kiša), Touring i Sport. Standardni menjač dolazi u formi šestostepenog manuelnog, a  opcija je sedmostepeni automatski sa duplim kvačilom. Uz ostale asistencije je tu i „pešački mod“ koji pomaže pri parkiranju ovog velikog motocikla u uska parking mesta. Što se tehnike tiče, tu su 7 inčni ekran u boji, sa Apple CarPlay sistemom, kontakt bez ključa, muzički sistem, električno podesiv vetrobran, sistem za praćenje pritiska u gumama, grejane ručke, kao i grejano sedište. Čak su i vazdušni jastuci dostupni kao opcija.

Foto: Honda

Gold Wing je u SAD dostupan u dva nivoa opreme, standardnom i Tour. Početna cena standardnog je 23.500 američkih dolara, a Tour modela 26.700.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Yamaha povukla zahtev za promenu delova

Fabrički MotoGP tim Yamaha povikao je zahtev kojim je tražo zamenu delova u agregatima ...

MotoGP – pol pozicija u Holandiji za Bagnaiju

MotoGP kvalifikacije na TT stazi Asen donele su pol poziciju Francescu Bagnaiji vozaču fabričkog ...

MotoGP tim Repsol Honda potvrdio Marqueza za Sepang

MotGP tim Repsol Honda potvrdio je da će Marc Marquez učestvovati na prvim zvaničnim ...

MotoGP – kavalifikacije u Mugellu za Di Giannantonija

MotoGP kvalifikacije na stazi Mugello pripale su Fabiju Di Giannantoniju vozaču Gresini Racing tima ...

Harley-Davidsonu već dve godine za redom pada prodaja

Harley-Davidson je objavio rezultate poslovanja u poslednjem kvartalu 2018. koji su, blago rečeno, loši ...

Johan Zarco u KTM-u?

Nakon trke u Americi, pojavile su se informacije da će Johan Zarco od sledeće ...