fbpx

Valentino Rossi ponovo pozitivan na Covid – 19!?

Iako tim Yamaha MotoGP Racing još nije potvrdio, pojavila se vest da je Valentino Rossi ponovo pozitivan na Covid – 19. Za sada sme na stazu

Foto: Yamaha Racing

Devetostruki svetski šampion u motociklizmu Valentino Rossi je ponovo pozitivan na Covd – 19 viru. Ovu vest je objavio portal Motorsport.com prema neimenovanim izvorima. Ako se ova vest pokaže tačnom, Rossi će morati ponovo u izolaciju. Nakon što je već odležao dve nedelje nakon pozitivnog nalaza na Covid – 19, promenjivih ali na kraju negativnih rezultata PCR testa pred Veliku nagradu Evrope u Valensiji prošle nedelje, Rossijev test je ponovo pokazao pozitivan rezultat. Nakon dve trke odsustva i prošlonedeljnog kvara na agregatu već u šestom krugu, sada se ponovo pojavila mogućnost da popularni Doctor neće biti u redovima svog tima u drugoj  trci koja se zaredom vozi na stazi Ricardo Tormo pored Valensije ovog vikenda.

Foto: Yamaha Racing

Najnoviji pozitivan nalaz stavlja pod upitnik i prošlonedeljni negativan PCR test u poslednji čas, nakon kojega mu je dozvoljeno da u subotu vozi slobodne treninge i kvalifikacije, a u nedelju trku. Ukoliko se ispostavi da Rossi definitivno jeste pozitivan na Covid – 19, neće propustiti samo ovaj trkački vikend, nego i poslednji koji se vozi u Portugalu sledeće nedelje, a koji je trebao da bude Rossijev oproštajni od fabričkog tima Yamaha. Uz to, najverovatnije će uz Rossija u izolaciju morati i članovi njegovog tima, čime Yamaha ostaje uskraćena za ekipu koja je zadužena za rad na stazi.
Pored ovih vesti, Yamaha već ima dovoljno problema. Pet članova fabričkog tima Yamaha je u karantinu uključujući i menadžera tima Massima Meregallija , od kada je jedan od članova iz dela garaže Maverica Vinales imao pozitivan test, nakon prošlonedeljne trke. Ovo je samo dodatak na već šestoricu članova tima koji su nakon trke u Francuskoj morali u izolaciju nakon pozitivnih testova jednog od članova.
Nove vesti se očekuju i čim budu dostupne, mi ćemo ih objaviti. Prema trenutno dostupnim vestima iz Valensije, PCR test Rossija je “nejasno pokazao marginalne znakove virusa”, pa je za sada odobren njegov izlazak na stazu sutra u slobodnim treninzima.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Dakar Reli 2022 – uz pomoć sudija Al-Attiyah do pobede

Četvrta etapa Dakar Relija 2022 pripala je Nasseru Al-Attiyahu, ali tek nakon što je ...

MotoGP – Morbidelli u Pramac Ducatiju od sledeće sezone

MotoGP – Morbidelli u Pramac Ducatiju zvanično je potvrđeno iz ovog tima i tabora ...

Sve trke u Silverstoneu otkazane zbog kiše

Sve za danas predviđene trke u Silverstoneu otkazane su zbog kiše Iako su organizatori ...

Istopila se Sainzova prednost na Dakar Reliju

Nakon osme etape duge čitavih 886 kilometara sa sa 450 kilometara brzinskog ispita, prednost ...

Dan pre kraja na Dakar Reliju sve otvoreno

Nakon današnje 11. etape Dakar Relija i sa samo jednom preostalo deonicom, još uvek ...

Novi BMW S 1000 RR stiže u Milano

Naslednik uspešnog supersportiste S 1000 RR biće spreman za premijeru na EICMA u Milanu ...