fbpx

Novi Citroen Berlingo sa pet i sedam sedišta

Citroen je objavio detalje o novom Berlingu koji će debitovati na salonu u Ženevi

Foto: Citroen

Citroen je obajavio detalje o novom Berlingu, koji će premijeru imati na salonu u Ženevi, a sa prodajom će početi u septembru ove godine. Kupcima će biti ponuđen u dve dužine karoserije i po prvi put sa pet iili sedam sedišta. Novi Berlingo je dobio i popularne “vazdušne jastuke” na svojim bokovima, koji su postigli popularnost kod kupaca i efikasno čuvaju vozilo od manjih oštećenja. Novi Berlingo će imati dve opcije motora 1.2 benzinski sa 110 ili 130 KS, i 1.5 litarski dizel sa 75, 110 i 130 KS. Kraća verzija Berlinga duga je 4.40 m sa međuososvinskim razmakom od 2.780 mm, dok je produženi Berlingo dug 4.75 metara i ima produžen međuosovinski razmak na 2.970mm.

Foto: Citroen

Obe verzije karoserije moćiće se kupiti sa pet ili sedam sedišta. Iz Citroena najavljuju i veoma bogat paket vozačkih i sigurnosnih asistencija, a među opcijama će biti auto adaptivni tempomat, head-up ekran, hill descent control, visoko postavljena kamera za vožnju unazad, pa ček i bežično punjenje telefona. Multi funkcionalni ekran sada ima 8”, sistem je kompatibilan sa Android Auto, Apple Car Play i MirrorLink-om.

Foto: Citroen

I upotrebljivost Berlinga bi trebala biti na visokom nivou uz potpuno odvojena tri sedišta u srednjem redu, i ukloniva sedišta iz trećeg reda. Prtljažna vrata dobila su prozor koji se može otvarati što će olakšati utovar i istovar u skučenom prostoru.
Novi Berlingo postavljen je na EMP2 platformu zajednički razvijenu sa Peugeotom i Opelom, a na kojoj će se već naredne nedelje premijerno pojaviti novi modeli pod ovim markama, a koji će zameniti dosadašnji Peugeot Partner i Opel Combo. Bogatom i raznovrsnom ponudom grupacija PSA planira agresivnu globalnu kampanju ovim multitalentovanim vozilima, koja će se pored putničkih, pojaviti i u dostavnim verzijama.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

McLaren predstavio najlakše FIA trkačko odelo na svetu

McLaren i Sparco su predstavili najlakše trkačko odelo na svetu koje ispunjava FIA propise ...

Povezani automobil – à la Bugatti

Tesla je popularizovao daljinsko nadziranje i ažuriranje automobila sa svojim „over the air“ sistemom, ...

Stižu bolje baterije u Teslu – najavljuje Musk

Elon Musk, prvi čovek Tesle je ponovo ustalasao javnost najavom da će uskoro imati ...

Nissan osvežio i unapredio Navaru

Nissan je objavio više informacija o poboljšanjima Nissan Navara pick-upa koji je u prodaji ...

Alfa Romeo se vratio u Formulu 1

F1 tim Sauber i FCA su saopštili da se nakon 30 godina marka Alfa ...

Racing Point sa novim F1 bolidom u sezonu 2020

Sutra počinju prvi zvanični testovi Formule 1 u Šapaniji, i dok su neki timovi ...