fbpx

Nova Kia Ceed i zvanično

Kia Motors je potpuno razotkrila novoi Ceed, koji će se javnosti premijerno predstaviti na salonu automobila u Ženevi

Novi Ceed – dizajniran, razvijen i napravljen u Evropi – u svojoj 3. generaciji zahvaljujući inovativnim tehnologijama, zrelim i sportskim novim izgledom i odazivnijom vožnjom jača Kijinu prisutnost u C segmentu.

Foto: Kia

Od prve generacije cee’da, kojeg su u Kijinoj fabrici u Slovačkoj počeli proizvoditi u decembru 2006., do sada su ih napravili više od 1,28 miliona. Novi oblik imena – cee’d je postao Ceed – jača njegovu reputaciju vozila iz Evropske zajednice (engl. Community of Europe) sa evropskim dizajnom (engl. European Design). Od 2012. su proizveli više od 640.000 primeraka postojeće generacije modela. U svojoj trećoj generaciji Kia od novog Ceeda očekuje još veći prodajni udeo.

Foto: Kia

Kao i njegovi prethodnici i novi model je dizajniran, razvijen i koncipiran u Frankfurtu, u Kijinom centru za dizajn, razvoj proizvoda, istraživanja i razvoj. Proizvodiće se u Kijinoj fabrici u slovačkom gradu Žilina, gde pored postojećeg cee’da proizvode i modele Sportage i Venga.

Foto: Kia

Michael Cole, izvršni direktor Kia Motors Europe, kaže: “Kia Ceed je već više od decenije ključni model Kijinog neprestanog rasta u Evropi. Ceed, koji je isključivo namenjen evropskim kupcima, 2006. godine označio je Kijinu prekretnicu. “Izgradnjom na novim temeljima novi Ceed nudi savremen i prepoznatljiv dizajn, kao i napredne tehnologije, koje unapređuju udobnost i bezbednost. Njegovi novi motori i oslanjanje omogućavaju zabavniju i odazivniju vožnju, dok će istovremeno i dalje nuditi jednak kvalitet, koji kupci očekuju od Kije. To će biti jedan od najinovativnijih automobila u svom segmentu.”

Foto: Kia

Novi model će debitovati početkom marta na salonu automobila u Ženevi, gde će biti premijerno predstavljena još jedna izvedba karoserije. Proizvodnja 5-vratnog hatchbacka počinje u maju. Prodaja novog Ceeda (isključivo) u Evropi počinje u drugoj polovini godine.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Avantura počinje! Osvoji MINI vikend!

MINI na Mikser festivalu 2017. MINI Srbija i ove godine podržava najveći regionalni festival ...

Dacia Duster – kupiti aktuelni ili čekati novi?

Koliko se SUV-a sa dizel motorom, robotizovanim menjačem i pristojnom opremom može dobiti za ...

Murray sprema T50S Track Speed za staze i za Le Mans?

Iako se još nije pojavila ni drumska verzija T50, već će mogu čuti najave ...

Test Dacia Duster Journey dCi 115 4×4

Test Dacia Duster Journey dCi 115 4×4 otkriva šta je novo u praktično drugoj ...

Kia Motors prva na svetu sa aktivnim menjanjem brzina za hibridna vozila

Tehnologija, prva na svetu i plod sopstvenog razvoja, poboljšava efikasnost menjača kod hibridnih vozila ...

Lamborghini Urus ide u hibride

Lamborghini Urus ide u hibride i postaje isključivo plug-in hibrid već od kraja sledeće ...