fbpx

Stigla nova generacija GMC Sierra-e sa raznim inovacijama

Nova generacija GMC Sierra-e je stigla, i sa sobom donosi mnoge inovacije, među kojima je i opcioni tovarni prostor izrađen od ugljeničnih vlakana

Foto: GM

Nova generacija GMC Sierra-e je stigla, i sa sobom donosi mnoge inovacije, među kojima je i opcioni tovarni prostor izrađen od ugljeničnih vlakana, inače prvi ikada u automobilskoj industriji. Umesto klasičnog čeličnog ili aluminijumskog tovarnog prostora, GMC je odlučio da kupcima (koji otkače ovu opciju) ponudi lakšu i čvršću verziju.

Foto: GM

Oni koji se odluče za ovu opciju dobiju pod i unutrašnje panele tovarnog prostora izrađene od ugljeničnih vlakana, koji sa sobom donose uštedu od 28 kilograma naspram standardnog tovarnog prostora. GMC tvrdi da ova inovacija daje „najbolju otpornost na udarce, ogrebotine i koroziju u klasi“. Čak i sa standardnim tovarnim prostorom, nova Sierra teži manje od prethodnika. Kao i Chevrolet Silverado, Sierra koristi benefite aluminijuma, u svojim vratima, poklopcu motora, i vratima tovarnog prostora. Rezultat ovoga je „dijeta“ od 163 kg u poređenju sa aktuelnim modelom Sierra.
Još jedna inovacija su MultiPro vrata, koja su postala više od običnih vrata tovarnog prosotra. Obavljaju čak šest funkcija, otvaraju se daljinskom komandom, a mogu biti i stepenik i radna površina, i držač tereta i još što šta, što se najbolje može viseti na filmu.

Još jedan novitet je i tehnologija koja omogućava proveru signalizacije, dijagnostiku elektronike i proveru pritiska u gumama priključne prikolice uz pomoć pametnog telefona. Pored toga Sierra nudi i pomoć navođenja prikolice i automatsku parking kočnicu. Tu su i opcione bočne kamere i kamera za stražnji deo prikolice.

Foto: GM

Sierra je vidljivo napredna i unutra. Osmoinčni infotejment sistem sa navigacijom dolazi standardno uz visoki Denali paket opreme, a tu je i opcioni head-up displej u boji. Pored opcionog unutrašnjeg ogledala sa prikazom kamere za nazad, tu su i razne sigurnosne asistencije poput detekcije pešaka i automatskog kočenja u slučaju nužde.

Foto: GM

Sierra deli svoje motore sa Silveradom, što znači da se kupci mogu opredeliti za 6.2 litarski ili 5.3 litarski V8 benzinac, a od sada i za novi 3.0 litarski redni šestocilindarski dizel. 6.2 litarski benzinac i dizel dolaze sa desetostepenim automatskim menjačem.

 

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Svaki Volvo dobija limiter brzine na 180 km/h

Svaki novi Volvo koji siđe sa proizvodne trake imaće limitiranu maksimalnu brzinu na 180 ...

Dacia nema planove za veći SUV od modela Duster

U Evropi se možda trenutno sve vrti oko SUV-a, ali, Dacia je svesna da ...

Focusiran na performanse

Fordov najekstremniji hot hatch Focus RS  dobio je Edition verziju sa značajnim mehaničkim unapređenjem ...

U Silverstoneu Verstappen – Hamilton 1:0

Sprint kvalifikacije u Formuli 1 možda nisu donele užbuđenje kakovo je publika očekivala, ali ...

Novi BMW Serije 3 na Nurburgringu

Počelo je, beskonačno otkrivanje mrvicu po mrvicu do prave premjere. BMW je objavio poneki ...

Seat Arona probila led

Seat Arona zapravo je prvi crossover koji je VW grupa postavila na MQB-A0 platformu. ...