fbpx

Stigla nova generacija GMC Sierra-e sa raznim inovacijama

Nova generacija GMC Sierra-e je stigla, i sa sobom donosi mnoge inovacije, među kojima je i opcioni tovarni prostor izrađen od ugljeničnih vlakana

Foto: GM

Nova generacija GMC Sierra-e je stigla, i sa sobom donosi mnoge inovacije, među kojima je i opcioni tovarni prostor izrađen od ugljeničnih vlakana, inače prvi ikada u automobilskoj industriji. Umesto klasičnog čeličnog ili aluminijumskog tovarnog prostora, GMC je odlučio da kupcima (koji otkače ovu opciju) ponudi lakšu i čvršću verziju.

Foto: GM

Oni koji se odluče za ovu opciju dobiju pod i unutrašnje panele tovarnog prostora izrađene od ugljeničnih vlakana, koji sa sobom donose uštedu od 28 kilograma naspram standardnog tovarnog prostora. GMC tvrdi da ova inovacija daje „najbolju otpornost na udarce, ogrebotine i koroziju u klasi“. Čak i sa standardnim tovarnim prostorom, nova Sierra teži manje od prethodnika. Kao i Chevrolet Silverado, Sierra koristi benefite aluminijuma, u svojim vratima, poklopcu motora, i vratima tovarnog prostora. Rezultat ovoga je „dijeta“ od 163 kg u poređenju sa aktuelnim modelom Sierra.
Još jedna inovacija su MultiPro vrata, koja su postala više od običnih vrata tovarnog prosotra. Obavljaju čak šest funkcija, otvaraju se daljinskom komandom, a mogu biti i stepenik i radna površina, i držač tereta i još što šta, što se najbolje može viseti na filmu.

Još jedan novitet je i tehnologija koja omogućava proveru signalizacije, dijagnostiku elektronike i proveru pritiska u gumama priključne prikolice uz pomoć pametnog telefona. Pored toga Sierra nudi i pomoć navođenja prikolice i automatsku parking kočnicu. Tu su i opcione bočne kamere i kamera za stražnji deo prikolice.

Foto: GM

Sierra je vidljivo napredna i unutra. Osmoinčni infotejment sistem sa navigacijom dolazi standardno uz visoki Denali paket opreme, a tu je i opcioni head-up displej u boji. Pored opcionog unutrašnjeg ogledala sa prikazom kamere za nazad, tu su i razne sigurnosne asistencije poput detekcije pešaka i automatskog kočenja u slučaju nužde.

Foto: GM

Sierra deli svoje motore sa Silveradom, što znači da se kupci mogu opredeliti za 6.2 litarski ili 5.3 litarski V8 benzinac, a od sada i za novi 3.0 litarski redni šestocilindarski dizel. 6.2 litarski benzinac i dizel dolaze sa desetostepenim automatskim menjačem.

 

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Kad GM-u na struju ne ide kao podmazano

General Motors je mao velike planove sa električnim vozilima u Kini, ali stvari baš ...

Hyundai Motor i Healthy Seas čiste mora

Nakon što je prošlog marta najavljeno produženje partnerstva, Hyundai Motor i Healthy Seas nastavili ...

BMW otkrio novi i snažniji M4 Convertible

Početkom jeseni u salone će stići novi BMW M4 Convertible sa preko 500 KS ...

A sada ipak zvanično – Mercedes CLS

Mercedes je na L.A. Auto Show zvanično predstavio novi CLS. Ima nove motore, veći ...

Češka firma predstavila svoj retro kupe sa modernim pogonom

Češka firma, MW Motors, predstavila je električni automobil za koji tvrdi da nije koncept, ...

Lewis Hamilton Covid-19 pozitivan

Lewis Hamilton je pozitivan na Covid – 19 i neće učestvovati na trci u ...