Advertisement

Kao što se nagađalo, tim Tec3 koji je 20 godina bio satelitski tim Yamahe, nakon raskida sa japanskom markom nastavlja sa KTM-om od 2019.

Foto: Yamaha Racing

Herve Poncharal vlasnik tima Tec3, koji će ove godine okončati 20 godina dugu saradnju sa Yamahom, objasnio je razloge za svoju odluku, da bolju saradnju potraži sa KTM-om. „Krajem prošle sezone na dve poslednje trke Johan Zarko je bio na podijumu, po suvom i po kiši u Valenciji gde je skoro i pobedio. Nakon takvih rezultata svi smo očekivali nešto specijalno, posebno od Yamahe. Podršku kakvu ima Cal Chrutchlow od Honde ili Danilo Perucci od Ducatija. Nikada nije stiglo to nešto posebno. Iako se u Kataru pokazalo da od Yamahe imamo fantastičnu podršku, svi satelitski timovi žele još malo više da bi bili bliže vrhu. Međutim, ništa se nije promenilo. Zarko počinje kampanju isto kao i 2017“ kaže Poncharal. On ne kaže da je nezadovoljan sa proteklih 20 godina i ne zaboravlja šampionsku titulu koju su 2000. osvojili sa Olivier Jacqueom.

Foto: Yamaha Racing

Ali, cilj Poncharala je uvek bio da postane neka vrsta juniorskog fabričkog tima. „Na početku sezone smo uvek imali identičan motocikl sa fabričkim timom, ali tokom sezone taj motocikl nije unapređivan, niti prilagođavan specifičnim željama ili potrebama vozača. Sa KTM-om ćemo od 2019. do 2021. imati identične motocikle sa fabričkim timom, koji će se uporedo unapređivati i razvijati. Iako znamo da u ovom trenutku možda idemo na lošije motocikle, ima mnogo prostora za razvoj i napredak. Ovo će biti više partnerska saradnja. Nisam se bojao moje odluke da promenimo proizvođača, nego reakcije članova mog tima, ali su svi bili jednoglasni – idemo“, dodaje Poncharal.

Foto: Yamaha Racing

„Što se Zarka tiče, on do 2019. mora imati punu fabrički podršku i ugovor, on to zaslužuje“, kaže Poncharal na pitanje o budućnosti jednog od najtalentovanijih vozača današnjice. Očigledno, za 2019. u Yamahi neće biti mesta za njega. On zna koliko dobru ekipu ima u našem timu oko sebe, ali isto tako, on i njegov menadžer odmeravaju opcije. Ja ću ga pustiti da sam donese svoju odluku, i biću poslednja osoba koja će ga ubediti da uradi nešto zbog čega će se pokajati. Sa druge strane, možda će tržište tražiti njega. Sve opcije i karte za Zarka su otvorene, a odgovore ćemo uskoro dobiti“, zaključio je simpatični vlasnik Tec3 tima.

  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Vinalesu i Yamahi pobeda u Le Mansu

Le Mans kao i uvek donosi uzbuđenja do poslednje krivine. Peta trka MotoGM šampionata ...

Kockanje sa pneumaticima Milleru donelo pol poziciju

Promenjivi vremenski uslovi i kockanje sa izborom pneumatika na stazi Termas de Rio Hondo ...

Husqvarna Vitpilen i Svartpilen kreću u prodaju

Godinama nakon što je Husqvarna otkrila modele Vitpilen i Svartpilen, serijska proizvodnja konačno počinje ...

Wankel hibrid na dva točka!

Uvek je lepo videti nešto novo i hrabro, pa makar uvek pri tom i ...

Marquez do prvog mesta na starim gumama

Po svemu sudeći biće sjajna MotoGP trka danas u Ostinu, barem ako je suditi ...

Marquezu pol pozicija, Dovi se muči

Mnogo toga je otvoreno u Moto GP šampionatu tri trke pre kraja. Za sutrašnju ...