fbpx

Šef kompanije Tesla, Elon Musk, je na svom instagram nalogu objavio sliku dva nova Tesla kamiona kako obavljaju svoje prvo serijsko putovanje sa teretom

Foto: Tesla

Iako Tesla ne predviđa početak proizvodnje svog novog kamiona pre 2019. godine, to ne znači da nije već počeo da okuplja potencijalne kupce. Šef kompanije Tesla, Elon Musk, je na svom instagram nalogu objavio sliku dva nova Tesla kamiona kako obavljaju svoje prvo serijsko putovanje sa teretom. Prvo serijsko putovanje je predstavljala ruta između Tesline Gigafabrike u Nevadi i fabrike automobila u gradu Freemont u Kaliforniji, dok su za teret bile izabrane baterije. Po velikim saobraćajnicama, dužina ove rute iznosi oko 440 km, što ne bi trebalo da prestavi problem Tesla kamionu.

https://www.instagram.com/p/BgCJlKbFckb/?taken-by=elonmusk

Tesla će nuditi kamion sa autonomijom od 480 km, i skuplju verziju za koju američki proizvođač tvrdi da može da pređe preko 800 km na jednom punjenju, pod punim opterećenjem dok se kreće 98 km/h. Tesla kamion do „stotke“ stiže za 5 sekundi bez prikolice, ili za 20 sekundi kada vuče teret. Pokreću ga četiri nezavisna elektro motora iz Modela 3 na stražnjim osovinama. Na jednom od Teslinih solarnih „Megapunjača“, kamion može da obnovi 640 km autonomije za samo 30 minuta. Tesla je već osigurao rezervacije od velikih igrača, kao što su Pepsi, Walmart i UPS. Iako broj rezervacija nije astronomski, Tesla cilja da proširi interes električnih kamiona ka različitim vrstama flotnih operacija. Prema Teslinom sajtu, očekivana cena osnovnog modela kamiona je 150.000 dolara, dok verzija sa većom autonomijom košta 30.000 dolara više.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Od septembra stiže unapređeni Mercedes-Benz Sprinter

Mercedes-Benz Sprinter stiže sa detaljno unapređenom pogonskom tehnologijom i inovativnim sistemom kliznih vrata za ...

Karginov do druge titule na Dakar Reliju

Andrey Karginov je stigao do svoje druge titule na Dakar Reliju u velikom stilu, ...

V klasa dobija AMG detalje u novoj Night Edition varijanti

Mercedes Benz je predstavio novu, a verovatno i poslednju pred osveženje, verziju V klase ...

Zlatna medalja za T6.1 na EuroNCAP testu bezbednosti

Nakon opsežnih testiranja, EuroNCAP je došao do zaključka da Transporter T6.1 postiže najbolje moguće ...

Ford F-MAX i s dužim međuosovinskim razmakom

Turski Ford Trucks saopštava da je proširio ponudu u familiji svojih najvećih kamiona, magistralnih ...