fbpx

Šef kompanije Tesla, Elon Musk, je na svom instagram nalogu objavio sliku dva nova Tesla kamiona kako obavljaju svoje prvo serijsko putovanje sa teretom

Foto: Tesla

Iako Tesla ne predviđa početak proizvodnje svog novog kamiona pre 2019. godine, to ne znači da nije već počeo da okuplja potencijalne kupce. Šef kompanije Tesla, Elon Musk, je na svom instagram nalogu objavio sliku dva nova Tesla kamiona kako obavljaju svoje prvo serijsko putovanje sa teretom. Prvo serijsko putovanje je predstavljala ruta između Tesline Gigafabrike u Nevadi i fabrike automobila u gradu Freemont u Kaliforniji, dok su za teret bile izabrane baterije. Po velikim saobraćajnicama, dužina ove rute iznosi oko 440 km, što ne bi trebalo da prestavi problem Tesla kamionu.

https://www.instagram.com/p/BgCJlKbFckb/?taken-by=elonmusk

Tesla će nuditi kamion sa autonomijom od 480 km, i skuplju verziju za koju američki proizvođač tvrdi da može da pređe preko 800 km na jednom punjenju, pod punim opterećenjem dok se kreće 98 km/h. Tesla kamion do „stotke“ stiže za 5 sekundi bez prikolice, ili za 20 sekundi kada vuče teret. Pokreću ga četiri nezavisna elektro motora iz Modela 3 na stražnjim osovinama. Na jednom od Teslinih solarnih „Megapunjača“, kamion može da obnovi 640 km autonomije za samo 30 minuta. Tesla je već osigurao rezervacije od velikih igrača, kao što su Pepsi, Walmart i UPS. Iako broj rezervacija nije astronomski, Tesla cilja da proširi interes električnih kamiona ka različitim vrstama flotnih operacija. Prema Teslinom sajtu, očekivana cena osnovnog modela kamiona je 150.000 dolara, dok verzija sa većom autonomijom košta 30.000 dolara više.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Predstavljeni Setra ComfortClass i TopClass autobusi

Nova generacija ComfortClass i TopClass autobusa marke Setra je spremna – moderan izgled je ...

Toyota će biti prisutnija u LCV programu

Toyota je objavila ambiciozan plan rasta za svoj segment lakih privrednih vozila Ostvarenje ovog ...

VW počeo proizvodnju Amaroka sa 252KS

Mercedes je X-Klasom razbudio potražnju luksuznih pick up-ova, pa je i VW napravo najsnažniju ...

Gubici prevoznika od Covid- pandemije 679 milijardi

Prema studiji Međunarodne unije za drumski transport sektor drumskog transporta  bi zbog pandemije Covid-19 ...

Iz Stellantisa stižu novi van i kombi

Stellantis je najavio izlazak na tržište nove generacije vozila – mini vana i srednjeg ...