Peugeot 508 dobio i “lubeničarsku” verziju

Peugeotov novi 508 jedan je od najbolje dizajniranih automobila u svom segmentu, a sada je dobio i jednako lepo dizajniranu karavan verziju

Peugeotov novi 508 je jedan od najbolje dizajniranih automobila u svom segmentu, a sada je dobio i jednako lepo dizajniranu karavan verziju, koja će biti premijerno pokazana u oktobru na sajmu automobila u Parizu. Karavan varijanta modela 508 nosi već poznatu „SW“ oznaku, i dolazi sa uglađenim i mišićavim dizajnom, LED svetlosnim grupama i vratima bez okvira za stakla.

Novi 508 SW koristi EMP2 platformu, i dužinom od 4.87 metara je 5 cm kraći od odlazećeg modela, ali je prtljažnik sa 530 litara, odnosno 1780 litara sa spuštenim zadnjim sedištima, i dalje prilično velik. Enterijer karakterišu ergonomska sedišta, koja mogu biti opremljena masažerima, kao i panoramski stakleni krov koji se otvara.

Tu su i 12.3 inčna instrument tabla, 10.0 inčni, odnosno 8,0 inčni ekran u nižim paketima opreme, i „odsečeni“ upravljač, koji se nalazi i u modelu 5008.  508 SW može biti opremljen i Focal audio sistemom sa 10 zvučnika, kao i raznim bezbednosnim asistencijama, među kojima se nalazi i night vision sistem sa detekcijom prepreka i pešaka.

Novi 508 SW će biti dostupan sa 1.6 litarskim „PureTech“ sa 180 i 220 KS, kao i četiri dizel agregata zapremine 1.5 i 2.0 litara snage 130, 160 i 180 KS, dok u drugoj polovini 2019. godine stiže i plug in hibridna varijanta. 508 Sw će se proizvoditi u Francuskoj, a u salone stiže u januaru sledeće godine.

 

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Prvi električni Audi stiže već ove godine

Audi je počeo da prima depozite potencijalnih kupaca za svoj novi potpuno električni e-tron ...

Vatreni Seat Leon Cupra R

Treba biti jak kada je najteže – kažu mudraci. Seatu unutar VW Grupe nije ...

Nema planova za drugi Bentley SUV – za sada

Uprkos dugotrajnoj priči o tome da Bentley sprema drugi SUV, šef britanskog luksuznog brenda ...

Sezona salona: New York International Auto show

U New Yorku je 14. aprila otvoren međunarodni salon automobila. Iako su decenijama premijere ...

Kraljica u Rolls Royceu, ostali u Audiju

Iako se članovi engleske kraljevske porodice službeno voze u engleskom vozilima, neslužbeno jedna druga ...