fbpx

Novi crossover, staro ime: Chevrolet Blazer

Chevrolet je predstavio novi Blazer, crossover koji ima par sličnosti sa Camarom, a čije će mesto biti između modela Equinox i Traverse

Foto: Chevrolet

Chevrolet je predstavio novi Blazer, crossover koji ima par sličnosti sa Camarom, a čije će mesto biti između modela Equinox i Traverse. U poređenju sa Blazerima iz prošlosti, novi model nema ni noseću šasiju, ni dvoja vrata, ni krov koji može da se skine. Novi Blazer deli postojeću C1 platformu sa modelima kao što su Cadillac XT5 i GMC Acadia. Što se tiče dizajna eksterijera, upadljiva su LED dnevna svetla koja su odvojena od glavnih svetlosnih grupa, i ogromna maska hladnjaka inspirisana onom sa novog Camara.

Foto: Chevrolet

Kupci novog Blazera će moći da biraju između dva benzinska motora: 2.5 litarskog četvorocilndraša sa 193 KS i 255 Nm, i 3.6 litarskog V6 sa 305 KS i 365 nm obrtnog momenta. Snaga će se prenositi isključivo kroz devetostepeni automatski menjač, a oba motora će imati stop-start sistem. Modeli sa pogonom na svim točkovima će imati „Traction Select“, koji će slati snagu na zadnje točkove samo kada je to potrebno. U RS i Premier paketima opreme, Blazer će dolaziti sa sofisticiranijim AWD sistemom sa dva kvačila.

Foto: Chevrolet

Chevrolet tvrdi da će Blazer imati enterijer usmeren ka vozaču. U to spadaju tapacirani elementi gde se inače kolena nalaze, okrugli otvori za vazduh, i rukohvati.  Blazer će takođe dobiti Chevroletor prvi „sistem za menadžment tovara“, koji karakterišu šine i mreža za bolju raspodelu tovarnog prostora. Novi Blazer će ujedno doneti i dosta tehnologije u koju spadaju pretinac sa elektronskom bravom, bežično punjenje, šest usb portova, „hands free“ vrata prtljažnika, kao i adaptivni tempomat. Blazer kreće u prodaju u SAD početkom naredne godine, a cene još nisu poznate.

 

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Ford najavljuje nove električne modele

Ford do kraja tekuće i naredne godine najavljuje premijeru i drugog električnog modela na ...

Kupite ovalnu zemljanu stazu na Floridi za 799,000$

Najviše zabave koju možete doživeti vozeći automobil je na zatvorenoj stazi i van javnog ...

Jaguar Land Rover krivi druge, a problemi su u kući

Skrenuti fokus sa pravog problema je loša strategija, a JLR upravo to radi Jaguar ...

U SAD prvi put prodato više pickupova nego putničkih vozila

Prodaja pickup vozila je  u aprilu po prvi put ikad premašila broj prodatih putničkih ...

Chevrolet Bolt EV osvežen i dobio EUV krosover verziju

Chevrolet je osvežio svoj Bolt električni hečbek i ujedno proširio liniju modela sa novim ...

“Cullinan” i zvanično potvrđeno ime za RR SUV

Rolls Royce je nakon par meseci spekulacija potvrdio da će se prvi RR SUV ...