fbpx

Audijev CEO Rupert Stadler, posle zatvora sigurno neće nazad u fotelju

CEO Audija Rupert Stadler, koji je u zatvoru od 18. juna, sigurno se više neće vratiti na svoju poziciju

Foto: Audi

Uhapšeni šef marke Audi Rupert Stadler, čak i ako dokaže svoju nevinost, gotovo sigurno se neće vratiti na svoju poziciju na vrhu luksuzne marke. Stadler je uhapšen 18. juna i od tada je u zatvoru pod sumnjom da je uticao na istragu pravosudnih organa o manipulacijama sa emisijom izduvnih gasova. Istražitelji su saopštili je njegov telefon prisluškivan, i da su tokom prisluškivanja čuli njegovu izjavu da je otpustio službenika koji je sarađivao sa istražnim organima. Na osnovu ovoga i drugih dokaza, nemački istražni organi veruju da je Stadler počinio prevaru i lažno svedočio u vezi dizel skandala. Stadler će u zatvoru ostati najkraće do sledeće nedelje za kada je zakazan sastanak tužioca i njegovih advokata i kada će imati mogućnost da odgovara na pitanja. Za sada nije jasno da li postoji mogućnost da bude pušten uz kauciju. Wolfgang Hatz, bivši glavni inženjer VW Grupe pušten je da se brani sa slobode, nakon devet meseci u pritvoru, uz kauciju od 3 milona evra.
Očekuje se da se Stadler neće više ikada vratiti na svoju poziciju, mada upućeni kažu da treba biti obazriv po tom pitanju, obzirom na rigidne zakone o radu u Nemačkoj, i da Stadler sada treba da se koncentriše na svoju odbranu.
Audi je već imenovao Brama Schota, šefa prodaje marke, kao privremenog CEO-a, mada Schota ne krije ambicije da se zadrži na ovoj poziciji. Schot je već doneo odluku da odloži i premesti u Ameriku, na tle Tesle, promociju e-trona, prvog potpuno električnog Audija.
Insajderi u VW Grupi tvrde da bi po kompaniju najbolje bilo kada bi se Stadler dobrovoljno povukao sa pozicije, kako ne bi morao da dobije otkaz, što može jako zakomplikovati stvari kompaniji. Stadler je sada, kako kažu, “oštećena roba” koja je izgubila kredibilitet, čak i kada bi uspeo da dokaže svoju nevinost nakon meseci tokom kojih ga je VW Grupa štitila. Sa druge strane, konkurencija ne spava, a Audi mora da ide dalje, a ne da čeka rasplet situacije sa Stadlerom. Za trenutnog V.D. CEO-a Schota, članovi upravnog odbora kažu da nema razloga da ne ostane na ovoj poziciji, sve dok dobro radi i donosi dobre rezultate za kompaniju.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Formula 1 – Alonso tvrdi nije Hamilton napravio tim

Formula 1 – Alonso tvrdi nije Hamilton napravio super uspešan Mercedes-AMG tim, a nije ...

Sa piste legalno na ulicu – Lamborghini Huracan STO

Uporedo sa promenom prvog čoveka kompanije i vestima o mogućoj prodaji, Lamborghini je predstavio ...

Renault Captur 130 TCe – najbolje za kraj

Uz novi motor, Renault Captur je zanimljiv izbor baš zbog toga što uskoro stiže ...

Vozač Lamborghinija iz UAE očitao bukvicu policajcu Oregona

Ono što trebalo da bude rutinska saobraćajna provera pretvorilo se u viralni video za ...

Kia Ceed sa trećom verzijom u Parizu

Kia je objavila da će na salonu automobila u Parizu predstaviti treću verziju novog ...

Porsche Panamera brža od Corvette na “Ringu”

Porsche priprema osveženu Panameru koja će pred kupce sa impresivnim rezultatom sa Nürburgringa Porsche ...