fbpx

Predstavljen novi član “Sports Series” – McLaren 600LT

McLaren je otkrio novog člana svog „Sports Series“, koji nosi oznaku 600LT

Foto: McLaren

600LT je nova hardcore varijanta čiji posao je da upotpuni mesto između modela 570S i 720S u Super Series. LT je skraćeno od Longtail, i to je oznaka koja kod McLarena predstavlja drumski automobil fokusiran ka trkačkoj stazi, a 600LT je tek četvrti McLaren sa ovom oznakom. Slično kao i kod prethodnih modela F1 GTR LT i 675LT, 600LT donosi kombinaciju više snage i manje mase. McLaren tvrdi da je oko četvrtine delova različito u poređenju sa modelom 570S, na kom je 600LT zasnovan, kao i da 600LT beneficira od optimizovane aerodinamike i povećanog angažovanja vozača.

Snaga dolazi iz istog 3.8 litarskog V8 agregata sa dva turbo punjača koji koristi 570S, koji je za ovu aplikaciju malo pojačan na 600 KS, odakle i dolazi oznaka 600LT. Maksimalni obrtni moment je 620 Nm, a snaga se prenosi kroz sedmostepeni automatski menjač sa dvostrukim kvačilom na zadnje točkove. 600LT je 96 kg lakši od modela 570S kupe, što znali da mu je ukupna suvamasa 1,247 kg.

Foto: McLaren

Ovo je postignuto izradom karoserije od karbonskih vlakana, odstranjivanjem pojedinih delova izduvnog sistema, i stavljanjem laganih sedišta nalik onima iz P1 hiper automobila. Opciono se mogu izabrati još lakša sedišta iz modela Senna.

Foto: McLaren

I ovaj model prati tradiciju Longtail modela, pa je narastao 74 mm u dužinu zahvaljujući prednjem spliteru, zadnjim difuzorom i fiksiranim spojlerom. Ostale modifikacije uključuju jače kočnice, čvršće nosače motora, poboljšan odziv gasa i upravljanja, kao i set Pirelli P Zero Trofeo R pneumatika. U slučaju da budućem vlasniku nije dovoljno karbonskih vlakana s kojim 600LT fabrički dolazi, tu je MSO odsek za personalizaciju koji će mu ispuniti želje u vidu posebnih detalja.

Proizvodnja 600LT počinje u oktobru i trajaće oko 12 meseci, a ne bi nas ni čudilo da u međuvremenu izađe Spider verzija. McLaren 600LT će formalno biti predstavljen 12. jula na Goodwood festivalu brzine, gde će automobil napasti čuvenu brdsku trku ovog događaja.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Stellantis isporučuje 250.000 vozila Sixt-u

Stellantis isporučuje 250.000 vozila Sixt-u skoro svih marki koje se nalaze pod okriljem četvrte ...

Jaguar razvija svoju Panthera platformu za električna vozila

Jaguar je zvanično objavio da razvija sopstvenu Panthera platformu za električne automobile, ali i ...

Formula 1 – kvalifikacije u Francuskoj pripale Leclercu

Kvalifikacije Formule 1 za veliku nagradu Francuske pripale su Charlesu Leclercu vozaču tima Ferrari ...

Vettelu pobeda – Toro Rossu radost

Nakon uspavanke na prvoj trci nove sezone Formule 1, Bahrein je doneo mnogo više ...

Povratak legendarnih boja za sve Porsche modele

Svojom novom, Paint to Sample i Paint to Sample Plus opcijom, Porsche Exclusive manufaktura ...

Blindirani Charger SRT Hellcat sa AWD pogonom postoji!?

Firma Armormax iz Jute je predstavila svoje poslednje blindirano vozilo, a to je ni ...