fbpx

Predstavljen potpuno novi Hyundai Tucson

Hyundai Motor je predstavio potpuno novi Tucson, koji se odlikuje naprednim, eksperimentalnim dizajnom i najsavremenijom tehnologijom

Novi Hyundai Tucson nudi najefikasniju liniju pogonskih sklopova u svojoj klasi, podvlačeći Hyundai-evu posvećenost ekologiji, zadržavajući istinski SUV karakter. Novi Tucson je četvrta generacija Hyundai-evog najprodavanijeg modela sa više od 7 miliona prodatih automobila širom sveta od kada je lansiran 2004. Od toga je 1,4 miliona prodato u Evropi. To ga čini najprodavanijim SUV-om na svetu. Hyundai-ev novi kompaktni SUV stiže na tržište sa revolucionarnim i ambicioznim novim izgledom koji prati novi identitet kompanije pod nazivom Sensuous Sportiness dizajn.
Nudeći ekološku liniju pogonskih sklopova u segmentu kompaktnih SUV vozila, uključujući hibridne, plug in hibridne i mild hibridne opcije od 48 volti, potpuno novi Tucson dovršava elektrifikaciju Hyundai-eve SUV flote u Evropi. Novi Tucson je globalni model. Proizvodiće se u nekoliko fabrika širom sveta i postaće treća generacija modela koji će se proizvoditi u Evropi u proizvodnom pogonu Hyundai Motor Manufacturing Czech (HMMC) u Nošovicama u Češkoj.
Umesto jednostavne evolucije modela prethodne generacije, potpuno novi Tucson predstavlja revoluciju za Hyundai u dizajnerskom smislu. Veći je i širi od svog prethodnika. Njegov mišićav izgled postignut je kombinacijom oštrih uglova i dinamičnih proporcija sa bogatim površinama, obezbeđujući progresivan izgled a zadržavajući Tucson-ovo robusno SUV nasleđe.
Potpuno novi Tucson je prvi potpuno izmenjeni Hyundai SUV koji je razvijen prema novom dizajnerskom identitetu kompanije „Sensuous Sportiness“. Ovaj pravac karakteriše harmonija između četiri osnovna elementa: proporcija, arhitektura, stil i tehnologija. Njegova svrha je da u Hyundai vozila unese senzualan i emotivan dodir, realizovan inovativnom tehnologijom i rešenjima.
Neprekidna integracija vodeće tehnologije u segmentu pruža kupcima Tucson-a napredno i potpuno prilagodljivo digitalno iskustvo. Novi 10,25-inčni AVN-T ekran ispunjava središte vozila. Hyundai-evi dizajneri su se odrekli dugmića, tako da se sve funkcije AVN-a kao što su grejanja, ventilacije i klimatizacije kontrolišu dodirom, što ga čini prvim Hyundai modelom koji ima punu konzolu osetljivu na dodir. Kvalitetni mekani materijali pojavljuju se u unutrašnjosti, podižući izgled i osećaj na novi nivo, dok novi indirektni otvori za vazduh počinju od vrata i vode do centralne konzole.
Novi Tucson nudi najopsežniji paket aktivne bezbednosti i pomoći u vožnji u svojoj klasi.
Sa najboljim u klasi naprednim sistemima za pomoć vozaču i aktivnim sigurnosnim paketom s nizom inovativnih karakteristika, potpuno novi Tucson pruža još više spokoja.
Pored standardnih naprednih sistema, po prvi put je predstavljen u jednom kompaktnom SUV-u, Highway Driving Assist (HDA) koji čini vožnju autoputem sigurnijom i udobnijom. HDA reguliše brzinu automobila i održava udaljenost od ostalih vozila ispred, kao i trenutnu traku za vožnju autoputem. Specijalno dugme na upravljaču omogućava vozaču da aktivira HDA samo jednim klikom.
Nudeći tri opcije elektrificiranog pogonskog sklopa i dva motora sa unutrašnjim sagorevanjem sa četiri izbora prenosa, potpuno novi Tucson odgovara svakom ukusu i potrebi. Sa benzinskim i dizelskim mild hibridom od 48 volti, hibridom i plug-in hibridom, potpuno novi Tucson nudi najširi spektar elektrifikovanih pogonskih sklopova u segmentu kompaktnih SUV vozila. Pored elektrificiranih pogonskih agregata, potpuno novi Tucson nudi i niz benzinskih i dizel opcija. Potpuno novi Tucson razvijen je da smanji emisije štetnih gasova zadržavajući zabavan doživljaj vožnje. Hibridna verzija sastoji se od novog 1,6-litarskog T-GDI (turbopunjača sa direktnim ubrizgavanjem benzina) Smart stream motora i 44,2 kV elektromotora, sa litijum-jonskom polimernom baterijom od 1,49 kVh. Uparen je sa šestostepenim automatskim menjačem (6AT), a dostupan je sa pogonom na dva ili četiri točka. Sistem je najmoćniji u potpuno novoj Tucson-ovoj liniji pogonskih sklopova, sa kombinovanom snagom od 230 KS, što znači da nudi niske emisije štetnih gasova i zabavnu vožnju istovremeno. U pogledu mild hibridne tehnologije od 48 volti, kupci mogu da biraju između tri različite opcije:
• 1,6-litarski T-GDI Smartstream sa 150 KS i pogonom na dva točka
• 1,6-litarski T-GDI Smartstream sa 180 KS sa opcionim pogonom na sva četiri točka
• 1,6-litarski CRDi Smartstream sa 136 KS sa opcionim pogonom na sva četiri točka
Kupcima će biti dostupna i hibridna verzija potpuno novog Tucsona sa 1,6-litarskim T-GDI motorom i 265 KS.
Hyundai-ov novi inteligentni ručni menjač (iMT) radi potpuno elektronski i odvaja motor od menjača nakon što vozač otpusti gas tokom vožnje konstantnom brzinom, omogućavajući automobilu da uđe u efikasan režim rada. Ovo poboljšava ukupnu ekonomičnost goriva. Brzina koju je izabrao vozač ostaje uključena čak i kada je motor isključen. Motor se ponovo pokreće u istoj brzini čim vozač pritisne bilo papučicu kočnice ili gasa zahvaljujući rafalnoj snazi koju pruža Mild Hibrid Starter Generator (MHSG). Menjač ponovo pokreće motor u neutralnom položaju ako vozač pritisne papučicu kvačila da bi promenio brzinu ili ako je brzina vozila preniska za trenutno uključen prenos.
Sve navedene opcije mogu varirati od tržišta do tržišta. Više detalja biće otkriveno uoči izlaska na tržište 2021. godine.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

BMW opoziva 1.6 milona vozila sa dizel motorima

BMW će na vanredni servis preventivno pozvati oko 1.6 miliona dizel vozila zbog mogućeg ...

Pogledajte kako se pravi naplatak od epoksi smole

Naplatci se dizajniraju i prave tako da trpe centrifugalne sile, neravnine, rupe i ostale ...

“Cullinan” i zvanično potvrđeno ime za RR SUV

Rolls Royce je nakon par meseci spekulacija potvrdio da će se prvi RR SUV ...

McLaren razvija novi GT3 automobil za 2019.

McLaren razvija novi GT3 trkački automobil za 2019. na platformi svog najnovijeg modela 720S. ...

Porsche Panamera brža od Corvette na “Ringu”

Porsche priprema osveženu Panameru koja će pred kupce sa impresivnim rezultatom sa Nürburgringa Porsche ...

Porsche predstavio S verziju modela Cayenne Coupe

Porsche je nedavno predstavio Cayenne Coupe u baznoj i Turbo verziji, a sada je ...