fbpx

Nova generacija Audija R8 stiže 2020., bez SUS motora?

U najnovijem izveštaju se navodi da je Audi Sport ipak odlučio da će biti nove generacije modela R8, ali da će imati samo električni pogon

Foto: Audi

U martu ove godine, šef razvoja Audija je izjavio da Audi Sport odeljenje još nema planove za treću generaciju modela R8. Njegova izjava nije značila da neće biti naslednika aktuelne generacije modela, ali je postojala šansa da se to desi. U najnovijem izveštaju Autocara navodi se da je Audi Sport odlučio da će biti treće generacije modela R8, ali da će imati samo električni pogon. Bez navođenja izvora, britanski medij tvrdi da će novi R8 stići 2020. godine, kao i da ulazi u teritoriju hiper automobila, zahvaljujući snazi od oko 1,000 KS. Glasnogovornik iz Audija je rekao da ništa još nije konačno u vezi novog R8, i da su sve opcije otvorene.

Foto: Audi

Ipak, Audi je nagovestio električni super automobil predstavljanjem modela PB18 e-tron koncept u Pebble Beachu. Koncept, koji je gotovo identičnih dimenzija aktuelnog R8, pokreću tri elektro motora i baterija u čvrstom stanju od 95 kWh. Ukupna snaga koncepta je 670 KS i 870 Nm obrtnog momenta. S obzirom da Audi planira da lansira više električnih modela u pordstojećim godinama i da jednog dana celu liniju prebaci na električni pogon, sasvim je normalno da se i sportsko odeljenje opredeli u ovom smeru. Audi je već potvrdio planove da lansira e-tron GT električni super sedan 2020. godine. Audi Sport takođe ima iskustva sa električnim pogonom.

R8 e-tron, foto: Audi

Ovo odeljenje je napravilo električni verziju modela R8 2013. godine, ali je ceo projekat obustavljen u poslednjem trenutku jer se pokazalo da jeftiniji Tesla Model S pruža bolje performanse. Nakon toga, Audi Sport je napravio električnu verziju druge generacije R8 2015. godine, ali prekinuo prodaju nakon samo godinu dana, usled nedostatka interesa kupaca. Automobil je koštao blizu milion evra, ali je i dalje bio sporiji od Modela S. Nadajmo se da će se Audi ovog puta potruditi malo jače.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Honda logo se vraća na Red Bull bolide Formule 1

Honda logo, trenutno sveden na malo HRC, vraća se na bolide timova Red Bull ...

BMW Z4 – službeno ali još uvek skriveno

Već dve godine gledamo nezvanične fotografije BMW-a Z4. Sada možemo da vidimo zvanične, koje ...

Apple autonomno vozilo učestvovalo u saobraćajnom udesu

Jedno od Appleovih autonomnih vozila je učestvovalo u saobraćajnom udesu 24. avgusta prilikom uključivanja ...

CEO VW-a Diess poručio radnicima – zabrinut sam za Wolfsburg

CEO Volkswagen Grupe Herbert Diess poručio je radnicima da je zabrinut za Wolfsburg, a ...

Iz Formule 1 na drum – može ali…

Direktan transfer tehnologije iz F1 u svakodnevni saobraćaj ne postoji. To znamo odavno, ali ...

Kako uraditi reparaciju karburatora kod kuće?

Uz zadovoljstvo posedovanja starijeg vozila dolaze i ne tako slatke muke “raštelovanih” i curećih ...