fbpx

Indian predstavio FTR 1200 i FTR 1200 S modele

Indian Motorcycle je zasluženo privukao ogromnu pažnju sveta sa predstavljanjem FTR 1200 i FTR 1200 S modela na Intermotu 2018

Foto: Indian

FTR 1200 i FTR 1200 S su inspirisani „flat track“ nasleđem proizvođača i karakterišu ih stilski detalji FTR 750 trkačkog motocikla. Dva modela su takođe dobila neke od dizajnerskih elemenata sa FTR 1200 Custom koncept motocikla, prvi put viđenog 2017.

Foto: Indian

FTR 1200 pokreće novi 1203 ccm V-Twin sa 120 KS, koji obećava linearnu isporuku obrtnog momenta, sa maksimalnih 115 Nm, radi fleksibilnosti i snažnog ubrzanja u svakom stepenu prenosa. Ovaj agregat karakterišu odnost kompresije 12.5:1, glave visokog protoka, i dva usisa za optimalni odziv gasa i isporuku snage, dok se komponente od magnezijumske legure brinu da težina bude što manja. Kolenasto vratilo male inercije omogućava da se agregat lako „zavrti“.

Foto: Indian

Pomoću ove nove platforme, Indian se nada da će pridobiti nove vozače širom sveta. Indian će takođe nuditi oslabljenu verziju motocikla sa 94 KS, kako bi u pojedinim državama vozači mogli voziti sa A2 kategorijom.

Foto: Indian

Agregat se nalazi u srcu „trellis“ rama, a oba modela standardno dolaze sa up side down viljuškama i, duplim, radijalno postavljenim Brembo kočnicama. Mnoge komponente oponašaju one sa trkačkog FTR 750 modela, uključujući i sličnu postavku zadnjem oscilujućeg ramena, novih Dunlop pneumatika, lančanim finalnim prenosom, i ProTaper aluminijumskog upravljača.

Foto: Indian

Rezervoar za gorivo je postavljen ispod sedišta radi centralizacije mase i što nižeg težišta, dok se filter za vahduh nalazi na vrhu agregata radi optimalnijeg protoka vazduha i što veće snage. Oba modela imaju LED svetla i USB port sa brzim punjenjem, dok „S“ verzija dobija potpuno podesivo prednje i zadnje oslanjanje, 3 inčni LCD na dodir, kontrolu stabilnosti, ABS baziranu kontrolu trakcije, kontrolu dizanja prednjeg točka, i tri moda vožnje: Sport, Standard, i Rain.

Foto: Indian

Cena FTR 1200 u Thunder Black boji kreće od 12,999 dolara, dok FTR1200S kreće sa 14,999 dolara u SAD, što su istinski atraktivne cene.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

MotoGP – sprint trka u Argentini Binderu

MotoGP – sprint trka u Argentini vožena je na stazi Termas de Río Hondo, ...

MotoGP masterclass Quartarara u Silverstoneu

Fabio Quartararo je na Silverstoneu održao masterclass u vožnji bez grešaka i napravio velik ...

MV Agusta predstavila F4 Claudio Castiglioni izdanje

Zbog sve strožih kriterijuma emisija štetnih gasova koje više ne može da ispuni, dani ...

MotoGP – Bagnaiji na Ducatiju pobeda na otvaranju sezone

MotoGP – Bagnaiji na Ducatiju pobeda na otvaranju sezone u Kataru na stazi Lusail ...

Jonathan Rea preuzeo vođstvo u Superbikeu

Četvorostuki šampion i branilac titule Jonathan Rea, preuzeo je vođstvo u generalnom plasmanu šampionata ...

Rossija brine elektronika

Počela je druga runda predsezonskih testova, a Valentino Rossi je zabrinut zbog problema sa ...