fbpx

Indian predstavio FTR 1200 i FTR 1200 S modele

Indian Motorcycle je zasluženo privukao ogromnu pažnju sveta sa predstavljanjem FTR 1200 i FTR 1200 S modela na Intermotu 2018

Foto: Indian

FTR 1200 i FTR 1200 S su inspirisani „flat track“ nasleđem proizvođača i karakterišu ih stilski detalji FTR 750 trkačkog motocikla. Dva modela su takođe dobila neke od dizajnerskih elemenata sa FTR 1200 Custom koncept motocikla, prvi put viđenog 2017.

Foto: Indian

FTR 1200 pokreće novi 1203 ccm V-Twin sa 120 KS, koji obećava linearnu isporuku obrtnog momenta, sa maksimalnih 115 Nm, radi fleksibilnosti i snažnog ubrzanja u svakom stepenu prenosa. Ovaj agregat karakterišu odnost kompresije 12.5:1, glave visokog protoka, i dva usisa za optimalni odziv gasa i isporuku snage, dok se komponente od magnezijumske legure brinu da težina bude što manja. Kolenasto vratilo male inercije omogućava da se agregat lako „zavrti“.

Foto: Indian

Pomoću ove nove platforme, Indian se nada da će pridobiti nove vozače širom sveta. Indian će takođe nuditi oslabljenu verziju motocikla sa 94 KS, kako bi u pojedinim državama vozači mogli voziti sa A2 kategorijom.

Foto: Indian

Agregat se nalazi u srcu „trellis“ rama, a oba modela standardno dolaze sa up side down viljuškama i, duplim, radijalno postavljenim Brembo kočnicama. Mnoge komponente oponašaju one sa trkačkog FTR 750 modela, uključujući i sličnu postavku zadnjem oscilujućeg ramena, novih Dunlop pneumatika, lančanim finalnim prenosom, i ProTaper aluminijumskog upravljača.

Foto: Indian

Rezervoar za gorivo je postavljen ispod sedišta radi centralizacije mase i što nižeg težišta, dok se filter za vahduh nalazi na vrhu agregata radi optimalnijeg protoka vazduha i što veće snage. Oba modela imaju LED svetla i USB port sa brzim punjenjem, dok „S“ verzija dobija potpuno podesivo prednje i zadnje oslanjanje, 3 inčni LCD na dodir, kontrolu stabilnosti, ABS baziranu kontrolu trakcije, kontrolu dizanja prednjeg točka, i tri moda vožnje: Sport, Standard, i Rain.

Foto: Indian

Cena FTR 1200 u Thunder Black boji kreće od 12,999 dolara, dok FTR1200S kreće sa 14,999 dolara u SAD, što su istinski atraktivne cene.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Rokada u MotoGP Yamahi ali još ništa nije zvanično

Priča se, logično je, verovatno će se dogoditi, ali još nije zvanično – Morbideli ...

MotoGP – sprint u Herezu za Bindera

MotoGP – pobednk sprint trke u Herezu je Brad Binder vozač fabričkog tima KTM ...

Marquez prebrz za konkurenciju u Le Mansu

Marc Marquez ponovo pokazao svoju klasu u Moto GP-u, iako po svemu sudeći nije ...

Marquezu pol pozicija, ali konkurencija blizu

Rekordna deveta uzastopna pol pozicija za Marqueza na Sachsenringu, ali ni malo ubedljiva Ponovo ...

Motocikli se neće trkati na Pikes Peaku 2020.

Motocikli neće biti deo 2020 Pikes Peak International Hill Climb događaja po prvi put ...

Zvanično je – Yamaha i Maveric Vinales se razilaze

Po zahtevu Maverica Vinalesa Yamaha je prihvatila prevremeni raskid ugovora, i Španac neće voziti ...