fbpx

Crutchlow, nakon pada, završio sa nastupom u Australiji

Slobodni MotoGP treninzi petkom obično ne govore previše, ali jutros je bilo burno na Phillip Islandu

Foto: LCR Honda Racing

Iako je ovogodišnji Moto GP šampion odlučen, a Marquez na Hondi ubedljivo odbranio titulu, trkači su trkači, pa će se i na Phillip Islandu voditi ozbiljne bitke. Na žalost po sve navijače Cala Crutchlowa, vozača tima LCR Honda, umesto da se u nedelju bori za visok plasman na stazi koju voli, trku će gledati u bolničkom krevetu. Nakon teškog pada na drugom slobodnom treningu, ustanovljeno je da je polomio članak na nozi. Sa staze je prebačen u bolnicu u Melburnu gde će biti operisan.

Foto: Honda Racing

I novi šampion Marquez je imao pad u prvom slobodnom treningu, 18. ove sezone, i za razliku od Engleza, prošao je bez povreda. Međutim, saopštio je da će odmah po završetku sezone, u decembru, operisati levo rame, koje je iščašio tokom slavljeničkog kruga na prošloj trci u Japanu, a ista povreda mu se događala nekoliko puta tokom sezone. Kako je sam naveo, levo rame je njegova slaba tačka, i operacijom će lekari pokušati da spreče ponavljanje ove povrede, dodao da je njegov mlađu brat Alex, već imao ovakvu operaciju.

Foto: Suzuki Racing

Na drugom nezvaničnom treningu je bilo zanimljivih rezultata, a anjbolje vreme postavio je Andrea Ianonne na fabričkom Suzukiju, dok su mu najbliži bili Danilo Petrucci na Alma Pramac satelitskom Ducatiju, i Maveric Vinales na fabričkoj Yamahi, dok je Andrea Dovizioso bio četvrti na fabričkom Ducatiju. Kao peto vreme, ostao je rezultat Crutchlowa, koje mu u ovom trenutku ništa ne znači. Alvaro Bautista, koji na fabričkom Ducatiju menja povređenog Lorenza, plasirao se na 15. mesto.

Foto: Honda Racing

A od vesti iz Australije dodajemo i da će Dani Pedrosa ipak ostati blizu Moto GP-a. Fabrički tim KTM potpisao je dvogodišnji ugovor sa Pedrosom, koji će nakon 13 godina i 31 MotoGP pobede, biti test vozač. Pit Beirer, trkački direktor KTM-a kaže da je pored Johana Zarca, Pedrosa drugo velko pojačanje tima za sledeću sezonu, i dodao da očekuje bolje rezultate u sve konkurentnijoj Moto GP katergoriji.
Moto GP kvalifikacije se voze sutra od 07:10 po našem vremenu, dok je start trke u nedelju u 10:00 po našem vremenu.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

MotoGP – prvi test dan u Indoneziji po blatu

MotoGP vozači i timovi nisu imali prvi dan na stazi Mandalika u Indoneziji kakav ...

Zarco ponovo čini čuda u MotoGP-u

Održane su kvalifikacije za prvu trku MotoGP sezone 2018. koja se sutra vozi na ...

Marc Marquez konačno se vratio na “motocikl”

Osam meseci nakon preloma nadlaktice i komplikacija u oporavku, Marc Marquez se vratio u ...

Firma Plattner novi uvoznik za Dainese i AGV

Jedan od najpoznatijih svetskih proizvođača motociklističke opreme Dainese ima novog autorizovanog distributera za Srbiju, ...

Kralj je otišao, ko će biti novi?

Dobro je kada dominantni vozač, kao što je bio Bred Binder prošle godine, napusti ...