fbpx

Dvostruka pobeda za Toyotu u Šangaju

Na trci 6 Časova Šangaja, fabričke posade Toyote nisu dozvolile nikakva iznenađenja

Foto: TOYOTA GAZOO Racing

Petu trku ovogodišnje WEC super sezone, pokvarila je snažna kiša i prekidanja trke zbog udesa i nebezbednih uslova na stazi. Ipak, vreme se tek u četvrtom satu trka malo primirilo i dozvolio ozbiljnu akciju na stazi.
Iako su tokom slobodnih treninga  i kvalifikacija voženih po lepom vremenu, fabrički vozači Toyote u TS050 Hybrid tvrdili da su privatni LMP1 timovi bez hibridnog pogona, postali brži od njihovih fabričkih prototipova, u trci nisu dozvolili nikakva iznenađenja. Toyota Gazoo Racing automobili zauzeli su prva dva mesta, po izuzetno teškim uslovima za vožnju i brojnim izlascima vozila bezbednosti. Iako je posada sa brojem 8, Fernando Alonso, Kazuki Nakajima i Sébastien Buemi, bila brža tokom većeg dela trke, tokom perioda iza vozila bezbednosti i ulazaka u boksove, prepustila je vodeću poziciju posadi sa brojem 7 koji čine Mike Conway, Kamui Kobayashi i José Maria Lopez.

Foto: TOYOTA GAZOO Racing

Do samog kraja trke ostao je nepromenjen plasman, pa se na najviši podijum pobedničkog postolja popela upravo posada automobila sa brojem 7. Conway, Kobayashi, Lopez. Na podijum se u LMP1 klasi po prvi put ove godine popela posada SMP Racing BR1-AER, Jenson Button, Vitaly Petrov i Mikhail Aleshin, koja je zauzela treće mesto.
U LMP2 klasi na domaćem terenu, pobedila je posada Ho-Pin Tung, Gabriel Aubry i Stéphane Richelmi koja vozi za tim Jackie Chan DC Racing, koj je u LMGTE Pro klasi novi Aston Martin Vantage stigao do prve pobede u sezoni sa posadom Nicki Thiim/Marco Sørensen. U amaterskog LMGTE Am klasi, najviši stepenik podijuma pripao je timu Dempsey Proton Porsche, i posadi Matt Campbell, Julien Andlauer i Christian Ried, što je njihova treća pobeda ove sezone.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Nova Kia Sorento sa novim digitalnim ekranom

Nova Kia Sorento sa novim digitalnim ekranom vozačima pomaže kod izbegavanja sudara sa vozilima, ...

Telsa prvi proizvođač koji će izgubiti poreske olakšice

Tesla automobili će uskoro koštati do 7.500 dolara više, jer je američki proizvođač prvi ...

Šta automobilu stvarno donosi veću brzinu na stazi?

Šta automobilu stvarno donosi veću brzinu, a da nije marketinški trik kojim se udara ...

Mercedes-Benz C-Klasa debitovala u svojoj šestoj generaciji

Mercedes-Benz je zvanično predstavio šestu generaciju C-Klase, odnosno prvu generaciju koja je potpuno elektrifikovana ...

Škoda Octavia na Slanom jezeru u Bonnevilleu!?

Koliko god zvučalo nemoguće, dogodilo se – Škoda Octavia je pojurila za brzinskim rekordom ...