fbpx

BMW predstavio osveženu Seriju 7

BMW je službeno predstavio osveženu Seriju 7, koja će definitivno biti veoma prepoznatljiva

Foto: BMW

Iako su restilizacije modela često jedva vidljive, BMW je Seriji 7 dodelio više nego upadljive novine. Aktuelni “izlomljeni” gril hladnjaka ima 40% veću površinu, pa uz potpuno novu formu prednjih svetlosnih grupa, značajno menja lik “Sedmice”.

Foto: BMW

Da bi se prilagodio novom grilu, izmenjen je i poklopac motora, a sasvim logično i prednji odbojnik. I pozadi je uvedena novina koja će dovoljno efikasno odvajati ovu evoluciju Serije 7 od prethodne. Zadnje svetlosne grupe se niže za 3.5 cm, a međusobno ih povezuje LED traka koja se proteže celim poklopcem prtljažnika.

Foto: BMW

U enterijer se uselila nova generacija digitalne instrument table koji se već nalazi u Seriji 8 i X5, a proizvođač navodi i poboljšanu zvučnu izolaciju i nove opcije kožnog enterijera.
U ponudi motorizacije, i dalje će najsnažniji biti M760 sa svojim V12 motorom i 600 KS, ali iz Minhena poručuju i da je V8 zapremine 4.4 litre detaljno osvežen. Sada je stigao do 523 KS, odnosno 80 KS više nego do sada, a sa 750 Nm nudi i 100 Nm više od prethodnika iste zapremine. Sa ovim agregatom i x-Drive pogonom, 750i do 100 km stiže za sjajnih 3.9 sekundi. U Seriju 7 stiže i ponuda hibridnog pogona, koja kombinuje prilagođeni 3.0 redni šestocilindraš sa 280 KS i elektromotor od 113 KS, koji se napaja iz litijum jonske baterije, ali BMW za sada nije saopštio kolika će biti autonomija u vožnji samo na struju. Ono što je saopšteno, govori da je maksimalna kombinovana snaga 389 KS, a da je za ubrzanje do 100 km/h potrebno 4.9 sekundi.

Foto: BMW

Fabrika navodi i da je revidiran osmostepeni automatski menjač, ima još mekše promene stepena prenosa, a launch control funkcija se nalazi u paketu standardne opreme. Hibridna verzija Serije 7 imaće specifičnu verziju Sport Steptronic menjača. Prodaja osvežene Serije 7 počeće tokom aprila ove godine, u pet specifikacija, od kojih su četiri sa x-Drive pogonom, dok je samo jedna sa pogonom na zadnjim točkovima.

 

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Novi Audi A6 zvanično pokazan

Audi je otkrio novu, petu generaciju modela A6 koju će zvanično pokazati na auto ...

Audi potvrdio novi E-Tron Gran Turismo

Kao deo svog agresivnog plana za proizvodnju električnih automobila, Audi će lansirati novi model ...

Nissan prestaje sa razvojem SUS motora za Evropu

Nissan je zvanično saopštio da prestaje sa razvojem motora sa unutrašnjim sagorevanjem za svoje ...

Mercedes pokazao upravljače svojih F1 bolida

Pomalo neuobičajeno, ali zanimljivo je, predstavljanje detalja upravljača bolida Formule 1, a Mercedes je ...

Here detaljno mapira Srbiju

HERE Technologies, ​​svetski lider u uslugama digitalnog mapiranja i lokacijskih servisa, od ovog proleća ...

JLR otpušta u Engleskoj, a zapošljava u Slovačkoj

Kako do veće zarade? Tako što proizvodiš tamo gde je jeftinije, tačnije, manje plate ...