fbpx

Da li će učenici biti bolji od učitelja – Valentina Rossija?

Nakon prva tri MotoGP test dana, Valentino Rossi ima razloga da bude i srećan i zabrinut – njegovi učenici su stalno bili brži

Foto: Yamaha Racing

Valentino Rossi, sedmostruki šampion sveta, osnovao je svoju VR46 vozačku akademiju da bi negovao i školovao mlade talente. Dvojica svršenih đaka VR46 akademije će ove sezone odmeravati svoje svage sa učiteljem. Još prošle godine, Moto2 šampion sveta Franco Morbidelli, debtovao je satelitskoj Marc VDS Hondi, ali će ove sezone voziti za novi Petronas SRT tim, i to Yamahu M1, gotovo identičnu kao i njegov učitelj Rossi. Francesco Bagnaia aktuelni Moto2 šampon, debitovaće u najjačoj klasi i to na konkurentnom Ducatiju GP 18.

Foto: Yamaha Racing

Ako se po jutru dan poznaje, na mlađma svet ostaje, to je Rossi osetio na svojoj koži na prvim testovima u Maleziji. Oba njegova učenika bila su brža u kombinovanim vremenima sva tri dana.
U svom stilu, velki šampion je prokomentarisao novonastalu situaciju: „ Kada smo osnovali VR46 Akademiju, nismo ni razmišljali o mogućnosti da će naši vozači doći na stazu i boriti se protiv mene. Ja sam jako zabrinut brzinom koju su pokazali. Međutim, isto tako sam i srećan, obzirom da se pokazalo da Akademija dobro radi i da stvara vozače koji mogu pobediti i mene“. „Sada više nema povratka“… našalio se Rossi.

Foto: Yamaha Racing

Morbidelli kaže da je neverovatna inspiracija i motivacija takmičiti se protiv Rossija na konkurentnom motociklu. „Imati legendu na stazi ispred sebe daje snagu i potrebu da budete sve bolji“, kaže Morbidelli.
A Bagnaia, novajlija u MotoGP-u, vozač tima Pramac Ducati, šta god da je našao, bilo je ispravno, a prvi trodnevni test je završio sa drugim najboljim vremenom, samo 0.063 sec. Slabijim od Danila Petruccia na fabričkom Ducatiju GP19.

Foto: screenshot Pramac Ducati Racing

Za rezultat njegovog drugog pulena, Rossi kaže: „Ovo je fantastično, kada neko sa tako malo iskustva napravi 1:58:30, to je impresivno. Moraćemo da povedemo računa o Bagnai. Čak je i kolega iz akademije, Morbidelli, skinuo kapu za postignut rezultat i rekao: „Pecco je super brz, šat drugo da kažem. Čestitam, on je impresivan talenat“
Naravno, testovi su testovi, a trke nešto sasvim drugo, ali, očigledno, ne treba se jako iznenaditi ako učenici budu pobeđivali učitelja. Konačno, na mlađima svet ostaje.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Tec 3 Yamaha Bez Jonasa Folgera u 2018.

Loša vest za sve navijače Jonasa Folgera, vozača Tec3 Yamaha tima pred sam početak ...

Petrucci najbrži, za Ducati četiri prva vremena

Šta smo saznali nakon prva tri zvanična MotoGP test dana? Možda ništa, a možda ...

Dovizioso napušta Ducati istina ili spekulacija?

MotoGP sezona tek treba da počne, ali zato razne spekulacije oko angažmana vozača uvek ...

Andrea Iannone pao na doping testu

Fabrički vozač Aprilia Moto GP tima Andrea Iannone, privremeno je suspendovan zbog pozitivnih nalaza ...

MotoGP – Velika nagrada Portugalije Bagnaiji

Prva trka MotoGP sezone 2023. vožena je u Portugalu na stazi Algarve, a pobedu ...

Predstavljena Honda Grom za 2021. godinu

Sedam godina nakon predstavljanja, Honda MSX125 mini motocikl dobio je značajna unapređenja za 2021. ...